Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke „Az én anyukám nem dolgozik” – mondta egy kislány

„Az én anyukám nem dolgozik” – mondta egy kislány

Pöttyöslabda

Egy szép napon épp a kislányomat adtam be az iskolába, és az öltözőben rendezgettem a cuccait, amikor egy kislánnyal szóba elegyedtem. Felmerült a munkám is, és rákérdeztem, mit dolgozik az anyukája. „Az én anyukám nem dolgozik!” Jött a csattanós válasz.

Itt egy kicsit elbizonytalanodtam: „Úgy érted otthon dolgozik, nem jár be az irodába, igaz?” „Nem! Nem dolgozik!” válaszolt habozás nélkül, majd sarkon fordult és bement az osztályterembe.

„Oké…” Rebegtem, majd elmondtam egy fohászt ezért a láthatatlan édesanyáért. Akit nem vettek észre, nem láttak meg és egyáltalán nem értékeltek. Mert, lássuk be nyugodtan, ez az anyuka dolgozik.

Biztosra veszem, hogy mindent megtett azért, hogy te létezz…

9 hónapon át odafigyelt mindenre, amit evett vagy magához vett, hogy tápláljon téged.

Keményen dolgozott, amikor megszült téged, majd küszködött a fájdalommal és a testében tomboló hormonokkal.

Sírt, és összeszorította a fogait, amikor szoptatott téged, mert nagyon fájt neki, de a végsőkig küzdött, hogy anyatejet adhasson neked, még akkor is, ha a végén inkább a tápszer mellett döntött.

Megtanított kúszni, mászni, járni, közben finomabbnál finomabb falatokat főzött neked, cserélte a pelenkáidat, mosta a ruháidat, altatódalt énekelt és éjszakába nyúlóan ringatott.

Elvitt téged orvoshoz, védőnőhöz, fejlesztésre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően fejlődj.

Felébredt éjjel, ahányszor csak kellett, ápolt, amikor beteg voltál.

Megtanított arra, hogyan használd a WC-t, hogyan öltözködj, hogyan szerezz barátokat.

Keresett és kutatott, amikor bölcsődét, óvodát vagy iskolát keresett, hogy a lehető legjobb helyre kerülhess.

Dolgozott azon is, hogy összebarátkozzon a barátaid anyukáival, hogy közös programokat szervezhessetek, hogy együtt tölthessenek egy kis időt a gyerekek.

És most is dolgozik.

Minden nap reggelit készít neked, összekészíti a ruháidat, kimossa, elpakolja őket. Tisztán tartja a lakást, és segít rendet tartani a szobádban. Számíthatsz rá, ha elakadsz a leckeírásban, vagy akkor is, ha valaki megbántott az osztályból. Dolgozik azon, hogy jó embert faragjon belőled: beszélget veled, példát mutat, magyaráz, és mindent megtesz, hogy kedves, sikeres ember legyél, akinek ráadásul barátai is vannak.

Közben magán is dolgozik: hogy jobb anya, jobb feleség, jobb ember lehessen. Dolgozik azon, hogy jelen legyen a fontos pillanatokban, ahogyan azon is, hogy megfelelően reagáljon az elképzelhetetlenül bosszantó vagy ijesztő pillanatokban.

Merjem azt állítani, hogy ez az anya legalább annyit dolgozik, mint mi „dolgozó” anyák?

Bizony, merem! Mert ő is ugyanolyan értékes munkát végez, mint bármelyikünk: gyermeket nevel!

Forrás: https://www.facebook.com/HerViewFromHome/posts/2663294693691268
Fordította: Kovács Móni

Ez is tetszeni fog