Quantcast
Kezdőlap Aktuális Baby-nindzsa képességek kezdőknek és haladóknak

Baby-nindzsa képességek kezdőknek és haladóknak

Fater.hu

Közismert, hogy a csecsemők elképesztő gyorsasággal tanulnak. No de lássuk csak a szüleiket: az újszülött második hetétől kezdve, valamikor a sokkból való feleszmélés után, átértékelődnek a friss szülők mindennapjai. Ekkortájt olyan szuperképességekre tesznek szert, mint:

Nyugvó mérleg: kitekeredett karral, babával a karon való mélyalvásba merülés 5 másodperc alatt.

Zengő homokóra: állva szendergés és közben sosem hallott dallamoknak dudorászása karodon az elterült csecsemővel.

Megosztott pillanat: helyes technikájával a bölcsőt egyetlen lábujjal ringatod, mialatt teli szájjal megbeszéled a napi teendőket, ebédelsz és telefonodon görgeted a napi híreket.

Belső csend uralma: minden körülmények között meghallod a halk belső hangot, akkor is, ha a szomszéd telken építkeznek, kezedben a babád üvölt, a fürdőszobában a centrifuga dübörög, a nagytesó hőbörög, és a szomszéd bulizik.

Belső nagypapa csendje: utóbbi technika továbbfejlesztett változata, ha a válladon ülő és rég elhunyt ősöd szellemének tanácsait is hallod.

Szökkenő medve: töredékmásodperc alatt testhelyzeted változtatása vízszintesből függőlegesbe, ha a kiságyból rezdülést hallasz (azelőtt a ház előtt felrobbanó kukásautóra sem ébredtél volna fel).

Gondolkodó fül: másodpercnyi babasírás pontos dekódolása háttérzajok intelligens szűrésével (pl. ilyen kombinációk fordulhatnak elő: Viszket az orrom hegye, vakard meg, de előtte vegyél fel, ringass szinkópásan, mondj nekem összefüggéstelen hülyeségeket és csapd le a nagyvillanyt, mert vakít!)

Odafigyelő homlok: eddig ismeretlen arcizmaink beindítása a csecsemő parányi arcrezdülése láttán. Ilyen Jack Nicholson szemöldök ráncolásának ösztönös elsajátítása többek között…

Szorgos penge: az apukák egyszeriben minden nap képesek borotválkozni (vagy minden másnap), csak hogy ne szúrják össze újszülött csemetéjük arcát.

Az orr ereje I.: belső orrelzárás bűvös technikája, ha nyakig fosta magát a kicsi.

Az orr ereje II.: belső orrelzárás órákon keresztül (végre elaludt, majd akkor tegyük tisztába, ha felébredt).

Vak majom I.: előbbiből fakadó további szupererő: csukott szemmel pelenkázás.

Vak majom II.: haladóknak ugyanez másképp, közben halkan kiabálva kikérdezhetjük a leckét a szomszéd szobában tanuló nagytestvértől.

Feketeöves vak majom: a született baby-nindzsák arra is képesek, hogy az „orr ereje” és „vak majom” összes fokozata közben lelki szemeik előtt felsejlik, hogy milyen menüt főzzenek a következő két napra a családnak.

A tej bűvöletében: a különös animisztikus hit szerint, ha az apuka megsokszorozza a sörfogyasztását, az következésképpen bőséges tejáldást hoz (az anyukának).

Illanó boldogság: észleled a zuhanó cumi által keltett parányi légörvényeket, mi több: a lepottyanást megelőzve gondolataid meghosszabbításaként szabad kezeddel elkapod a cumit és gyors mozdulattal visszatuszkolod a kicsi szájába (tartózkodjék bárhol is az a csöpp gyermek).

Táncoló teknőc: könyökkel való vízhőmérés, fél kézben zsonglőrözés a kapálózó babával, fél lábbal feltörlése a kiloccsant víznek, másik kézzel a kilincs tartása, hogy be ne nyisson a tesó a hideg folyosóról – és mindez természetesen szimultán.

Mérgezett egér: bárminemű munka elvégzése töredékidő alatt, amire eddig hosszasan kellett rávenned magad.

Józan egér: önmagunk felmentése bárminemű el nem végzett munka miatti bűntudat alól.

„Párnatetrisz”: a csecsemő puha objektumokkal való rögtönzött körülbástyázása, hogy le ne guruljon a szülői ágyról.

Egyensúlyozó portretista: igyekszel több, látszatra össze nem férő tényezőt egy szelfire hozni és a próbálkozásaidat meg is osztod közösségi hálókon: babád, önmagad, elfogadható háttér, idill.

Süvöltő daru: guggolásból való helyben felállás pólyával a kézben, Lego darabkákon mezítláb állva, és néma sikolyt erőltetve az arcodra, miközben mély megvetéssel gondolsz azon embertársaidra, akik több mint 5 órát pihenhetnek ugyanabban a testtartásban napi rendszerességgel.

Varázslatos kimonó I.: öltözködés fél kézzel.

Varázslatos kimonó II.: öltözködés kéz nélkül (erős vázizmokat feltételez, sose essünk neki gyakorlás nélkül és családtagjaink szeme láttára).

Varázslatos kimonó III.: miközben öltözködsz, a picit vetkőzteted (antagonisztikus mozdulatsornak tűnhet, de a reciprocitás és az energia-megmaradás elveit ötvözi, mintegy kihasználva az ellentétek kölcsönös vonzását).

Sziporkázó görény: kisugárzó belső boldogság kisbabánk széklete láttán, majd annak feltételezése, hogy ez az örömhír a környezeted számára is értékelhető, sőt komoly ismeretanyaggal bír.

Gördülő tudás: addig ismeretlen, az utcán flangáló babakocsi márkák megismerése.

Kotorászó bagoly: hajszálkeresés kislábujjal a lepedőn, félhomályban.

Tomboló T-rex: ha nem találja el elsőre a nyájas érdeklődő a kisbabád nemét.

Szerény grafomán: blogírás totális időhiány ellenére, avagy időt szánsz badarságok megosztására, ahelyett hogy babáznál.

Ha tetszett a cikk, kattanj www.fater.hu oldalára, ahol az apaság és gyermeknevelés alternatív kérdéseivel és más >faterságokkal< is találkozhatsz. Várunk szeretettel!

Ez is tetszeni fog