Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Csapjunk a lovak közé! Élményautózás Ford Mustang-gal

Csapjunk a lovak közé! Élményautózás Ford Mustang-gal

pottyos

A nőből anyává válásnak több másodlagos jele is van, a gyerek megszületése, mint elsődleges anyaságfaktor mellett. Ilyen például, hogy egy áruházba betérve előbb vesszük az irányt a gyerekosztály, mint a női ruha-cipő részleg felé, a drogériákban is többet időzünk a bébiételes polc, mint a parfümös szekrény előtt. Többet szólnak gyerekdalok a hangszóróinkból (és sajnos a fejünkben is), mint a kedvelt zenei stílusunknak megfelelő számok, még a youtube is folyton altatódalokat ajánl, mintha legalábbis szükségünk lenne rá.

Az autókhoz való hozzáállásunk is megváltozik, ahogy az otthonunk átalakításánál is, mindennél fontosabb kritériummá válik a praktikum és a biztonság. Elfelejtjük, mi az, hogy élményautózás, ehelyett a kocsi csak egy eszköz lesz, ami megkönnyíti a gyerekek ide-oda szállítását, vagy a kibővült család nagybevásárlását, vagyis a mindennapok hasznos kiegészítőjévé válik.

A szülőség első éveiben nem hiányoljuk a kalandot és az izgalmakat az életünkből, hiszen a gyerekvállalás kihívásai bőven elég aggodalmat és pozitív stresszt is tartogatnak. Az idő múlásával azonban, ahogy egyre jobban kialakulnak a szülői rutinjaink, és lesz egy megszokott kerékvágás, újra elkezdünk vágyni az új ingerek után. Az anyáknak is szükségük van arra, hogy a monoton hétköznapokból néha kitörjenek, és a szülőpárnak is fontos, hogy kettesben töltött idejük is legyen, a gyerekek életkorának növekedésével egyenes arányban, egyre hosszabb időtartamban.

Ha szeretnétek, hogy párotok napokig a föld felett járjon, és magatokban is szívesen fedeztek fel új érzéseket, vigyetek el egy körre egy Ford Mustangot!

Mi kipróbáltuk, és hatalmas élmény volt, kezdve azzal, hogy egy ilyen tekintélyes küllemű autóval nem lehet észrevétlenül megjelenni, mindenhol, mindenki megbámulja. Belül teljes komfort, minden extrával rendelkezik, amitől a biztonságérzetünk és a praktikusság iránti igényünk is teljesül, aztán csak hátradőlünk, és megszűnnek a korlátok.
A gyerekek ilyenkor a hátsó ülésről már megjegyeznék, hogy „Apa, itt csak 50-nel lehet menni!” , „Átmentél a piroson!?”, „Bekötötted magad?” – de mivel ezúttal otthon hagytuk az önkéntes rendőrséget, csupán a saját lelkiismeretünk szabott határt a szabályok megszegésének. Szerencsére a hangos motorbőgetést, és a gumik füstölését nem tiltja a KRESZ, így a sportos vezetés élménye a sebességkorlátozások mellett is teljesült.

Gondoltam, hogy a férjemnek jó napja lesz, de magamról úgy véltem, engem nem hoz lázba egy sportkocsi vezetése, majd csak elkényelmesedek az anyósülésen, és élvezem az utas szerepét. De végül rábeszélt, hogy én is vezessem a Mustangot, hiszen mégse mindennapi dolog egy ilyen autó kormányát fogni. Meglepődtem, de nemcsak a kocsin, hanem magamon is, mennyire nehéz volt visszafognom a jobb lábamat a gázpedálon, annyira magával tud ragadni egy ilyen erős autó lendülete, hogy még egy hozzám hasonló, nyugodt vérmérsékletű valakit is fel tud pörgetni. Nemcsak egy szuper közös élménnyel gazdagodtunk a férjemmel, hanem egy önismereti utazás és önbizalom-növelés is volt egyben, hiszen ha az ember lazán és élvezettel vezet egy 420 lóerős autót, úgy érzi, a hétköznapok se állíthatnak elé leküzdhetetlen akadályokat.

A Ford Mustang lehet, hogy túl erős a mindennapos ovi-suli járathoz, és a hátsó üléseken is korlátozott a férőhely, így nem egy tipikus kisgyerekes családi kocsi, de mint álomautó, célul tűzhetjük a beszerzését a gyerekek kirepülésének idejére.
Vezetéstechnikai szempontból és élményszerzés céljából pedig jó program lenne egy versenypályán, profi oktató mellett megtapasztalni a Mustang igazi erejét, és belekóstolni a versenyautózás ízébe.

Hétvégente az autós klubok, vagy közösségi oldalakon szerveződő csoportok sok olyan autós találkozót, programot szerveznek, ahol Ford Mustangokat is megcsodálhatunk. Fiúgyermekek szüleiként nekünk családi programnak is kiválóak ezek az események, és az anyukákból is előhozzák a járművek iránti lappangó érdeklődést.
Még néhány év, és igazán menő anya leszek, mikor elmesélem a fiaimnak, hogy egy ilyen lovacskás autót is vezettem már.

Ez is tetszeni fog