Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Délutáni maszatoláshoz a legjobb az ujjfesték!

Délutáni maszatoláshoz a legjobb az ujjfesték!

Pöttyöslabda

A fiam már régóta szeret festeni, festegetni, de értelemszerűen mindig az ujjal való festés volt a kedvence. Nem csak azért, mert nyilvánvalóan könnyebb kezelni a saját ujjunkat egy ecsetnél, hanem azért is, mert imádja, ahogy csúszkál a keze alatt a festék, ahogyan azt is, hogy összekeverednek a színek.

Most új ötlettel rukkoltam elő, a Pinteresten rengeteg tipp és minta van, elég rákeresni arra, hogy „fingerprint art”. Én természetesen dínósat kerestem, mert nálunk most az a menő, de tényleg milliónyi jobbnál jobb ötletet találhattok, amivel elüthetitek az esős, komor őszi délutánokat.

Kép: Marian Deuchars könyvéből

Illetve találtam még egy kifejezetten fiús témát is: autók, teherjárművek, munkagépek, közlekedési eszközök témakörben. Ez nem csak ujjfestést, jobban mondva ujjlenyomatozást kíván, de anya (vagy apa) szuper rajzkészsége is szükséges az örömteli végeredményhez. Előnye viszont, hogy tényleg a legapróbbak ujjlenyomataiból is készülhet műalkotás! Ezeket ITT találjátok meg. A lányoknak is kerestem egy herceg-hercegnőset, és egy állatosat is! 🙂

Festék szerencsére van itthon, méghozzá nem is akármilyen! Környezetkímélő anyagokból készült, maga a csomagolás pedig újrahasznosított papírból van, így nem kérdés, hogy tudatos szülők számára ez a legjobb választás! (Ha érdekel egyébként a SES Eco 4 tégelyes ujjfestékről van szó, amit a REGIO áruházban vásárolhatsz meg.

A festés maga kiválóan fejleszti a motorikus és finommotorikus készségeket, a koordinációs készséget valamint a koncentrációt is. A legkisebbek (1 éves kortól) pedig új textúrával, no és az alkotás első élményeivel is gazdagodhatnak, ha kipróbáljátok ezt a festéket. Ne izgulj, ha a ruha maszatos lesz (ami valljuk be: elég valószínű), mert ezt a festéket ki lehet mosni a ruhákból is! Nyomot hagyhatnak viszont egyes felületeken, mint a natúr fa, tapéta, egyes műanyagok és a padlószőnyegek. Porózus felületeken is megmaradhat a folt!

A praktikusság mellett azért jó időbe telt, amíg előkészítettem a megfelelő terepet az alkotáshoz, de végre nekiláthattunk! Csodás félórát töltöttünk el együtt a fiammal, és nézzétek micsoda művek születtek!

A legjobban az ujjacska festékbe mártogatását élvezte. A festék elég sűrű, tényleg kellemesen puha az érintése, és ami a legjobb: tényleg nagyon szépen lejött a kezünkről – a fiaméról is, pedig ő magának mosta! 🙂 Kéztörlőnek egy fehér textilpelust használtunk. Kíváncsi voltam, hogy az hogy fest majd mosás után. Próbaképpen kézzel kimostam a mosdókagylóban: szinte teljesen eltűnt a festék belőle!

A festék száradás után csodás pasztell színekben pompázik.

Próbáljátok ki Ti is! Szerencsére a tégelyek egész őszre – de talán még télre is – elegendő festéket tartalmaznak! 🙂

Várjuk a szebbnél-szebb műveket! Küldjetek képet, ha Ti is ujjfestékeztetek otthon!

Ez is tetszeni fog