Quantcast
Kezdőlap Aktuális Elindult a Pampers koraszülött osztályokat támogató országos programja

Elindult a Pampers koraszülött osztályokat támogató országos programja

pottyos

A Pampers 3 évnyi és több mint tízezer órányi kutatás után a PIC (Perinatális Intenzív Centrum) osztályok ápolónőivel együttműködve kifejlesztette Pampers Preemie Protection Pelenkát, amely a legkisebb, akár 800 gramm alatti testsúlyú koraszülött kisbabák számára nyújt biztonságos és kényelmes védelmet. A speciális koraszülött pelenkák idén tavasztól egy hosszú távú és országos adományozási program keretében minden koraszülött osztállyal rendelkező kórházba eljuthatnak, jelentős terhet véve le a szülőkről és a kórházi osztályokról.

A koraszülések aránya hazánkban 8-9%, ez évente nagyjából 8000-9000 koraszülött babát jelent. Közülük sokan koraszülött intenzív osztályon (Perinatális Intenzív Centrum: PIC) kezdik meg az életüket. Dacára a koraszülés területén elért óriási fejlődéseknek, hazánkban van még tennivaló a megelőzés, a kórházi ellátás és az utógondozás területén egyaránt. Ezért is kiemelt jelentőségű a Pampers most induló, hosszú távú jótékonysági kezdeményezése, melyben a hazai kórházak koraszülött osztályait különleges, koraszülött kisbabáknak kifejlesztett pelenkáival kívánja ellátni térítésmentesen.

Egy nagyon éretlen koraszülött kisbaba kényelmes és biztonságos pelenkacseréjéhez legalább két ápolóra, négy gondoskodó kézre és akár 5-10 percre is szükség lehet. A szerető érintés minden csecsemő számára fontos, a koraszülött kisbabák számára azonban – egészségük és fejlődésük szempontjából – elengedhetetlen.

„A Pampers fő célja a babák egészséges fejlődésének maximális támogatása. A Perinatális Intenzív Centrumokkal együttműködve a Pampers kutatói évekkel ezelőtt rájöttek, hogy a 800 grammnál kisebb súllyal született babák számára nincs megfelelő méretű pelenka a piacon, így azonnal eldöntöttük, hogy kifejlesztünk egy egyedi terméket a legkisebb babák számára. – mondta Balogh-Simon Zsófia, a P&G babaápolási kategóriájának menedzsere. – Mi voltunk az első globális pelenkagyártó vállalat, amely kifejezetten koraszülöttek számára is gyártott pelenkát. Az új Pampers Preemie Protection pelenkákat úgy terveztük, hogy méretükből adódóan a lehetőségek szerint a legkevésbé zavarják a koraszülött kisbabák alvását, fejlődését és orvosi ellátását. Koraszülött pelenkáink kiskereskedelmi forgalomban nem is elérhetők. Az a célunk, hogy a kórházi koraszülött osztályoknak adományozott termékekkel kifejezetten az érintett kisbabákat és szülőket támogassuk.”

A Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika hazánk legnagyobb szülészeti intézete, itt évente több mint 3800 újszülött jön a világra. Perinatális Intenzív Centruma (ApróTalp Falva) az ország egyik – hagyományaiban és eredményeiben – vezető koraszülött-újszülött intenzív ellátást biztosító osztálya, amelyben évente akár 500koraszülött ellátása történik, akik közül több mint 100-an még 1500 grammnál is kisebb születési súlyúak. A gondos orvosi ellátásnak és ápolásnak köszönhetően már a 400 grammnál kisebb koraszülötteknek is esélyük van arra, hogy egészségesen hazakerülhessenek.

„Az extrém éretlen koraszülöttek nagy változékonyságot mutató testméretei és azok akár néhány napon belüli megváltozása magában hordozzák a speciális ápolási kellékek alkalmazásának a szükségességét is. – mondta
Dr. Kocsis István egyetemi docens, a PIC osztályvezető főorvosa. – A kereskedelmi forgalomban kapható ápolási kellékek azonban sokszor méretük miatt nem felelnek meg jól az igénynek, kialakításuk sok esetben nem elégíti ki az elvárásokat. Kifejezetten örömteli, hogy a P&G felvállalta azt a feladatot, hogy a megszokott minőséget megtartva, kis méretű, a legkisebb koraszülöttek igényeihez adaptált pelenkák kialakításával segíti az ápolásukat, és ingyenesen biztosítja azt a koraszülött ellátásban részt vevő intenzív osztályoknak.”

Kevesen tudnak többet a koraszülésről, mint a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), amely az egyik legjelentősebb koraszülött babákat és szüleiket támogató nonprofit szervezet. Fő célkitűzésük a koraszülésben érintett családok megsegítése, elsősorban információk nyújtásával és a sorstársi közösség erejével. A Pampers ezért összefogott a Rossmann-nal, és az április eleje óta tartó együttműködésük során minden, a Rossmannban kapható Pampers pelenka vásárlása után 1%-kal, a Rossmann pedig az összegnek megfelelő termékadománnyal támogatja az Egyesületet.

„Kiemelt feladatunk a korai fejlesztés fontosságának hangsúlyozása, a hátrányos megkülönböztetés és a társadalmi megítélés leküzdése, valamint nem utolsósorban a koraszülött osztályok támogatása ruha-textil és
műszer-adományokkal. – mondta el Földvári Nagy Zsuzsanna, az Egyesület elnöke. – Nagyon örülünk a P&G és a Rossmann közös kezdeményezésének, és tudjuk, hogy az összegyűlt adomány segítségével sok édesanya és koraszülött kisbaba életét tehetjük biztonságosabbá, könnyebbé és szebbé.”

„Egy nagyvállalatnak nagy súlya van az emberek és a gazdaság életében, de épp ilyen fontos a részvállalása a társadalmi ügyekben is. – közölte Kadlok Nelli, a Rossmann PR menedzsere. – A Rossmann célja, hogy CSR tevékenységével olyan értékeket, ismereteket, információkat nyújtson, melyek hosszú távon hatást gyakorolnak a társadalomra vagy a társadalmi csoportok egy részének jóllétére, életminőségére. Éppen ezért örömmel csatlakoztunk a Pampers kezdeményezéséhez, és bízunk benne, hogy a leghatékonyabb és legszükségesebb támogatást nyújthatjuk a sok törődést igénylő koraszülött kisbabáknak és szüleiknek.”

Most bárki segíthet!
A Koraszülöttekért Országos Egyesületet most bárki támogathatja mindössze egy fotó megosztásával: minden, a felhasználó saját vagy a Pampers hivatalos facebook oldalára a kisbabájáról #LegkisebbBabák hashtaggel ellátva feltöltött fotó után a Pampers további 100 forinttal támogatja az Egyesületet.

A koraszülöttek egyedi igényei és a Pampers Preemie Protection

A koraszülött csecsemők – érzékeny bőrük miatt – csak a legpuhább, legfinomabb anyagokkal érintkezhetnek. A Pampers olyan egyedülálló pelenkát tervezett, amely különleges puhaságával a legapróbb, legsebezhetőbb babák számára is kényelmet biztosít. A Pampers Preemie Protection pelenkák P-3-as méretét azért fejlesztették ki, hogy az fokozza a koraszülöttek kényelmét, segítse az alvást és a megfelelő testhelyzetet, illetve elősegítse az orvosi és ápolói tevékenységeket is.

• A rugalmas anyag finoman fogja körül a csecsemő testének vonalait, miközben maximális illeszkedést biztosít, még az inkubátor életfenntartó csövei és szondái mellett is, így a nővéreknek nem kell a műszereket kerülgetve a csecsemő méretére szabni az egyébként túl nagy pelenkát.
• A flexibilis szélek maximális kényelmet biztosítanak, gyengéden közrefogva a csecsemő érzékeny lábait.
• A 34%-kal keskenyebb kialakítás lehetővé teszi a csecsemők csípőjének és lábának megfelelő helyzetét és fejlődését.
• Az egyenletes nedvszívó réteg és azonos kidolgozás elöl és hátul bármilyen testhelyzetben szárazságot biztosít.
• Az AbsorbAwayLiner™ speciális bélés védi a baba bőrét a nedvességtől.
• Az ápolók körében elvégzett felmérés azt mutatja, hogy a koraszülöttek számára rendelkezésre álló pelenkák kialakítása túl széles volt, nem illeszkedtek tökéletesen a baba testének vonalaihoz, így a baba lábai terpeszbe voltak kényszerülve, és nem biztosítottak megfelelő körülményeket az egészséges fejlődéshez.

Ez is tetszeni fog