Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ennyit szexelnek a kisgyerekes szülők

Ennyit szexelnek a kisgyerekes szülők

pottyos

A Parenting.com exkluzív felmérésben vizsgálta, hogy saját bevallásuk szerint mennyit szexelnek a kicsi gyereket nevelő szülők.

Volt már olyan veled, hogy nem tudtad megmondani, mikor voltál utoljára együtt a pároddal? Hogy amikor legutóbb el tudtatok menni vacsorázni, vagy a nyaralás alatt? Vagy még akkor se? Bizony általános probléma, hogy a kisgyerek megöli a libidót.

A Parenting.com több, mint 1000 férfit és nőt kérdezett meg, mit csinálnak – vagy inkább mit nem csinálnak – az ágyban. 45% azt mondta, hogy hetente egyszer vagy kétszer szexelnek a párjával, 30%-nál ez már csak havi szinten 1-2 alkalom. 10% vallotta, hogy a havinál is ritkább a rendszeresség, míg 15% a “Szex? Az meg mi?” opciót jelölte be.

Ugyan a legtöbb szülő azt mondja, hogy túl fáradt, vagy nincs erre idő, de ennél valójában összetettebb a kérdés. Ugyanis ha valamire ennyire nincs idő, az azt jelenti, hogy az adott dolog nem élvez prioritást, nem szerepel azok között a dolgok között, amikre időt szeretnél szakítani.

Állhat a jelenség mögött egy rejtett sértettség is: a válaszadók 30%-a panaszkodott arra, hogy a párja nem vállal elég részt az otthoni feladatokban, az elégedetlenség pedig nem tesz jót az intimitásnak.

A válaszadók 66%-a azt mondja, gyermekével való kapcsolata fontosabb, mint a párkapcsolata. A szakértők viszont azt mondják, hogy aki – saját elképzelése szerint – a gyereke javára háttérbe szorítja a szerelmi életét, az valójában a gyereknek se, magának se kedvez. Mert boldog és kiegyensúlyozott gyereket szeretnél, de a gyerek akkor lesz ilyen, ha boldog és kiegyensúlyozott szülei vannak. A szülő pedig akkor boldog és kiegyensúlyozott, ha párjával intim, szoros kapcsolatban él.

Ha úgy tűnik, a szex a leginkább elhagyható elem szülőként a feladatlistáról, akkor tévedsz. Mert az intim, romantikus kapcsolatot nélkülöző párok elhidegülnek egymástól, az pedig a házasságot egy egyszerű együttéléssé redukálja. Mivel az embernek természetes igénye van a gyengédségre, előbb-utóbb máshol fogja keresni. A válaszadók 6% mondta, hogy csalta már meg a párját, 18% pedig gondolt rá.

Egy gyerek születése után mindkét fél könnyen érezheti úgy, hogy eltűnt az izgalmas dinamika a párkapcsolatból, hiszen most már gyerekük van, így is – úgy is össze vannak kötve, nincs semmi izgalom. Márpedig az, hogy szülőkké váltatok, nem jelenti azt, hogy nincs szükségetek minderre. Erre érdemes odafigyelni.

Ha a szerelmi életed nagyon háttérbe szorult, gondolkodj el azon, hogyan tudnál változtatni. Először is kerüljön előrébb a prioritási listán a szex. Nem kell nagy körítést szervezni köré, vacsorával, előre eltervezett szabad két órával – a spontaneitás hiánya csak ronthat a helyzeten. A szex korábban is természetes része volt az életeteknek, és lásd be, nem volt mindig egész estés program – próbálj visszatérni ehhez.

Minden kezdet nehéz, de nyugodtan tedd meg a kezdeti erőfeszítést, mert sokat nyersz vele.

Forrás: parenting.com

Ez is tetszeni fog