Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Építőjáték – nem csak fiúknak!

Építőjáték – nem csak fiúknak!

Pöttyöslabda

Az építős játékok soha nem mennek ki a divatból, és szerencsére újabb és újabb generációk jelennek meg, amelyek megtornáztatják a gyerekek és a játékos kedvű szülők agyát és kézügyességüket is próbára teszik. A fizika izgalmát és a hagyományos építőjáték örömét ötvözik a Geomag építőjátékok, amit most mi is kipróbáltunk.

Miért építsünk?

Az építőkockákkal való játék már dédszüleink idejében is remek időtöltést biztosított a gyerekeknek, ráadásul az egyszerű fakockákat otthon is ki tudták faragni az ügyeskezű édesapák vagy nagypapák. A kisgyerekek pedig örömmel pakolták egymás mellé vagy egymás tetejére ezeket a csodás kézzel készített darabokat, hogy istállót, házikót vagy éppen valamilyen állatot építsenek belőle, és hogy ugyanilyen örömmel lerombolják.

A nyilvánvaló motorikus képességek fejlesztése mellett tehát a kreativitást és képzelőerőt is jól fejlesztik az építőjátékok. Mivel az építést általában a testvérekkel vagy a szomszéd gyerekekkel közösen végezték, megtanulták a kooperációra való készséget és szociális képességeik is fejlődtek.

A játék folyamán a problémamegoldó képesség is fejlődik, hiszen egy kapu vagy egy kastély megépítése már komoly tervezést és pontos kivitelezést igényel. Nincs ez másként a mai, modern építőkkel sem.

Modern építőjátékok

A Geomag építőjáték mágneses elemeket és apró fémgolyókat tartalmaz, így biztosítva a megálmodott szerkezet egyben maradását. A hagyományos, „tömör” építés helyett szellős, átlátható szerkezetű építésre biztosít lehetőséget a nagyobb gyerekek számára. Bátran vásároljuk ezt a játékot lányoknak is, mert könnyen ráébresztheti őket arra, hogy a mérnöki, műszaki, tudományos (vagyis STEM) pálya nem csak a fiúknak való. Hamar sikerélményeket érhetnek el az építés folyamán, így akár a továbbtanuláshoz szükséges önbizalmat is megadhatja nekik. Kifejezetten lányoknak kedvez a Geomag Pink hisz a mágneses rudak rózsaszín festést kaptak. Ennek köszönhetően a Geomag Pink Panel világában igazán vidám és lányos építményeket alkothatnak a kis tudósok. A Geomag Glitter pedig csupa-csupa csillogó konstrukció alapja lehet!

Ehhez a játékhoz már jó finommotorikus képességekkel kell rendelkezni, hogy az apró golyóhoz hozzáillesszük a szintén nem túl méretes építőelemeket, és a szerkezetek megtervezéséhez és az elképzeléshez is kell némi tapasztalat és képzelőerő.

A Geomag Color játékokat már 3 éves kortól ajánlja a gyártó, de leginkább a 7-12 éves korosztály tud élvezetesen játszani ezekkel a színes, káprázatos elemekkel. A játék különlegességét részben az adja, hogy a golyókhoz csatlakoztatott nagyobb építmények akár pörögni is tudnak, így nagyon menő végeredmények születhetnek.

A színes mágneses rudak mellett más elemekkel, például ötszöggel vagy négyszöggel is dolgozhatunk. A játék az építés öröme mellett észrevétlenül tanítja meg a gyerekeknek a mágnesesség elvét, így ha elég ügyesek vagyunk, a közös játékba egy kis fizikai eszmecserét is bevihetünk.

Még egy lépéssel tovább

Gondoltad volna, hogy a mágnesesség kihasználásával szuper mechanikus szerkezeteket is létre lehet hozni? A legújabb Geomag MECHANICS szettek ezt teszik lehetővé a gyerekek (és a játékos kedvű felnőttek) számára! A többi Geomag mágneses építőjáték készlettel ellentétben a MECHANICS sorozatban több forgó alkatrész található, így akár kifejezetten bonyolult mechanikus szerkezeteket is létrehozhatunk belőlük.

Érdemes megismerkedni a Geomag többi játékával is, mert már a legkisebbeknek is készítenek építőkockát, a kicsit nagyobbaknak pedig versenyautót. Az építőjátékok között van olyan, amelyik világít a sörtétben, vagy éppen ragyogóan csillámlik!

Ha karácsonyra ilyen játékot választotok, esélyes, hogy ki fog hűlni a vacsora, mert biztosan nem tudjátok majd abbahagyni a gyerekekkel közös építést és alkotást!

Ez is tetszeni fog