Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Herbow mosóparfüm teszt – avagy egy vegyszermentes életébe is beleférhet egy kis illat

Herbow mosóparfüm teszt – avagy egy vegyszermentes életébe is beleférhet egy kis illat

Pöttyöslabda

Az úgy volt, hogy én kitaláltam magamnak, hogy sosem fogok tesztet írni. Úgy volt egészen addig, míg be nem jött egy olyan termék, ami felkeltette az érdeklődésemet, és nagyon aktuális is volt számomra egy ilyen próba. És az a helyzet, hogy nem bántam meg egy percre sem.

Korábban már írtam, hogy igyekszem vegyszermentes és minimális hulladékot termelő háztartást vinni: mosni saját készítésű mosószerrel szoktam, felmosni ecetes vízzel és illóolajjal, öblítő szintén ecetes víz illóolaj kombóval. Nem használunk flakonos tusfürdőt, sampont… Volt már próbám mindenfélével: mosódiós mosószerrel, mosóparfümmel is, de még kb 6 éve, amikor szerintem egy márka volt hozzávetőleg a piacon. A jelenlegi metódusom egészen jól bevált, és elégedett voltam vele, amíg a rendszerünket fel nem rúgta, jobban mondva purrogta volna egy új családtag.

Szeretem az illóolajokat, használom őket sok célra. Persze csak 100%-os tisztaságút, megfelelő forrásból. Ezért is szorult össze a gyomrom, amikor a cicánk érkezése előtt eljutott hozzám az infó, hogy a macskák és az illóolajok nem összeférhetőek. Persze nem minden fajta, csak mondjuk az általam használtak 110%-a. A cicák szervezete nem tudja bontani az illóolajokat, azok felhalmozódnak bennük, és évek alatt mérgezik meg őket. Lehet, hogy szeretem az illóolajokat, de nem bármi áron.

Teljes választék

Igen ám, de akkor le kell mondanom az illatos ruhákról (hozzáteszem illóolajjal mosva, nem volt valami tartós az illat), a felmosás utáni frissességről?

Ebben a dilemmázós helyzetben jött hozzánk két Herbow mosóparfüm: a Be happy! és a White love fantázianevekkel. Az összetételeket megvizsgálva arra jutottam, hogy a kis öko lelkemmel teljesen összeegyeztethetők, az illóolaj tartalmuk elenyésző ahhoz, hogy a cicára veszélyt jelentsenek. Kérdés volt számomra, hogy mennyire lesz túl erős vagy mű illatuk, és hogy mennyire fogynak gyorsan, mert akkor ugye a flakonok megdobják a szeméttermelésünket, ami nem esne jól.

Elsőnek a White love-ot próbáltam ki egy egyszerű ruhamosáson. Nagyon kellemes illata volt beleszagolva, de tömény, ha csak úgy beszippantottam. Kíváncsian vártam, hogy mi megy át a ruhákba, száradás után mi marad belőlük. Hígítás nélkül fél kupakkal tettem mosásnál az öblítő rekeszbe, és vártam. Mikor pakoltam ki a ruhákat száradni, már éreztem, hogy fantasztikus illatuk lett, és ez száradás után meg is maradt. Nem töményen, de kellemesen. Az én, mesterséges illatoktól elszokott orromat sem bántotta, sőt!

Már családi kiszerelésben is kapható

Ez után gondoltam, adjunk az illatnak feladatot, mosható pelenkák mosásához adtam a Be happy!-ből, hígítva egy fél kupakot, ecetbe csöpögtetve. Ez az illat nekem jobban bejött így dobozból szaglászva is, mert szeretem a gyümölcsös aromákat. Jelentem, ilyen illatos pelusaink is régen voltak, ha voltak egyáltalán. Figyeltem ezek után azt is, hogy bármilyen módon kiveri-e a kisfiam popsiját az új szer, de semmi változást nem tapasztaltam.

Azóta már mostam párat, és az egész család egyöntetűen igent mondott a parfümökre. Ráadásul mivel hígítva alkalmazom, szerintem hónapokig, ha nem tovább, elég lehet ez a mennyiség. Pedig heti 5-6x mosok.

Jöjjön a slussz poén. Mint említettem én illóolajat szoktam tenni az ecetes vizes felmosólémhez, mert azért az ecet szagát nem igazán kedvelem, de ugye az most már nem opció. Gondoltam egyet: csepegtetek pár csepp Herbow Be happy!-t a felmosáshoz, meglátjuk mi lesz. Tehát kb 6-8 liter vízhez, 3-4 cseppentésnyit. A hirtelen jött ötlet legjobb bírája az ultraérzékeny orrú nagyfiam (tényleg elképesztő szaglása van, ennek minden előnyével, és hangsúlyos hátrányával együtt), aki azzal jelent meg a felmosás végén (egyetértésben az öccsével), hogy „Anya mi ez a nagyon jó illat?”.

Összegezve: nekem bejött ez a szer. Természetes alapanyagokból készül, takarékos, így kevés hulladékot termelünk általa, kellemes az illata (persze mindenkinek meg kell találnia, neki mi jön be) és nem árt egyik családtagomnak sem, legyen szó kétlábúról vagy négylábúról. Nálunk szerintem maradása lesz 🙂

 

Ez is tetszeni fog