Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Kerekesszékes és műlábas Barbie babával bővíti portfolióját a Mattel

Kerekesszékes és műlábas Barbie babával bővíti portfolióját a Mattel

Pöttyöslabda

Tovább erősíti a diverzitást portfoliójában a Barbie babák forgalmazója, a Mattel. A sokszínűség jegyében szeptemberben hazánkban is debütál a változatos Fashionista kollekció két új darabja, a kerekesszékes és a műlábas Barbie.

Tovább bővíti a jelenleg több mint 100 különféle megjelenésű babát kínáló Fashionista kollekcióját az idén 60. évfordulóját ünneplő Barbie. A sorozatban ma már minden bőrszín és testalkat képviselteti magát, szeptembertől pedig kerekesszékes és műlábas babával bővül a portfolió. Az új babák megalkotásában a Mattel szakértőkkel és hasonló fogyatékossággal élő gyerekekkel működött együtt, hogy minél hitelesebben és élethűbben készíthessék el a játékokat. A különleges babákkal a márka célja, hogy párbeszédet indítson a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban.

A kerekesszék az egyik, a Barbie rajongók körében legkeresettebb kiegészítő. Az új kelléket a Barbie termékfejlesztésért felelős csapata a Los Angeles-i UCLA Mattel Gyermekkórház, illetve kerekesszék specialisták segítségével, a valódi merevvázas kerekesszék mintájára fejlesztette ki. A kerekesszékbe könnyedén behelyezhető a hozzá tartozó, hajlítható testű baba, valamint a „Barbie hajlékony jógababák” („Made to Move”) kollekció minden darabja, a játék közben felmerülő akadályok áthidalása érdekében pedig egy Dreamhouse rámpa is jár a szetthez.

A műlábas baba megalkotásában a Barbie a 13 éves, karprotézissel élő Jordan Reeves-szel és orvosával működött együtt. A lány célja, hogy támogassa az olyan kreatív megoldások kialakítását, amelyek segítik a hiányzó végtagok pótlását, és így megkönnyítik a testi fogyatékkal élő gyerekek életét. A valósághű baba fontos jellemzője, hogy a lábprotézise lecsatolható.

„Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük Fashionista kollekciónkat, hogy a sokféle, eltérő megjelenésű babával még több történet eljátszására inspiráljuk a lányokat. A gyűjtemény új darabjai a fizikai fogyatékosságokra reflektálnak. Büszkék vagyunk a babák fejlődésére, és továbbra is kutatjuk a lehetőségeket annak érdekében, hogy termékportfóliónk a lehető legátfogóbb legyen” – mondta Török Kata, a Mattel magyarországi brand menedzsere.

A külföldön már igen népszerű babák iránt Magyarországon is nagy az érdeklődés. A kollekció legújabb darabjai szeptembertől a hazai üzletekben is elérhetőek.

Ez is tetszeni fog