Quantcast
Kezdőlap Aktuális Letartóztattak egy orosz párt, miután fejjel lefelé lóbálták 4 hónapos gyermeküket

Letartóztattak egy orosz párt, miután fejjel lefelé lóbálták 4 hónapos gyermeküket

Kovács Móni

Hatalmas visszhangja volt annak a videónak, amelyben egy orosz férfi a 4 hónapos csecsemőjét a lábánál fogva lóbálja és dobálja. A háttérben zenél és kántál a csecsemő édesanyja is. A pár tagjai egy hónapos vízummal érkeztek Malajziába egy hátizsákos túra keretében, és utcai „performanszuk” során használták kisbabájukat pénzszerzés céljából.

A gyakorlatok egyik eleme például, hogy a férfi a pelenkás kisbabát a lábainál fogva saját lábai közé lóbálja, majd lendületből a magasba emeli. Az egyik szemtanú felháborodásában töltötte fel a vírusszerűen terjedő 90 másodperces videót, ami arra késztette a rendőrséget, hogy fellépjen a gyermekkel szemben elkövetett erőszak és veszélyeztetés ellen. A szemtanú szerint „ez egy felelőtlen cselekedet volt, ami a gyermek sérüléséhez is vezethetett volna.”

Az előadás közben kisebb tömeg gyűlt össze, sokan videót is készítettek, az egyik szemtanú állítólag meg is jegyezte: „Hülye! Hogy tehetsz ilyet?!”

A rendőrség 02.04-én, hétfőn 15:30-kor tartóztatta le a párt, amikor újra megismételték előadásukat további pénzadományok reményében.  A szülők a húszas éveik végén járnak és a rendőrség kérdéseire azt felelték, hogy gyermekük igazán kedveli az efféle gyakorlatokat.

Oroszországban állítólag ezek a mozdulatsorok nem illegálisak, sőt vannak kifejezetten gyereklóbálós jógagyakorlatok, amit egy szintén orosz, Lena Fokina nevezetű bábaasszony fejlesztett ki, és ami így fest (én magam nem bírtam végignézni):

Elmondása szerint ezek a gyakorlatok fejlesztik a babák izomzatát és ezek a csecsemők a gyakorlatok hatására életrevaló felnőttekké válnak. Más szakértők szerint a kicsik agyvérzést kaphatnak, vagy retinakárosodást szenvedhetnek el a lóbálós, dobálós gyakorlatok közben.

Az orosz bába ellen egyébként már petíció is indult: megpróbálják bíróság elé vinni és elítélni gyermekbántalmazás miatt.

Hogy a gyermek mennyire kedvelte a produkciót és mennyire volt veszélyes az előadás, azt mindenki eldöntheti maga, a linkre kattintva.

Mi annyit javasolnánk, hogy senki ne próbálja ki a videókban látottakat!

Forrás: https://www.bbc.com/news/world-asia-47126174?ocid=socialflow_facebook&ns_mchannel=social&ns_campaign=bbcnews&ns_source=facebook&fbclid=IwAR142SdV4LZQDnu3SFizW2EJYuk_41Mx10WXX-VsKl918R_nYKIT84iblKA

Ez is tetszeni fog