Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Mit vigyünk magunkkal a játszótérre?

Mit vigyünk magunkkal a játszótérre?

Pöttyöslabda

Ahogy egyre nagyobbak lesznek a gyerekek, a pelenkázó táskát leváltja a játszóteres táska. Most azt gyűjtöttük össze, mi az a néhány dolog, amit mindig érdemes magunknál tartani, hogy a közös idő tényleg az önfeledt játékról szólhasson, és ne kelljen idő előtt hazamenni, mert valamelyik gyerkőc megéhezik vagy nincs mivel játszania a homokozóban.

Védelem a nap és az eső ellen

Bár még épp csak megjelentek az első tavaszcsalogató napsugarak, a fényvédelem már most is fontos. Ahogy magunkra feltesszük reggel a fényvédőt, jó, ha a táskánkban is van egy olyan fényvédő, hidratáló krém, ami napos, szeles időben is jól eshet a bőrünknek. Készüljünk fel az esőre is, például kicsire összehajtható esőkabátokat vigyünk magunkkal. Ha pedig igazán kegyes az idő és végig napsütésben mehet a móka, akkor a napszemüvegeket se felejtsük otthon. Egy Ray Ban vagy egy Polaroid szemüvegben még a legfárasztóbb napokon is stílusosan élvezhetjük a napsugarakat.

Nassolnivalók és innivaló

A legjobb játszótéri mókának is gyors véget vethet, ha megéheznek a gyerekek. Rutinos anyukáknak már valószínűleg a neszeszerében is van kölesgolyó, de ha kicsit hosszabb időt tervezünk a szabadban lenni, akkor összevágott gyümölcs és más apró nasik is lapuljanak a táskánkban. Arra is készüljünk fel, hogy esetleg a játszótársakat is meg tudjuk kínálni ezekből. A gyerekek kulacsába főleg hűvösebb időben teát is tölthetünk a víz helyett. Végül ne felejtsük otthon a kézfertőtlenítő kendőket vagy folyadékot, hogy az evés előtt “lemoshassuk” a játszótér porát csemetéink kezéről.

Kisebb játékok

Főleg azokon a játszótereken jöhet jól néhány plusz eszköz, ahol van homokozó: kislapát, különböző homokozó formák, vödör legyen a tarsolyunkban, vagyis a táskánkban. Ezek teret adnak a kreativitásnak, és épülhetnek a homokvárak, vagy készülhetnek a homok sütemények. Ráadásul a közös alkotást is átélhetik a gyerekek és a többiekkel is kapcsolódhatnak. Bár nem táskaméret, de ha elfér a kezünkben, autónkban, akkor egy dömper, roller, kismotor vagy bringa is segít lefoglalni a gyerekeket és még a napi mozgás igényüket is kielégíthetik.

Ruhából sosem elég

Hideg időben különösen nehéz jól eltalálni, hogy hány réteg ruhát adjunk a gyerekekre, amikor kint játszanak. Nem csak amiatt, hogy még könnyebben piszkolódik a ruha, hisz talán a játszótéren, ez kevésbé fontos szempont, de nehéz kiszámítani, mennyire fognak kimelegedni, ezért jó, ha úgy vannak rajtuk a rétegek, hogy azokat könnyen tudjuk variálni. Azért egy plusz pulcsit elrejthetünk a táskába is.

Ez is tetszeni fog