Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke Ne haragudj, hogy bámultalak, nem rossz szándékból tettem

Ne haragudj, hogy bámultalak, nem rossz szándékból tettem

Pöttyöslabda

Ne haragudj, hogy bámultalak ma a boltban. Nem akartam, hogy kellemetlenül érezd magad, amint pelenkák közt válogatsz. Csak elnéztelek, hogy milyen csinos vagy.

Ne haragudj, hogy bámultalak, amikor megérkeztél a gyerekekkel a fociedzésre. Csak észrevettem, hogy hiányzik az ujjadról a gyűrű, és a gyerekeid, nyilván a rohanás miatt, a kocsiban öltöznek át. Nem ítélkezni akartam feletted, hanem bámultam ez erőd. Nem mertem odamenni, hogy megkérdezzem, tudok-e valamiben segíteni? Nincs közöm hozzá, hogy a párod ebben a legnehezebb projektben, a gyereknevelésben láthatóan egyedül hagyott, ahogy a házasságotokban is, a gyerekeid életében is. Nem is tudom, én kibírnám-e.

Ne haragudj, hogy bámultalak az orvosnál. Nem azt figyeltem, vajon fertőző-e a gyereked köhögése. Na jó, kicsit azt is. Még inkább viszont azt, hogy egész éjjel ébren lehettél, hogy tudom, ideges vagy, amiért megint később mész be a munkahelyedre, és egyszerre lelkifurdalásod is van, amiért az orvos után viszont a nagyszülőnél hagyod a gyereked. Szerettem volna elmondani: megteszel minden tőled telhetőt, és hidd el, ez elég!

Ne haragudj, hogy bámultalak a bababoltban. Nem az az ember vagyok, aki idegenül megfogja a terhes hasad, és kéretlenül elmeséli a saját szülése történetét. Csak éppen magam láttam benned 6 évvel ezelőtt. Láttam a várakozással teli izgulást a tekintetedben: alig várod, hogy odaadhasd a babádnak ezeket a dolgokat, amiket vásárolsz, de vajon a megfelelő dolgokat veszed-e meg? Szerettem volna elmondani: bízz az ösztöneidben, mindent jól fogsz csinálni!

Ne haragudj, hogy bámultalak a játszótéren. Nem vagyok valami perverz, és nem akarom elrabolni a gyerekeid – van nekem is kettő, lassan kamaszok, nem is bírnám még a tiéd is. Csak eszembe jutott ez az időszak, amikor az egész napot együtt töltöttük, amikor kicsik voltak a gyerekek. Mennyire koncentráltam, hogy időben egyenek, és akkor is menjünk ki a parkba, amikor bent voltak belemerülve a játékba, mert kell a levegő. Csak el akartam mondani: élvezd ki minden percét, olyan hamar elmúlik! Ne stresszelj a szabályokon, egy kis szabályszegéssel is tökéletesen felnőnek.

Ne haragudj, hogy bámultalak ma reggel. Nem, nem akartalak épp leszidni, amiért meghúztad a macska szőrét. Azt néztem, hogyan lehet valakinek ilyen gyönyörű szeme, mint neked. Hogyan lehettél valaha olyan kicsi, hogy elfértél a hasamban? Elnéztem, ahogy játszol, és már ost látszik, hogy az apád nagy szívét, és az én makacsságomat örökölted. Azt néztem, hogy milyen büszke vagyok rád. És azt néztem, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy én lehetek az anyukád.

Forrás: Scary Mommy

Ez is tetszeni fog