Quantcast
Kezdőlap Ajánló Pörög tovább a szabadnap cunami

Pörög tovább a szabadnap cunami

Pöttyöslabda

A tavaszi szünet után, a hét közepén máris itt van május 1-je, majd két napra rá kezdődik a hétvége. Javában tombol a tavaszi családi fesztiválszezon, ami sok-sok ingyenes programmal kecsegtet. Használjátok ki ezt a remek időszakot, mutatjuk is, hogy merre érdemes elindulni a családdal ezen a héten.

Ne keressetek tovább! Az összes fővárosi május 1-jei majálist megtaláljátok ezen a linken.

Belvárosi Családi Piknik és Kutyafesztivál

Ha május, akkor Belvárosi Családi Piknik! Idén is megrendezésre kerül a népszerű esemény, méghozzá május 4-én 10 és 18 óra között az Olimpia parkban. Töltsetek egy nagyszerű napot a családdal a Belvárosban, hiszen délelőtt és délután is remek programokkal, koncertekkel, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal készülnek a szervezők. A Piknikkel egy időben, de a parkon kívül zajlik a Belvárosi Kutyafesztivált, ahol lesz kutya-gazdi fotózás, állatorvosi tanácsadás, kutyás bemutatók, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény. A belépés mindkét rendezvényre ingyenes!

Etyeki Borangoló

Ha lemaradtatok az áprilisi Etyeki Piknikről, most bepótolhatjátok a május 4-ei Etyeki Borangolón, ahol családias hangulatban, megújult környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjét ezen a napon. A borok mellett csokikóstoló, sajtkülönlegességek, sonka, házi sütemények, házi szörpök, falusi vendégasztal várja az ínyenceket. A programot csokoládékészítő bemutató, pezsgődegorzsálás, esküvői garázsvásár is színesíti, a kreatív látogatók pedig minikertet ültethetnek anyák napjára. Az eseményt kulturális és gyerekprogramok egészítik ki.

Egy Star Wars nap

Az 501-es Légió és a Lázadó Légió a Műszaki Tanulmánytárral karöltve örvendezteti meg a rajongókat az “Egy StarWars nap” elnevezésű esemény ismételt megrendezésével. Az eseményen az 501-es Légió, a Lázadó Légió valamint a vendégként szereplő The Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub és a CosHelp jelmezeseivel találkozhattok. A rendezvény a család minden tagja számára érdekes és színes programokat kínál. A nap során megcsodálhatjátok a régi csillagászati távcsöveket, műszereket is, amelyekkel elődeink a távoli csillagokat kémlelték. És a hab a tortán: a rendezvény ingyenes.

Óbuda napja

Minden évben május első hétvégéjén, Szent Flórián napjának környékén rendezik meg Óbudán a kerület napját. Az elmúlt években több napossá bővült rendezvénysorozat szerteágazó kulturális és szórakoztató programjaival, a különböző helyszíneken megtartott eseményekkel, kiállításokkal ünnepli a főváros harmadik kerületét. Idén 13. alkalommal kerül sor a rendezvényre Óbuda szívében: a Fő téren és Szentlélek téren, a békásmegyeri Csobánka téren valamint a kerület számos egyéb pontján. A hagyományokhoz híven lesz Halász Judit koncert, közbiztonsági nap és rengeteg egyéb izgalmas program, melyek egytől-egyig ingyenesen látogathatók.

Állatos nap

Ha van otthon kisállatotok azért, ha nincs, de szeretnétek, akkor azért érdemes ellátogatni május 5-én a Rex Alapítvány és a Rex Tanoda által szervezett Felelős Állattartás Napja elnevezésű rendezvényére. Idén is sok izgalmas programmal várnak minden két- és négylábú vendéget. A bemutatók mellet egész nap lehet szakemberekkel konzultálni, valamint lesz kézműves sarok, tanyaolimpia és flash mobbal is készülnek a szervezők. Idén is visszatér az Ösvény Oktatóközpont a tavaly a gyerekek körében nagy sikert aratott foglalkozásukkal, melyeken kicsik-nagyok játszva tanulhatnak. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog