Quantcast
Kezdőlap KedvencekSport Regenerálódás a nappaliban: Indul a Gyerünk, anyukám tornanapló!

Regenerálódás a nappaliban: Indul a Gyerünk, anyukám tornanapló!

Héda Veronika

Kezdődik! Belevágok a Gyerünk, anyukám online edzéstár Szülés Utáni Regeneráló Programjába! Nyolc héten át heti háromszor tornázni fogok otthon a laptop előtt. Kifogást keresni, halogatni nem lesz időm: minden egyes edzés 48 órán keresztül érhető el, utána már jön a következő. Háromgyerekes anyaként beszuszakolom a rendszeres mozgást a nem létező szabadidőmbe, hogy szép lassan visszaszerezzem a régi formám – sőt, még egy annál is jobbat! Tartsatok velem és kövessétek regenerálódásom örömeit és bánatait a heti edzésnaplómban!

Most tényleg elkezdődik. Befizettem a program díját, nincs visszaút. Ha már decemberben jelentkeztem volna, lecsaphattam volna az early bird kedvezményes árra, de akkor még hezitáltam, kell-e ez nekem. Azóta viszont napról napra érlelődött bennem az elhatározás, hogy igen, ez jó lesz, meg fogom csinálni. Kicsit próbálgattam magam, mi lenne, ha a karácsonyi dínom-dánom után magamtól tornáznék, csak úgy, fizetés meg program nélkül, de nem nagyon megy. Kell a külső motiváció, a korlátozott ideig elérhető edzések, és nekem kell a tudat is, hogy erre költöttem a családi pótlék egy részét, úgyhogy nem hagyhatom kárba veszni!

Bár egyik terhességem alatt sem híztam sokat, igazából nem vagyok sportos alkat. Az első szülésem után magától visszatért a régi formám, de az majdnem nyolc évvel ezelőtt volt, és talán meglepő módon nem is vagyok rá büszke. Akkor még nem tudtam, hogy a szülés utáni regeneráció szerves része a kellő pihenés, és nem az a menőség, ha minél jobban le tudom rövidíteni a gyermekágyas időszakot. A második szülésem után már odafigyeltem, hogy többet feküdjek és kiegyensúlyozottan táplálkozzak az első hetekben, és láss csodát, a szoptatás is jobban ment. Fél éves volt a lányom, amikor kicsit sportolni kezdtem: a kanga tréningtől kezdve a gerincjógán át a Táncolj, anyukám online programig sok mindent kipróbáltam, de semmit sem végeztem rendszeresen. Aztán jött a harmadik várandósság, sok magzatvíz, majdnem négy kilós baba, hatalmas pocak… És ennek az akkor még cuki pocaknak egy része sajnos megmaradt a baba születése után is, kevésbé cuki formában… Hogy a szétnyílt hasizomról és a meggyengült gátizmokról ne is beszéljünk!

Egyszóval van mit rendbe hozni! Öcsi három hónapos lesz, és mostanra fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy fokozatosan, biztonságosan újraerősítsem az izomzatom. A programot követve nem kell sokat gondolkodnom, tervezgetnem, csak végeznem a videóban bemutatott feladatokat.

De hogy illesszem be a napjaimba a tornákat? Még Öcsi tűnik a gyerekeim közül a legtámogatóbbnak: igaz, igény szerint szoptatom, és bármikor rátörhet a hasfájás miatti kínkeserves sírás, de ő legalább alszik valamennyit napközben. Kistesó még csak két és fél éves, de egy duracell nyuszival kevert kaszkadőr veszett el benne: rengeteget fut, mászik, ugrál, táncol… a lakásban is. Csak hogy értsétek, milyen vele az élet: a férjem épített neki a nappalinkban egy mászókát, hogy akkor is csimpaszkodhasson, ha épp nem a játszón vagyunk. Kíváncsi vagyok, a kis mászóbajnokunk mit fog szólni az otthoni tornázásomhoz – vajon beszáll majd, vagy akadályozni fog? Ő egyébként heti két délelőtt családi napközibe jár, legrosszabb esetben majd ezekre az alkalmakra időzítem a tornázást; bár nem tudom, akkor hogy megyek majd postára meg kormányablakba az elkövetkezendő hetekben…

Nagytesó másodikos nagylány, ő meg késő délutánonként, esténként igényel nagy figyelmet, amikor vége a sulinak, a balettnak meg a leckeírásnak. Amikor Kistesó már alszik, vele még az ágyára kucorodva sutyorgunk egy sort: ilyenkor derülnek ki a legfontosabb események a napjából, én pedig igyekszem nem elaludni a beszámoló közben. Ha mind a három gyermek valamilyen nyugalmi pózban alvásközeli állapotba kerül, megpróbálunk Férjjel is néhány szót váltani, de ekkor Öcsi általában felsír… Bevallom, a lelkem mélyén attól tartok a legjobban, hogy kiderül, reggel hat és éjfél között nem akad majd egy nyugodt órám sem edzeni, és kénytelen leszek ötkor egyenesen a tornaszőnyegre pattanni az ágyból. Ha egyáltalán sikerül Öcsit visszaaltatnom a hajnali szoptatást követően.

Most, a program kezdetén viszont olyan izgatott vagyok, hogy úgy érzem, semmi sem állhat regenerálódásom útjába! Drukkoljatok, hogy ez a lelkesedés mind a nyolc héten át kitartson, és olvassátok el a fejleményeket egy hét múlva!

Héda Veronika

Gyerekekkel Csavargó

Ez is tetszeni fog