Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Társasjáték 3-tól 5 éveseknek

Társasjáték 3-tól 5 éveseknek

Demeter Zsu

Ha olvastad, hogy Hogyan éljük túl a szürkeséget – Társasjáték, ahogy én szeretem, akkor talán arra is kíváncsi vagy, mikkel szoktunk játszani. Így most a személyes kedvenceimet osztom meg veled, hátha kedvet kaptok valamihez, Ti is.

1. Gyere játszani!

Ez egy rendkívül egyszerű Ki nevet a végén játék. Annyiban más, mint az eredeti, hogy van rajta négy Kisvakondos kép és a kockán számok, pöttyök helyett figurák vannak. Így aki még nem tud számolni is könnyedén bekapcsolódhat a játékba. Egyszerű, nagyszerű. Háromtól felfelé szerintem simán játszható. Lehet könnyíteni kevesebb bábúval, kiütés gátlással.

2. Mindent a helyére

Az egyik nagy családi kedvenc. Nem csak azért mert a Keller&Mayer cég gyönyörűen kidolgozott társasjátékokat készít, hanem mert ebben a játékban, szín, forma, memória együttese adja a játékélményt. Nekem külön öröm, hogy Pásztohy Panka illusztrálta, így kedves rajzaival díszített jutalomkorong gyűjtése közben én mindig mosolygok. Pedig ebben gyakran vesztek. A fiúk, sokkal ügyesebbek

3. Kártyajáték

Párkereső, memória, adu, Fekete Péter, Uno. Minden korosztálynak megvan a maga kedvence. Mindenféle mese, állat, autó figurájával díszített kiadás megtalálható tulajdonképpen bárhol. Az áruk nem dönti romba a háztartást és szerencsére többféleképpen is játszhatók. Mi egyelőre nyílt lapokkal játszunk – már a gyerekek – mivel egy 16 lapos Uno halmot még nem képesek megtartani, de még így is okoznak meglepetést.

4. Carcassone

Hála a bátyámnak én ennek a játéknak elkötelezett híve vagyok már legalább 10 éve. Így nagyon vártam már, hogy mikor tudok a fiúkkal is játszani és szerencsémre ez az idő sokkal hamarabb jött el, mint gondoltam volna. Mert ez még úgy is élvezetes, hogy minden lépésük előtt megbeszéljük, hogy mit, hova, hogyan tehetnek. Ha figyelmeztetnem kell őket, hogy a kolostorjuk köré ha nem húznak mezőt, sajnos nem lesz pont. Ezt sosem lehet kétszer ugyanúgy kirakni és számtalan kiegészítőjének köszönhetően mindig lehet újabb és újabb fordulatot belevinni.

5. Panic lab

A végére hagytam a legnehezebbet. Ezt a játékot eleve a nagyobb korosztály számára találták kis és a próbakörök alatt nekem egyszer sem sikerült nyernem, pedig tényleg mindent bedobtam. Így a fiúkkal még egy nagyon-nagyon leegyszerűsített verziót játszunk csatornák, transzformációk és laborok nélkül. De még így is izgalmas, hogy ki találja meg előbb a csiga alakú pöttyös szmötyit. Ez egy igazán hosszú távú befektetés, szerencsére nagyon tartós, jó minőségű anyagokból készült, így kitart még néhány csapkodós évig, míg minden elemét felfedjük a körnek.

Ez is tetszeni fog