Quantcast
Kezdőlap Aktuális Te kinek öltözöl?

Te kinek öltözöl?

Kovács Móni

Nem, most nem a Halloweenről lesz most szó, bár aktuális lenne, de én inkább azon elmélkedtem valamelyik nap munkába menet, hogy vajon miért tollászkodunk annyit a tükör előtt reggelente? Miért költünk kisebb vagyonokat szép nadrágra és csodás kabátokra, csillogó cipőkre? Kinek a kedvéért kelünk fel fél vagy egy órával korábban, hogy friss, üde frizurával és hibátlan sminkkel lépjünk ki az ajtón?

A szokásos szürke hétköznapi reggelen érdeklődve figyeltem a szerelvény mellett siető férfiakat és nőket, no meg persze a gyerekeket. Színes sálak és kopogó csizmák kavalkádjában arra lettem figyelmes, hogy az arcokat nézem, és a történeteket keresem. A kisfiát kézen fogó apuka mosolyogva mesél valamit, a gyerek csillogó szemmel hallgatja, majd együtt kacagnak. Biztos az előző esti, vagy a ma délutáni programról diskurálnak. Máshol egy idegesnek tűnő fiatal lány talpig elegánsan siet – talán állásinterjúra megy? A nők többnyire csinosan felöltözve, a férfiak inkább kényelmesnek tűnő ruhában kezdik a napot.

Aztán eszembe jutott, hogy biztos nagyon igyekeznek a nők, hogy minden reggel csodásan fessenek, és kicsit el is szomorodtam ettől. Mert vegyük csak végig, hogy ki az, akinek számít, hogy mi van rajtad és hogy nézel ki:

1. A család

A családod ismer téged fúriaként és isteni ebédet készítő, mesét olvasó szuperanyaként is. Ők látják a táskákat a szemed alatt minden nap, és ők várnak rád hosszú perceken keresztül a fürdőszoba előtt. Persze általában tetszik nekik a végeredmény, és te is büszke lehetsz, hogy példát mutatsz fiaidnak és lányaidnak, hogy milyen is egy igazi nő. De mind jól tudjuk, hogy ők pizsamában is ugyanúgy szeretnek téged (micsoda mázli!).

2. A közlekedők

Az ajtón kilépve, a buszra vagy metróra szállva a többi utassal együtt heringként nyomorogsz a járműveken. Szerencsésebbek az autóban ülve vészelik át a helyváltoztatás gyötrelmeit A és B pontok között. Könnyű belátni, hogy ezekkel az emberekkel napi 10-20 percet „töltesz együtt”, és biztos lehetsz benne, hogy egyáltalán nem képezi fontos részét a napjuknak, hogy aznap épp a bronz árnyalatú rúzst kented a szádra. Akkor sem, ha nagyon szép. A telefonjukba, vagy könyvükbe borulva, túlélő üzemmódba kapcsolva próbálnak eljutni a munkahelyükre vagy az iskolába, szóval kisebb bajuk is nagyobb annál, hogy milyen a mai outfited. Itt jegyezzük meg, hogy a vizualitásnál nagyobb szerepet kapnak a szagok, így ne lepődj meg, ha sokan elfordítják a fejüket, ha aznap kicsit meglöttyent a parfümös üveged. Vagy ha a használt pulcsidba bújtál bele.

3. A kollégák

Ha szerencséd van, és vannak jófej kolléganőid, ők biztosan megjegyzik, hogy milyen csinos vagy ma, esetleg meg is kérdezik, hogy hol vetted a cipőt, vagy azt a menő blúzt. Utána pedig mindenki leül a gép elé dolgozni. Legközelebb a kávészünetben találkoztok, majd az ebédnél, utána pedig indulás haza.

A férfi kollégákat valószínűleg jobban érdekli a tegnap esti meccs, vagy egy jó kis sportfogadás, de persze lehet, hogy pár másodpercet azzal töltenek a napjukból, hogy rád néznek.  

Kihagytam volna valakit? A futárt vagy a postást, esetleg az iskolai portást? IGEN! Hát persze!
Hiszen a legfontosabb ember, akinek a véleménye számít, az te magad vagy! Talán nehéz bevallani, de magunk miatt fésüljük, mossuk, habozzuk és csavarjuk a hajunkat. Magunk miatt vásároljuk meg a létező összes pigmentfolt-eltávolító készítményt, bőrszínre sötétedő alapozót és ugyanígy magunk miatt vadásszuk az akciós szupertrendi szoknyát a neten. Közben egymást vizslatjuk a vonaton meg az utcán, a munkahelyen és otthon az instán, hogy ihletet és ötletet lopjunk, mert basszus! A kolléganőnek annyira jól állt ma az a farmerdzseki!

Szóval ha legközelebb nem marad időd a sminkre, vagy az összes fehér blúzod a szennyesben landolt és csak a csíkos fölsőt tudod felvenni a virágos blézered alá – oda se neki! Valószínűleg senkinél nem kerülsz feketelistára emiatt. Sőt! Talán épp te adsz ihletet másoknak!

Ez is tetszeni fog