Quantcast
Kezdőlap Ajánló Tedd magad szabaddá – idén is vár a Zebegényi Sárkányfesztivál

Tedd magad szabaddá – idén is vár a Zebegényi Sárkányfesztivál

Pöttyöslabda

A világ talán legvidámabb fesztiválját idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Dunakanyarban, ahol minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól. Itt nem kell sietni, míg megszárad a festék az általad készített sárkányon. Van idő szemügyre venni a Börzsöny és a Pilis közeli dombjait, a kanyargó Dunát, eggyé válni a természettel, és ha úgy adódik kérni egy hosszúlépést két reptetés között. Amúgy is: mikor futkostál utoljára mezítláb egy réten?

A kétnapos fesztivál családias és könnyed hangulata magával ragadja az embert, az első sárkánybusz járat érkezésétől az utolsóig van lehetőség megtapasztalni a kikapcsolódás maximumát, korra és nemre való tekintet nélkül. Zavaró tényező nem igazán van, maximum az összeakadó sárkányzsinórok okozhatnak öt másodperc bosszúságot, de mire ez megtörténik, már annyira átjár a hely szelleme, hogy csak boldogan próbálod kibogózni a dolgokat.

Aki megfáradt, új erőre kaphat a szép kis gasztro kínálatot felvonultató sárkánykonyhán, tehet egy sétát a közeli kézműves- és design vásáron, és ott is kipróbálhat új dolgokat. Távozni nem nagyon van kedve az embernek, az esti órák közeledtével a színpompás naplementéhez társuló zenei élmények serkentik tovább a vérkeringést.

A jó időt a szervezők már előre megrendelték, de a süssfelnap.hu időjárás előrejelzés segít majd eldönteni, hogy végül pólóban vagy pulcsiban indulj-e útnak.

Bárhogy is dönts, karikázd be a naptárban, hogy szeptember 15-16., fogd az egész családot, hozz el bárkit akit szeretsz, és tedd magad szabaddá a Zebegényi Sárkányfesztiválon!

Több infó a folyamatosan frissülő facebook oldalon: facebook.com/teddmagadszabadda

Ha pedig szeretnél beszállni a fesztivál közösségi finanszírozásába, mert tetszik a dolog, a sarkanyfeszt.hu oldalon mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban.

Ez is tetszeni fog