Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Tefal Cook 4 me – időspóroló kukta elfoglalt háziasszonyoknak, amivel még egy gyerek is elboldogul

Tefal Cook 4 me – időspóroló kukta elfoglalt háziasszonyoknak, amivel még egy gyerek is elboldogul

Pöttyöslabda

Az elmúlt időszak alaposan megtépázta még a háztartásvezetésben egyébként nagyon profi anyukák idegeit is. A bizonytalanság, az óvodák és iskolák bezárása, a home-office mind arra kényszerítettek bennünket, hogy olyan változásokat vezessünk be, melyek az egész család számára kielégítőek, és segítik megőrizni otthonunk békéjének egyensúlyát (és persze a saját az ép eszünket).

Van bőven elég stressz a napi „mit-főzzek és ugyan-mikor” kérdéskörön kívül is, igyekszünk hát ott leegyszerűsíteni az életünket, ahol csak tudjuk.

Én is, mint minden otthon ragadt anya, lázasan keresem a megoldásokat az időm optimalizálására. Szeretném, ha a családom továbbra is normálisan étkezne, a munkámat viszont el kell végeznem, hiába van itthon a két iskolás gyerekem. Legnagyobb bánatomra akárhogyan egyensúlyozok a feladatokkal, a főzésre jut a legkevesebb időm. Ezért örültem meg hát annyira, amikor rátaláltam a Tefal elektromos kuktájára, a Cook4me-re.

Miután hazahoztam, a gyerekeim egyből elkeresztelték Évának, merthogy szerintük úgy néz ki, mint Wall-e barátnője. (Apropó: ugye ismeritek a Pixar Wall-e című animációs családi filmjét? Ha nem, feltétlenül nézzétek meg!)

A gyerekekkel együtt elolvastuk a használati utasítást, majd a 11 éves fiam közölte, hogy márpedig aznap ő készíti az ebédet. Az elektromos kuktához 150 recept is jár: ebből választotta ki a kis séf az otthon lévő hozzávalók alapján a csirkepaprikás menüt.

Élete első komolyabb főzése elé néztünk, ám az aggodalmam gyorsan elszállt: mivel a gép mindent részletesen és egyszerűen végignavigál, pár perc után láttam, hogy rám igazából nincs is szükség.

Hogyan kell elképzelni a főzést a Tefal Cook4me kuktával?

Nos, pofonegyszerű: a kijelzőn pontról pontra olvashatjuk a soron következő lépéseket. A csirkepaprikás készítésekor először is kiválasztottuk, hogy hány főre szeretnénk megfőzni az ételt, ezután pedig beletettük az alapanyagokat az előírt sorrendben. Hatalmas könnyebbség, hogy mindig láthatjuk, hány percünk marad előkészíteni a következő hozzávalót. Ezzel mindig hadilábon álltam, háziasszonyi pályafutásom során nem egy hagyma bánta már, hogy nem készítettem elő időben a csirkedarabokat…

Ezzel az elektromos okosgéppel viszont tényleg gyerekjáték a főzés: amikor elkészült a fogás, jó étvágyat kívánt az ebédhez, a fiam pedig boldogan jött szólni, hogy asztalhoz ülhetünk.  (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy közben egy külön edényben segítettem neki megfőzni a nokedlit, de mi ez a néhány perc ahhoz képest, amit megspóroltam azzal, hogy nem kellett a konyhában szorgoskodnom, amíg elkészült a paprikás!)

A tisztítása is olyan egyszerű, mint a használata: csak a megadott utasításokat kell követni.

Annyi negatívumot írnék mindössze, hogy a fiam kevesebb vizet öntött bele véletlenül a kelleténél, reagált is rá a gép, egyből jelzett, öntöttünk plusz vizet hozzá, viszont a menü visszaugrott az elejére, és úgy érzékelte, mint ha elölről kezdtük volna a főzést.

Szívből ajánlom ezt a csodamasinát mindenkinek, akinek fontos, hogy finom, minőségi étel kerüljön a családi asztalra, a kialakult helyzet vagy a mindennapos rohanás miatt azonban mégsincs ideje úgy főzni, ahogyan szeretne.

Egyszerű, gyors, és rendkívül nagy segítség. Könnyítsetek az életeteken, szerezzétek be Ti is!

Bővebb információt ezen a linken találhattok.

Ez is tetszeni fog