Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Természetesen tiszta mosógép?!

Természetesen tiszta mosógép?!

Pöttyöslabda

Talán te is beleakadtál abba a cikkbe, amely arról szólt, hogy egy gyermekklinikán fertőző, ráadásul antibiotikum-rezisztens, légúti vagy emésztőrendszeri megbetegedést okozó baktériumot találtak a mosógépben. Nem ipari, hanem sima, háztartási mosógépet használtak a kórházban, de szerencsére még időben, a járvány előtt felfedezték ezt az „aprócska” galibát. Természetesen ez egy kirívóan egyedi eset, otthon jó eséllyel nem fordulhat elő, hacsak nem ápolunk tartósan beteg családtagot, aki antibiotikumot szed. Akárhogyis, jó, ha megállunk egy pillanatra és elgondolkozunk a mosógépünk higiéniai állapotáról.

Mikor fertőtlenítetted utoljára?

Jellemzően a lakás takarításakor minden sarkot átpucolunk, mégis megfeledkezünk egy olyan fontos készülék, mint a mosógép tisztításáról, karbantartásáról. A visszamaradt mosószerek, a nedves környezetben szaporodásnak induló penészgombák, a gazdaságos, környezetkímélő (30-40 fokos) mosást túlélő baktériumok és vírusok mind-mind boldogan találnak táptalajt a mosógépedben, hogy azután a frissen mosott ruhákban kezdjenek új életet. Ha mosás után kellemetlen, dohos szagot érzel, akkor jó eséllyel elkoszolódott a mosógéped, ideje egy fertőtlenítésnek!

A brutális módszer

Anyósommal beszélgettünk mi is erről a témakörről, ahogyan a Pöttyöslabdás csoportban is felmerült, hogy mégis hogy érdemes nekiállni a fertőtlenítésnek. Én meghallgattam a tapasztalt háziasszony tanácsait, és egy negyed üveg hipót, majd egy fél liter (bár ő egy teljes litert javasolt) ecetet is töltöttem a mosógépbe, mindegyikkel 90 fokon járattam a gépet, majd kinyitottam az ajtót és hagytam száradni. Nem szívesen használok ilyen agresszív anyagokat, gyerekkorom óta utálom a hipónak még a szagát is, arról nem is beszélve mennyire félek attól, hogy kárt okozok valamelyik családtagomnak vagy akár saját magamnak. A használat másnapján viszont elviselhetetlen bűz töltötte be a fürdőszobát. Valószínűleg még így sem sikerült teljesen a tisztítás, mígnem a kezembe akadt a…

Természetes módszer

Képzeljétek el, hogy van egy olyan varázslatos szer, ami elvégzi ezt a munkát, és nem kell attól rettegned, hogy a gyerek (vagy a kutya, macska) megtalálja a méreggel teli üveget, és kiönti, megissza, magára vagy a ruhákra borítja mérgező gázokat, gőzöket szabadon engedve a lakásodban.

A Herbow Mosógép Méregtelenítő egy olyan egyszerűen és nagyszerűen működő termék, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia, mert utána garantáltan nem akar majd mást használni.

Hogyan használd, mit tartalmaz?

A dobozban két tasakot találunk: az egyiknek a felét a mosószer-adagolóba, a másik zacskó tartalmának a felét pedig a dobba kell beleszórnunk, majd elindíthatunk egy 60 fok alatti programot. Hogy miért 60 fok alattit? Nos, “a biológiai tisztítóanyagok irtják leghatékonyabban a csírákat alacsony hőmérsékleten. Enzimjeik azonban hatvan fok fölött elpusztulnak, így forró vízben már kevésbé hatásosak” – Mairwen Jones textiltechnológus. (Forrás: https://energiaoldal.hu/bakterium-szaporitas-mosogeppel/)

A termék természetes eredetű összetevőinek köszönhetően nem csak a vízkövet oldja le, mint a legtöbb mosógéptisztító, de a mosódió baktérium- és gombaölő tulajdonságának köszönhetően fertőtlenítő hatással is bír. Az egészséges, tiszta mosás előkészítője, mellyel megtisztítható a mosógép a szintetikus mosószerek maradványaitól, a lerakódott szennyeződésektől, az ebben élő baktériumoktól, gombáktól és azok toxinjaitól, ráadásul védi a fűtőszálat is.

És hogy mit kell tudni az összetételéről? Íme, ezeket az anyagokat használták fel az elkészítéséhez: citromsav,> 30% ásványi zeolit, természetes eredetű szénhidrát fermentum, mosódió őrlemény.

A termék használata után a mosógépből kellemes, tavaszias illat áradt, és csak úgy csillogott-villogott a dob is. Az biztos, hogy én ezek után már csak ezt fogom használni, és mivel nem túl drága, meglepem vele az anyósomat is, hátha ő is áttér a természetesebb anyagok használatára – főleg, mert hatását tekintve is jobb, mint az erős, mérgező vegyszerek!

Ez is tetszeni fog