Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Top 10 játék nyaralásra

Top 10 játék nyaralásra

Pöttyöslabda

Hamarosan előkerülnek a bőröndök és indul a nyaralás!

Milyen játékot vigyetek magatokkal ami kis helyet foglal a táskában, és az egész családnak szuper mulatság a nyaralás során?

Kezdjük azokkal a játékokkal, amelyekkel a legkisebbek is tudnak játszani három éves kortól, de akár a nagyobbak is beszállnak egy-két játék körre:

Diamoniak vagy Piratatak a Djecotól

A két kártyajáték nagyon hasonló, de a Diamoniak inkább lányosabb, a Piratatak kalózos pedig fiúknak való.

Mindkét játékban egy 6 kártyalapból álló képet kell összegyűjteni. A lányos Diamoniakban egy királylány kastélyt a fiús Piratatakban egy kalózhajót.

Mindkét játék attól lesz igazán izgalmas, hogy a kezünkben van a döntés: megelégszünk a már meglévő lapjainkkal vagy kockáztatunk és húzunk még a pakliból.

Pónilegelő

Ha a családban sokan vannak akik nem szeretnek veszteni, akkor érdemes kooperatív játékot magunkkal vinni. Ilyen a Pónilegelő kártyajáték, mely 4 éves kortól játszható.

Együttműködéssel és együtt hozott döntésekkel meg kell töltenünk a legelőt pónikkal és szalmabálákkal 5×5-ös mezőt alkotva, mielőtt a kerítés bezárulna.

A szerencsepatkó jó időben történő felhasználása javítja a sikeres pónilegeltetést.

Örök kedvenc Dobble és Cortex

Mindkét játék a gyorsasági- megfigyelős játékok családjába sorolhatók, játékidejüket tekintve a rövid, gyorsan lejátszhatóak közé tartoznak.

A dobble kártyajáték 55 lapot tartalmaz. Minden lapon 8 képet láthatunk. A feladat az, hogy két kártyalapot összehasonlítva minél gyorsabban megtaláljuk azt a képet, ami mindkét kártyán látható.
A Dobble játék nem csupán a gyerekeket, de a felnőtteket is rabul ejti. Még felnőtt partijátékként is sokan játszák.

5 különböző játékszabállyal játszható.

A Cortex játékban 8 különböző feladattípust kevertek össze. A Cortex igazi agytorna, ezt jelzi a fémdoboz tetején egy agyat ábrázoló rajz. Nagyon izgalmas feladatokat találhatunk benne, és a sok fajta feladattól a játék is sokszínű, sosem unhatod meg!

Sosem nyertem még egyetlen egy játékot sem a gyerekeim ellen.

A Piou Piou a Djecotól egy vicces kártyajáték 5 éves kortól, melyben az lesz a győztes, aki legelőször kikelt három kiscsibét a tojásból.

Egy tojás megszerzése és egy csibe kikeltetése csak akkor történhet meg, ha a játékos ki tudja játszani az ehhez szükséges lapokat. A költés csak kotlással együtt lehetséges. A társak döntik el, hogy mennyi ideig kell kotlania a játékosnak. Nagyon vicces amikor egy felnőtt ember kotkodácsol és kotlik.

Szendergő hercegnők

A szendergő hercegnők egy igazán csajos kártyajáték 8 éves kortól. Remek választás lány testvérpár esetén.

A játék gyors, pörgős nagyjából 20 perc alatt lejátszható.

A dobozban található 79 db kártyából 12 lapon különböző hercegnők láthatók. Őket kell a játék folyamán „felébreszteni”. Ebben a herceg lapok lesznek segítségünkre.

A játék során különböző kártya kombinációkra kell odafigyelnünk: lovaggal elrabolhatjuk egy általunk választott játékostársunk hercegnőjét. Ő, ha rendelkezik sárkány lappal ezt meg tudja akadályozni.

Bájital kijátszásával egy kiszemelt társunk hercegnőjét elaltatjuk. Ilyenkor lefordítva visszakerül a többi hercegnő lap közé. Varázspálca lappal ez az akció könnyedén kivédhető.

Ha nincsenek túl jó lapok a kezünkben, akkor a számozott kártyáinktól megszabadulva húzhatunk a pakliból helyettük, de csak bizonyos szabályokat betarva. Ekkor észrevétlenül matekoznak picit a gyerekek.

A nyertes az lesz, aki elsőként összegyűjt játékosszámtól függően 50 vagy 40 pontot.

Felnőttek számára is szórakoztató és könnyed kártyajáték.

Jógi

A jógi kártyajátékban a nevetésé és az ügyességgé lesz a főszerep. Egy igazán szórakoztató partijáték 8 éves kortól. Zsebben, csomagban a praktikus fémdobozának köszönhetően könnyedén elfér.

A játék során 2 különböző színű pakliból húzunk. A zöld háttérszínű lapok utasításait követnünk kell. Pl: lábakat, karokat összeérinteni.

A barna kártyákon szereplő utasításokat viszont végre is kell hajtanunk pl: a kártyákat valahova emelni, érinteni, megtartani.

Minél többen játsszák annál izgalmasabb és viccesebb, mert sok időn keresztül kell lehetetlen pozícióba tartani magunkat.

Ha valaki nem tudja végrehajtani a feladatát rögtön kiesik, így a végén egy győztes marad.

Időzített bomba

1890-et írunk, a helyszín London, a Big Ben harangja megkondul. Amennyiben Sherlock csapatának nem sikerül hatástalanítania a toronyban elhelyezett bombát, úgy az pontban 12-kor felrobban és Moriarty csapata eléri a célját.

Az időzített bomba játékot nagyobb társaságnak készítették, legalább 4 játékos kell egy izgalmas, talányos játékhoz, de akár 8-an is játszható.

A játék elején szerepkártyát kap minden játékos, de nem lehet tudni senkiről, hogy mely csapatba került. Ezek után a játékosok számának megfelelően drótkártyákat osztunk mindenkinek. Meg lehet nézni a kapott lapokat de összekeverés után képpel lefelé le kell rakni az asztalra, nem ismerve a sorrendet.

A játék legfeljebb 4 fordulóból áll. A játékosok a Drótvágó segítségével minden fordulóban elvágják egy másik játékos drótját, bízva abban, hogy a saját csapatuk nyer. Vágás előtt kikérheti a játékos a többiek véleményét. Itt dől el, hogy ki a simlis és ki akar jót.

Izgalmas de egyben vicces játék.

Skyjo

A Skyjo egy közkedvelt és „kortalan” családi játék. Aki szereti a Solo, Uno kártyákat, azoknak biztos nem okoz csalódást. 1-12-ig számozott lapok találhatók a pakliban, így kisebb gyerekkel is, akik már ismerik ezeket a számokat könnyedén játszhatnak vele.

A játék több körből áll. Addig játszunk, amíg valaki el nem éri a 100 pontot.

Minden játékosnál 12db lap van lefordítva 4 oszlopban. A játék végére ezeket a kártyákat mind fel kell fordítani. A cél, az, hogy a felfordított lapok összértéke minél kevesebb legyen. Húzópakliból húzzuk a kártyákat, amiket kicserélhetünk egy általunk választott lappal, vagy akár el is dobhatunk. De elvehetjük, a dobópakli legfelső lapját, ha éppen nekünk szimpatikus érték van rajta. Ebben az esetben is ki kell cserélnem ezzel a kártyával az egyik felfordított vagy éppen még lefordítva lévő lapomat. Az eldobott kártyákat egy dobópakliba gyűjtjük.

Figyelem: annak a játékosnak kell a legkevesebb ponttal rendelkeznie, aki  asztalon lévő 12 lapjából az utolsót felfordítja. Fordított esetben a pontjai megduplázódnak.

A játék kiválóan alkalmas családok, baráti társaságok, idősek számára ha egy könnyed, gyors-pörgős kártyajátékra vágynak.

Az utóbbi évek egyik legközkedveltebb, és azóta is töretlen sikerű kártyajátéka.

Robbanó cicák

Egy pakliban sok jópofa macska különböző képességgel és hatással. Kombinációk kijátszásával akciókat hajthatunk végre: elvehetünk egy lapot valakitől, kérhetünk egyet egy játékostársunktól, vagy egy bizonyos lapot (természetesen a hatástalanítót) elkérhetünk.

Amikor ránk kerül a sor, akárhány lapot kijátszhatunk, de a végén fel kell húznunk egy kártyát a pakliból és ha szerencsénk van, akkor nem a robbanó cica lesz az. Ha mégis ezt a megsemmisítő kártyát sikerült felvennünk, de van hatástalanítónk, akkor semmi gond. A robbanó cica lapot visszatesszük a pakliba. A játékostársaink becsukják a szemüket és ránk van bízva, hogy hová rejtjük el a lapot. Lehet, hogy pont a következő játékos fogja felhúzni?

A játékot az nyeri, aki nem robban fel.

Amennyiben szívesen játssza a csapat az Uno/ Solo/ Mio kártyajátékok közül valamelyiket, akkor feltétlenül ki kell próbálnia ezt a vicces, izgalmas kártyajátékot, melyet a gyártó 8 éves kortól ajánl.

Vigyázz6

Ki lesz az ökörkör elnöke? A Vigyáz(z) 6 egy rendkívül izgalmas, taktikus gondolkodást segítő, könnyed szórakozást nyújtó díjnyertes kártyajáték. A játék célja, hogy a kézben tartott lapoktól megszabaduljunk és lehetőleg ne vegyünk fel a lent lévő számsorokat. A lapokat csak emelkedő számsorrendben lehet kijátszani az asztalra.  Minden kártya, amit fel kell vennünk ökrönként egy mínusz pontot jelent. A játék nyertese, akinek a játszma végén a legevesebb ökre van.

Garantált szórakozást nyújt az egész család számára. Utazásra könnyen elvihető.

Helyigényét tekintve egy 30*30 asztal tökéletesen elég hozzá.

A játék 2-10 főig játszható így kiváló családi alkalmakra vagy nevetős baráti összejövetelekre.


Ez is tetszeni fog