Quantcast
Kezdőlap EgészségDolgozó anya TOP 5 magyar vállalkozó anyuka, akik zerowaste táskákat, bevásárló- és csomagolóeszközöket készítenek

TOP 5 magyar vállalkozó anyuka, akik zerowaste táskákat, bevásárló- és csomagolóeszközöket készítenek

Évi Hernaez

Gyereknevelés és karrier? Abszolút! Van egy fantasztikusan inspiráló csoport a Facebookon, Mompreneurs- Magyar vállalkozó anyukák a neve. Telis-tele van olyan édesanyákkal, akik a gyermeknevelés (és sokszor egy teljes munkaidős állás) mellett valamilyen vállalkozást vezetnek. A paletta elképesztően színes, felsorolni egyszerűen lehetetlen: van gyerekruha- és/vagy játékkészítő, grafikus, festő, coach, pszichológus, szappankészítő, utazásszervező… Több oldalt betöltene, ha leírnám mindenki foglalkozási körét.

Tudatos anyaként igyekszem támogatni a kisvállalkozókat, a kézműves dolgokért pedig egyszerűen odáig vagyok. Külföldön élve is rendszeresen vásárolok magyar anyukáktól, mert kiemelkedő a hozzáállásuk és a termékeik minősége.

Egy cikksorozatban összegyűjtöttem Nektek az én kedvenc Mompreneur kézműves anyukáimat. Termékeiket szívből ajánlom, munkásságuk pedig hatalmas lendületet ad nekem is a mindennapokban: talán egyszer én is rátalálok a saját vállalkozói utamra.

Ismerjétek meg az én toplistás kézműves vállalkozó anyukáimat!

Először azokat gyűjtöttem össze, akik zerowaste bevásárló- és csomagolóeszközöket készítenek. Mi már régóta vászonzsákocskákkal és -szatyrokkal megyünk boltba, az újrahasznosítás olyan vesszőparipám, amiből nem engedek. Vigyáznunk kell a Földünkre, és meg kell tanítanunk a gyermekeinket arra, hogy mivel segíthetnek ők is a mindennapi életben! Hogyan lehetünk a legjobb tanítók? Ha példát mutatunk! Szemezgessetek Ti is a szebbnél szebb zsákocskák és táskák között.

  1. Bogbag

Lay Boglárka talán legismertebb terméke a Bogbag, a mosható, összehajtható, biopamutból készülő bevásárlószatyor. Csodaszép minták, egyedi feliratok jellemzik. Ám Boglárka repertoárja ennél sokkal nagyobb: méhviaszos szendvics- csomagolókat és pamut tornazsákokat is készít, a táskákon kívül pedig egyedi, névreszóló filc és pamut termékeket. Gyönyörű filc kokárdáját büszkén viseltük márciusban.

  1. Fidini

A Fidini megálmodója a háromgyermekes édesanya, Kuchta Ildikó. Egyedi mintájú szendvicscsomagolóiból jól bevásároltam, de nála is kaphatók bevásárló szatyrok, szalvéták, sőt, evőeszköz tartók is. Ildikó mosható intimbetéteket is készít, textil zsebkendőit látva pedig végre sikerült lemondanom az eldobható papírzsepikről is.

  1. Kicsiház

Soha nem gondoltam volna, hogy nekem valaha olyan cekkerem lesz, mint amilyennel a nagymamám járt a piacra a 80-as évek végén, amikor kislány voltam. Volt neki mindenféle színű, a narancssárga volt a kedvencem. Véletlenül találtam rá Benke Éva kézzel horgolt BanDan design táskájára, és ma már én is ezt viszem magammal a piacra. Újrahasznosított pamutból készül, kényelmes, mindent elnyel, és ennél menőbb vintage dolgot nehezen lehet találni. Éva egy igazi ezermester: blogjának rabja lettem az első cikk elolvasása után, kézzel készült termékeiről pedig képernyőn keresztül is süt a minőség.

  1. From SMV

Sebők- Mersits Virág kétgyermekes anyukaként a praktikusság jegyében hiánypótló terméket alkotott: a Wet Baget. A termékleírásban ez áll:

“Ha szeretnéd a vizes holmijaid környezettudatosan tárolni nejlon zacskók helyett, akkor ezek a vízhatlan anyaggal bélelt szütyők a Te termékeid! Használhatod nedves strand / uszoda cuccoknak (fürdőruha, fürdősapka, fürdőszemüveg, strandpapucs), mosható pelusoknak (ez esetben egyedi ár alapján PUL-lal bélelem), esetlegesen ‘balesetes’ ruháknak, edzőcuccoknak, szennyesnek.” Én már használom, edzőterembe- és uszodába ezzel járok, és kisfiam óvodai csomagjában is ott lapul egy mini- változat.

  1. Narka

Balogh Andrea táskái kilógnak picit a sorból, hiszen nem bevásárló eszközök, hanem csodaszép újrahasznosított zsinórból készült horgolt táskák. Bármilyen szetthez illenek, gyakorlatilag bármilyen alkalomra felvehetőek. Kézzel készült dizájn táskáival kitűnhetünk a tömegből. Karácsonyra ezt kértem az anyukámtól, bár nehéz dönteni az ötletes formák között.

Nektek van kedvenc terméketek? Meséljetek!

Következő cikkemben gyerekruha készítő anyukákat mutatok be, tartsatok velem!

Ez is tetszeni fog