Quantcast
Kezdőlap KedvencekTestvér Tudományosan bizonyított: a lánytesó jót tesz az egészségnek

Tudományosan bizonyított: a lánytesó jót tesz az egészségnek

Pöttyöslabda

..és segít abban, hogy jobb ember legyél! Igen, persze, pontosan tudjuk, hogy az első reakciód az: ja, és közben próbára teszi az idegrendszert. De figyelj! Kutatók vizsgálták a lánytestvér jótékony hatásait.

Segítenek például a társas készségek kialakulásában, mint a kommunikáció, a kompromisszum-készség vagy a jó tárgyalástechnika.

Tehát, miért szuper, ha van lánytesód?

Jót tesz a mentális egészségnek

Rosszul érzed magad? Hívd fel a lánytesód! Ha vele beszélsz, az javítja az önértékelésed, segít abban, hogy ne érezd magad magányosnak, szeretetlennek, bűntudatosnak vagy félénknek.

A lánytesó odafigyel rád, erős összetartó erő a családban, ami biztonságot ad, és ezért jobb lesz tőle a mentális állapotod is.

Téged is együttérzőbbé tesz

Ha van lánytesód, te is kedvesebb, jobb ember leszel, aki szeret és tud adni másoknak. Ez azért van, mert a lánytesó úgy fejezi ki a szeretetét, hogy az együttérzést és altruizmust ébreszt másokban is.

Még ha vitáztok is, tudod, hogy rá mindig számíthatsz, és ő lesz az, aki a végén mindig enged, és megbocsát. A vele való vitában ráadásul azt is megtanulod, hogyan regulázd meg az érzéseidet.

Élesíti a társas érzékenységed

A lánytesóval való viták általában hevesek, ez viszont téged is megtanít, hogyan kezeld az ilyen helyzeteket. A lánytestvéred az, aki ki fogja mutatni a gyengeségét is, ez pedig empátiára tanít.

Fejleszti a kommunikációs készséged

A kutatások azt mutatják, hogy azok a fiúk, akik lánytestvérrel nőnek fel, jobban tudnak kommunikálni a nőkkel. Ez fordítva is igaz egyébként: az ellenkező nemű testvér hozzásegít, hogy jobban megértsd a másik nemet, aminek felnőtt korban sok haszna van.

Megtanítja, hogy független és ambiciózus legyél

A kutatás azt mutatja, hogy akik lánytesóval nőttek fel, függetlenebbek és határozottabbak a céljaikban, mint akiknek nincs testvérük, vagy fiú testvérük van. Arra vezetik vissza, hogy a lánytesó inspirál, hogy napról napra egyre jobb legyél.

Megtanít az egyensúly elérésére

A lánytesó abban is segít, hogy könnyebben megtaláld a belső békéd. A kutatásban vizsgált alanyok közül azok, akiknek lány tesójuk volt, jobban kezelték a stresszt, ettől boldogabbak voltak.
Miért a lányok képesek erre? Mert ők megnyitnak olyan kommunikációs csatornákat, amik segítenek neked, hogy jobban kifejezd a saját vágyaid, problémáid, ez pedig az első út a megoldásukhoz.

Forrás: mother.ly

Ez is tetszeni fog