Quantcast
Kezdőlap Aktuális Visszatérés a munkába: 3+1 tipp, hogyan tervezd a karriered

Visszatérés a munkába: 3+1 tipp, hogyan tervezd a karriered

Pöttyöslabda

A gyerekneveléssel otthon töltött idő sokunk számára saját magunk újragondolásáról is szól. Mi kell ahhoz, hogy ebből az életszakaszból megerősödve induljunk tovább egy izgalmas, inspiráló úton?

 1. tipp: Gondold át az igényeid!

Természetes, ha az anyaság megváltoztat, és a karrieredre gondolva is azt veszed észre, hogy átalakult a fontossági sorrend. Ha úgy érzed, hogy kötetlenebb időbeosztásra lenne szükséged, vagy esetleg a korábbi munkádra már kevésbé tudnál ráhangolódni, akkor nem vagy egyedül.

Gyakran előfordul az is, hogy anyaként előtérbe kerül az alkotás és az önállóság, vagy éppen az anyagi biztonság igénye, és jövőbiztos állást szeretnénk. Számodra mi az, ami igazán fontos? Milyen jövőt szeretnél?

Ráskó Eszter, a Dumaszínház anyukája a legújabb videójában így látja ezt az élethelyzetet.

 2. tipp: Vizsgálj meg új lehetőségeket!

Általában nehéz felmérni, ha elindulunk egy úton, hol fogunk tartani évek múlva, és a családalapítás ezt is megváltoztathatja. Az viszont biztos, hogy a világunk gyors tempóban változik, egyre jobban áthatja a digitális technológia. Kérdezd meg magadtól: ha újrakezdeném a karrierem, most merre indulnék?

Az informatikától például sok nőt visszatartanak az előítéletek: férfias, monoton és magányos munkának tűnik. Pedig a nők is sikeres karriert tudnak építeni szoftverfejlesztőként! Ezen a pályán nagy szerepet kap a kreatív problémamegoldás és a csapatmunka, ugyanakkor lehetőséget ad egy sokkal rugalmasabb életvitelre.

Rengeteg inspiráló történet közül hadd ajánljunk kettőt: Zsófi három gyerekkel vágott bele a karrierváltásba, Johi pedig arról mesél, hogyan lett programozó előképzettség nélkül.

3. tipp: Térképezd fel a családbarát munkahelyeket!

Akár hiszed, akár nem, vannak olyan vállalatok, ahol a munkába visszatérő anyákra hősként tekintenek. És ami a hab a tortán, a szuper skilleket és az elkötelezettséget vonzó lehetőségekkel jutalmazzák.

IT területen például bőven látni példát távmunkára, részmunkaidőre, az egyéni élethelyzethez rugalmasan alakított keretekre. Vannak olyan cégek, ahol a szabadságot órában mérik, hozzájárulnak a bölcsődei vagy egészségügyi költségekhez, mentor segít a munkába lépéskor, vagy a cég eleve támogatja a szülők közösséggé szerveződését.

Ha érdekel, hol találhatsz ilyen munkaadót és hogyan csíphetsz meg egy ilyen állást, olvasd el ezt a cikket: A csoda a komfortzónán kívül történik

+1 tipp: Lépj a változásért!

Csodás lenne, ha egy csapásra új karriert indíthatnánk, de legyünk őszinték, pontosan tudjuk, hogy a vágyaink eléréséért meg kell dolgozni. Mégis érdemes bátran belevágni, mert megváltoztathatod az életed, és van olyan út, amelyen nem kell egyedül küzdened!

Az Academy4MoMs kifejezetten a kisgyerekes anyák lehetőségeihez alkalmazkodó, részidős programozóképzés, ahol az oktatással egy épületben élménybölcsi is található, a hallgatókat pedig szuper mentorok, coach és egy összetartó közösség is segíti. Az eddig végzett anyukák közül mindenki sikeresen megtalálta a helyét az IT területén.

Vágj bele életed nagy kalandjába! Riel, a képzés mentora elmeséli, mire számíthatsz:

Ez is tetszeni fog