Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Win-Win – Az Almawinnel mindenki nyer

Win-Win – Az Almawinnel mindenki nyer

Kovács Móni

Teszteltem néhány tisztítószert, és nektek is ezt javaslom!

Izgatottan vágtam neki az Almawin termékek tesztelésének, hiszen jókora fenntartással viseltetek az öko tisztítószerekkel kapcsolatosan. Az előző írásomban utaltam is arra, hogy próbáltam már jónéhány ilyen terméket és sajnos mindig csúnya csalódással végződött a kapcsolatunk. Azt kell, hogy mondjam, nem vagyok egy öko-anyu típus. Eddig legalábbis nem voltam.

Mosogatószer koncentrátum

Úgy gondolom minden elfoglalt édesanya – és házias édesapa – napi tennivalóinak top 5-ös listáján helyet kap a mosogatás. Akár van mosogatógép, akár nincs. Akár beosztjuk, hogy melyik nap ki mosogat, akár nem. Koszos edény mindig akad. Ezért is esett a választásom elsőként a mosogatószer tesztelésére. Őszinte leszek: habmentességet és zsíros edényeket vártam végeredményképpen. Legnagyobb meglepetésemre csudajó habos szivaccsal eshettem neki a kőrözött-maradvánnyal borított műanyag tárolódoboznak. Nem hittem, amit láttam, de csodálatos, zsírmentes dobozt raktam a csöpögtető tálcára. A citromillat nem tartozik a kedvenceim közé, de most mégsem volt ez zavaró mosogatás közben. Azt vettem még észre, hogy – hihetetlenül fog hangzani, de igaz -, hogy egy cseppnyi Almawin mosogatószerrel több edényt tudtam elmosogatni és a szivacsom is tovább maradt kielégítően habos állapotban.

Vélemény: jobb, mint amit eddig használtam.

Narancsolaj tisztító

A következő elvégzendő munkám a fehér ruhák mosása volt. Mosószert és egy fertőtlenítő/vízkőtlenítő gélt,  no meg öblítőt szoktam használni mosáshoz. Ez most annyiban különbözött, hogy az általában használt mosószeremhez narancsolaj tisztítót adtam.

Alig vártam, hogy lejárjon a mosás és alaposan szemügyre vehessem az eredményt. Erről a szerről egyfajta csodaszerként írnak a weboldalon, így nagy reményeket tápláltam elsősorban a fehér zoknik irdatlanul koszos sarkainak és talpainak kifehérítésében.

Azt kell mondanom, hogy minden elvárásomat felülmúlta a végeredmény. Szinte mintha új zoknikat húztam volna elő a mosógépből. Legnagyobb bánatomra nem fotóztam le őket előtte és utána, így kénytelen voltam a cipőfűzőket (meg a cipőmet) is bevetni a teszteredmény bizonyítására.

Az intenzív narancsolaj illata belengte az egész lakást, ami engem kissé zavart. Természetesen, ha lehetőségem lenne odakint teregetni, akkor ez nem számítana.

DE! Legnagyobb meglepetésemre és örömömre, száradás után a ruhákból elillant ez az erős buké, helyette inkább a mosószer, az öblítő no meg a tisztaság illata maradt meg.

Vélemény: sokkal jobb, mint eddig bármi, amit folteltávolításra használtam.

Általános háztartási tisztítószer

Ezt a csodát a felmosáshoz vetettem be. Illata szintén citromos, de kifejezetten kellemesnek mondanám. Használat közben habzik fel. A felmosott felület maradéktalanul tiszta lesz tőle, és feltűnt, hogy a konyhában a földre ragadt foltokat könnyebben és hatékonyabban távolítja el, mint az általam eddig használt vegyszerek. Használtam minden helyiségben, parkettán és járólapon is, az eredmény mindenhol kielégítő. A tudat pedig, hogy mindezt egy teljesen környezetbarát szerrel sikerült elérni, extra jóleső érzéssel tölt el.

Vélemény: jobb, mint amit eddig használtam.

Fürdőszobatisztító

A fürdőkád kisikálása nálunk mindennapos munka. Néha mosószódával, néha valami erősebb fertőtlenítővel, néha pedig csak sima vízzel és mosogatószivaccsal dörzsölöm át a kádat. Azért tartom fontosnak, mert a mosógépünk kivezető csöve a kádba folyik, és mi pedig ott zuhanyozunk, a kisfiam pedig minden áldott nap itt fürdik.

A klasszikus spriccelős megoldás nagyon praktikus, gyorsan körbefújtam a kádat, és suvickolni kezdtem. Talán a technikám rossz, talán tovább kellene hagynom állni és hatni a tisztítószert, fogalmam sincs. Én általában eloszlatom a vegyszert a felületen, dörzsölöm és végül leöblítem a tisztítószert, most is így tettem.

A kád tiszta lett ugyan, de az engem zavaró foltok továbbra sem tűntek el. (Mondjuk eddig még ez soha, semmilyen tisztítószerrel nem sikerült)

Vélemény: ugyanolyan, mint amit eddig használtam

Ablaktisztítás

Közeledik a karácsony, itt az ideje, hogy új krétafilceket vásároljak. A kisfiam nagyon élvezte a tavalyi firkálást az üvegre, gondolom az idén sem lesz ez másként. Az év folyamán természetesen többször előkerült a toll, és addig használtuk, amíg ki nem fogyott.

Régen pucoltam már ablakot, ezért épp itt volt az ideje, hogy lemossam legalább az erkélyajtót. Bespricceltem Almawin ablaktisztítóval, és papírtörlővel töröltem le a tisztának nem nevezhető lecsorgó folyadékot. Már elsőre tökéletesen tiszta üveget kaptam, és a krétafilc is könnyebben jött le, mint a legutóbbi sikálásnál.

Mindenképp ajánlom, hogy szerezzetek be egy ilyet, ha krétafilcezni vagy dekor-sprayzni szeretnétek karácsonykor! Megkönnyíti majd a havas táj, vagy épp a rajzolt karácsonyfa eltüntetését.

Vélemény: jobb, mint amit eddig használtam

WC-tisztítás

A tesz-szettem utolsó darabja a WC-tisztító gél. A már megszokott hajlott nyakú flakonos megoldást használja az Almawin is, így a perem alá könnyen bejuttattam a fertőtlenítő gélt. A WC többi fajansz felületére is nyomtam egy kis gélt, amit aztán szépen eloszlattam a felületen, majd letöröltem.

Tökéletesen tiszta, illatos WC-t kaptam eredményül. Nem találtam különbséget az eddig használt és az Almawin WC-tisztítója között, „csak” annyit, hogy ezúttal környezet- és bőrbarát módon sikerült megoldanom a mellékhelyiség tisztítását.

Vélemény: olyan, mint amit eddig használtam.

Summa summarum az Almawin termékei engem teljesen meggyőztek. Ugyanazt, vagy pedigg jobb minőséget képvisel, mint az általánosan ismert és agyonreklámozott, DE veszélyes és egyáltalán nem környezetbarát tisztítószerek.

Biztos vagyok benne, hogy tisztítószer fronton váltani fogok, és már tudom is, hogy melyik márkát választom!

Az AlmaWin termékeket nagyobb Rossmann üzletekben, vagy Rossmann online, vagy nagyobb bioboltokban és webshopokon is lehet rendelni.

Ez is tetszeni fog