Quantcast
Kezdőlap Ajánló Wonder Island – amitől még jobb hely lett a Margitsziget!

Wonder Island – amitől még jobb hely lett a Margitsziget!

Spuriga Dóra

A Margitsziget központi szerepet játszik a budapestiek életében. Olyan, mint a város szíve és tüdeje egyben. A hatalmas, parkosított, csodálatosan zöld övezet eddig is kiváló célpontja volt a családoknak, de most megnyitott a Wonder Island, ami kifejezetten a gyerekkel érkezőknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget!

Mi is ez a Wonder Island?

Nem más, mint egy hatalmas, 3000 nm-en elterülő családi élménypark! A kisebbeket egy mesés játékbirodalom várja homokozóval, autópályával, trambulinnal, légvárral, csúszdával és útvesztővel. A bátrabbak pedig akár a kalandpályán is megmérettethetik magukat. Emellett pingpong, tollas, csocsó, minigolf, palánkos strandfoci, bérelhető kerékpárok és elektromos chopperek biztosítanak lehetőséget az aktív kikapcsolódásra. A 400 fő ültetésére alkalmas gasztropark változatos streetfood ételeket, a sziget egyetlen halsütödéjét és minőségi italok széles választékát kínálja, továbbá élőzenés programokkal is várják a kedves látogatóinkat.

Elhelyezkedés és árak

A zenélő szökőkúttól nem kell sokat sétálnunk, hogy eljussunk a színpompás bejáratig. Maga a Wonder Islandingyenes, ott csak a szolgáltatásokért kell külön-külön fizetnünk. A kalandpark-belépő például1500 Ft/gyerek/alkalom, ami egy órányi ott-tartózkodást foglal magában. A 6 évesnél fiatalabb gyerekekkel jó, ha a szülő is ott van (rájuk még jobban kell vigyázni) így az ő jegyük mellé egy fő kísérő díjmentesen mehet be a kalandparkba.

Ha igazi nyári napon érkeztek, akkor készüljetek fel a rekkenő hőségre és a tűző napra. A Wonder Island igyekszik ugyan párakapuval enyhíteni a forróságot, de akkor is érdemes számításba venni a legmelegebb órákat, és olyankor inkább otthon vagy valamilyen árnyékos helyen sziesztázni – esetleg ebédelni. Mi a lányommal érkeztünk, akinek nagyon tetszett a hely, de viszonylag hamar panaszkodni kezdett, hogy melege van, de szerencsére a kicsiknek van egy árnyékosabb rész is homokozni.

Szerencsére kevésbé forgalmas napot fogtunk ki, így én is kipróbálhattam a gumiasztalt, amire egyébként 60 kg-nál nehezebb súlyú vendégeket nem engednek fel. A büfé kínálata csábító – bár mi éppen semmit nem fogyasztottunk ottlétünk alatt – de egyébként szendvicsekkel, mártogatós zöldségekkel és egészséges ételkínálattal várják a látogatókat.

Kiváló célpont a Wonder Island a nagyobb gyerekekkel ÉS baráti társasággal érkező családoknak, mert a Duna-parti utánozhatatlan hangulat, az élőzene (olykor már délutántól, kora estétől), a finom italok, és a gyerekek számára biztosított szórakozási lehetőségek olyan keverékét adja, ami a család minden tagja számára élményt biztosít.  A felnőttek tudnak beszélgetni, közben szemmel tudják tartani a kalandparkot használó csemetéiket.

Sportolásra is van lehetőség, hiszen akár biciklit (1000 Ft/óra) vagy ping-pong felszerelést (1000 Ft/óra) is kölcsönözhettek. Kipróbálhatjátok a minigolfot (500Ft/félóra) és tollasozásra is van lehetőség (500 Ft/félóra)

Szintén jó ötlet lehet a helyszín, ha a gyerekeknek szerveznétek szülinapi bulit – mert erre is van lehetőség – ugyanúgy, mint esküvők, vagy csapatépítő programok levezénylésére. Menüt és tortát is választhat a család, így nem kell ezek külön beszerzéséről gondoskodni – tényleg minden egy helyen van egy jó kis szülinapi partihoz!

Szerintünk nagyon jó kezdeményezés ez a park – tényleg sok lehetőség közül lehet választani, éppen megfelelő az ár-érték arány, és a kifizetett órák és félórák is nagyjából lefedik egy gyerek fizikai teljesítőképességét, hiszen fél óra pont elég lehet arra, hogy belekóstoljunk valami teljesen szokatlan, számunkra új sportba, tevékenységbe. A csapat is nagyon kedves és barátságos – tipikusan olyan hely, ahová nem elég egyszer elmenni.

Próbáljátok ki a Wonder Island-et és ha jó az idő, a naptejet és a szalmakalapot se felejtsétek otthon, illetve figyeljétek a FB oldalukat, hiszen koncertek is lesznek hamarosan!

Várjuk a beszámolóitokat!

 

Ez is tetszeni fog