Quantcast
Kezdőlap KedvencekTudatos gyerekkor Zöld bakancslista – a kanapén heverészéstől a Zero Waste-ig

Zöld bakancslista – a kanapén heverészéstől a Zero Waste-ig

Kovács Móni

Tudatos szülőként mindig örülünk, ha remek ötleteket, tippeket látunk a neten, a különböző kihívások pedig élvezetté teszik az életmódváltást. Éppen ezért ujjongva fogadtuk a Hannabi Zöld Bakancslistáját, ami egy csodálatos dizájnnal rendelkező kis útmutató egészen júniusig. Minden adott ahhoz, hogy különféle kalandokon keresztül tegyél a környezetedért. Mindjárt bele is pillantunk, hogy miről van szó.

De mi az a Hannabi?

A HANNABI egy 2010-ben alakult magyar vállalkozás, amelynek célja, hogy az egyre inkább megváltozó igényekre játékos, interaktív felhasználóbarát egyedi kanapékkal válaszoljon.  „Bútoraikban egyesül a magas minőség a tradicionális technológiák és a művészi érzékenység.  Bútoraik rendkívül hosszú élettartamúak és egy különleges rendszernek köszönhetően teljesen személyre szabhatóak, amivel igyekeznek a vásárlóikat tudatos, átgondolt vásárlásra ösztönözni.  A céljuk, hogy bútoraik családtagokká váljanak, amik akár generációkon keresztül kiszolgálják a használóikat, mert sajnos nincsen minden szempontból fenntartható bútor.  Csak az a termék nem szennyezi a környezetet, ami nem kerül bele..” Nem csoda, hogy felcsillant a szemed az olvasottak alapján, nézd meg bátran a bútoraikat is!

Zöld bakancslista

A fenntarthatóság tehát a cégbe eleve kódolva van, így nem meglepő, hogy a környezetvédelem jegyében megalkottak egy ilyen remek listát. Nagyon ötletes, hogy checklistjük is van, jóleső érzés pipálgatni. Ne izgulj, ha most vágsz bele, a januárt amúgy is a tervezésre és az átgondolásra szánták az alkotók, így nem vagy elkésve semmivel! Bátorítunk, hogy töltsd le, már a látványvilág és az olvasás miatt is megéri! ITT TUDOD LETÖLTENI a PDF-et.

És hogy milyen kalandok várnak rád az elkövetkező 6 hónapban? Íme néhány ízelítőül:

  • Kilomizhatod a lakás bármelyik szobáját – igen, akár a legkisebbet is! Máris hatalmasat léptél az egyszerűbb és környezetbarátabb élet felé.
  • Ha már kilomiztál, gondolkozz el rajta, hogy kinek hova és milyen formában adhatod tovább a szükségtelen holmijaidat.
  • Nézz meg egy David Attenborough dokumentumfilmet.
  • Szüntesd meg a lakásban az elektroszmogot éjszakára!

Az előttünk álló tematikus hónapok (Rezsicsökkentő Február, Útkereső Március, Víztisztelő Április, Okosodó Május, Előrelátó Június) nevei elragadóak, és alaposan körbejárják az adott témaköröket.

Nem lőjük le a poént, töltsétek le a dokumentumot, olvassátok el, és tegyétek magatokévá azokat a dolgokat, amiket könnyűszerrel képesek vagytok megtenni, beiktatni az életetekbe. Külön szimpatikus az írásban, hogy nem stresszel, nem pushol, teljesen az olvasó (vagyis a TE igényeidhez) igényeihez alakítható feladatokkal dobja fel az előttünk álló hónapokat.

A humort sem nélkülöző 60 oldalas alkotásba tényleg beleadott apait és anyait a HANNABI Green Team (koncepció: Rácz Anikó, Sós Dóra grafikus: Dubóczky Anna illusztrátor: Tompa Bori, Csordás Levente) úgyhogy fogadjátok tőlük szeretettel, mert minden karakteréből érződik, hogy gondoskodó és kedves lelkű emberek készítették. Legyen mindig kéznél, vagy inkább a szemed előtt, mert ugye nem szükséges kinyomtatni, ha a telefonodon is hordozhatod letöltött állapotban ?

Jó szórakozást, pipálásban és mókában teli zöldülést kívánunk! Gratulálunk ennek a csodálatos csapatnak, amiért elhozták nekünk a Zöld Bakancslistát! Alig várjuk a második félév feladatait! ?

Ez is tetszeni fog