Quantcast
Kezdőlap Aktuális 10 dolog, ami közös az összes jó anyában

10 dolog, ami közös az összes jó anyában

pottyos

Sokat aggódsz azon, hogy mennyi hibát elkövetsz anyaként? Gondolj arra, hogy gyermeked számára te vagy a legtökéletesebb anya.

Rosszalkodó gyerek

Az se számít, ha könyvet írtál a szülői feladatok helyes ellátásáról (vagy mindent elolvastál a témában), gyereked időről időre rosszalkodni, sőt, gonoszkodni fog. Ez nem azt jelenti, hogy te bármit rosszul csinálsz, hanem azt, hogy egy emberi lényt nevelgetsz.

Rossz napok

Hiába próbálkozol nagyon keményen, mindenkinek vannak időnként rossz napjai, így neked is lesznek. Felesleges elrejtened, vagy igyekezned úgy tenni, mintha nyugodt és boldog lennél. Mindenkivel előfordul, inkább dühöngd ki magadból.

Eleged van

És igen, az is mindenkivel előfordul, hogy elege van az anyai feladatokból. Persze, a világon semmiért nem cserélnéd el, de akkor is.. az anyaság fárasztó, és kész. Ha egész nap otthon vagy a gyerekkel, azért. Ha dolgozol mellette, azért. Ha otthonról dolgozol mellette, akkor azért. Természetes, hogy időnként besokallsz, de ettől még nem vagy rossz anya. Ez csak annak a természetes következménye, hogy mindig valaki más igényeit helyezed a saját magadé elé, és néha ez visszaüt.

Bűntudat

Minden anya érez időnként bűntudatot, akár azért, hogy nem elég tiszta a lakás, hogy egy kicsit önmagára szeretett volna időt fordítani, vagy hogy eleget foglalkozik-e a gyerekkel. Ugyanakkor nem szabad azt képzelni, hogy van olyan ember, aki szülőként ne követne el hibákat. Ahogy az élet minden egyéb területén, itt is hibázol, de a jó szándék vezérel, és megteszel minden tőled telhetőt. Úgyhogy próbáld levetkőzni a bűntudatot.

Másokhoz hasonlítod magad

Biztos belefutottál már abba, hogy a szomszéd anyukának mintha sokkal több ideje lenne takarítani, sokkal tovább tud türelmes maradni, vagy mindig van ideje csinosan felöltözni a gyerek mellett is. Ne nézz rá ferde szemmel, és hidd el, hogy ő ugyanígy hasonlítgatja magát valaki máshoz. Mindenkinek megvan az erőssége és a gyengesége, találd meg, te miben vagy jó, és arra fókuszálj.

Őrület pillanatai

Üvölt a gyerek, mindenhol koszos pelenka van, elborítják a házat a játékok, és neked háromféle ételt kellene elkészítened kb. tíz perccel ezelőttre. Egy-egy ilyen pillanatban azt érzed, hogy üvölteni tudnál? Ne aggódj, a legnyugodtabb anyuka is kijön a sodrából időnként.

Káosz a házban

Elkerülhetetlen. Ha van egy gyereked, akkor időről időre kialakul a totális rendetlenség a házadban, ezzel nem tudsz mit tenni. Ha szétpakolja a játékait, és a közepén játszik, nem szedetheted vele össze, és neked sem lesz mindig időd mindent elpakolni. A mosatlan tányérok megvárnak, az elpakolatlan ruhák is bekerülnek majd idővel a szekrénybe. Semmi vész.

Csak.Egy.Kis.Nyugit

Mindig lesznek olyan pillanatok, amikor nézed a rendetlenséget, a hangoskodó gyereket, és az összes többi őrült dolgot, ami előkerült a nap folyamán: a hisztit, a könnyeket, a véget nem érő kérdéseket.. és csak egy kis nyugalomra vágysz. Egy fél óra csendre. Ez mindenkivel így van, különösen a nagyon aktív gyerekek mellett.

Támogatásra van szükséged

Vannak jó és rossz napok, és mindenki úgy érzi, hogy csinálhatná jobban is. És minden anyának szüksége van támogatásra. Akár csak egy kis elismerésre, vagy néhány feladat átvállalására. A bátorítás mindenkinek jól esik, különösen, ha már nagyon összecsapnak a fejed felett a hullámok.

Feltétel nélkül szereted a gyereked

És igen, ez is minden anyában közös. A legrosszabb napokon, a legnagyobb hisztik közepén is, semmi nem kérdőjelezheti meg a gyereked iránti szeretetet. Semmi nem hasonlítható az anyaság érzéséhez, és semmiért el nem cserélnéd.

Forrás: beautythroughimperfections.com

Ez is tetszeni fog