Quantcast
Kezdőlap Aktuális 10 dolog, amiért elítéltem a szülőket, mielőtt én is az lettem

10 dolog, amiért elítéltem a szülőket, mielőtt én is az lettem

pottyos

“Ítélkezni mások fölött furcsa dolog. Senki nem szeretné, ha fölötte a részletek pontos ismerete nélkül ítélkeznének, mégis mindenki könnyen megteszi ezt valaki mással. És, be kell valljam, én is ezt tettem. Amikor még nem voltam szülő, határozott elképzeléseim tudtak lenni szülőkről, akik nyilván nem jól csinálják a dolgukat, ha így vagy úgy viselkedik a gyerek.

És, higgyétek el, nem rossz széndékból tettem. Egyszerűen így gondoltam, tudatlanságból. Már csak azt nem értem, miből gondolhattam tapasztalat híján, hogy igazam van. Mindegy is, azóta szülő lettem. Mit néztem be a legjobban? Íme, 10 dolog:

1. Megvesztegetés

Előtte: Nem hiszem el, hogy adtak neki egy sütit, hogy nyugton maradjon a kocsiban. Azért kellene csendben maradnia, mert az anyja azt mondta.

Utána: Pontosan ezt csinálom én is. Minden elképzelhető édességgel teletömöm a zsebeim, ha valami olyan helyre indulunk, ahol tudom, hogy a gyerek türelmetlen lesz, és felajnálok neki újabb és újabb darabokat, már amikor látom, hogy kezdi elveszíteni a türelmét.

2. Póráz

Oké, ez ellentmondásos lesz.

Előtte: Ez teljesen abszurd! Ki tesz pórázt egy gyerekre?

Utána: Jó, igazából még nem próbáltam sosem, de már nem látom olyan elvetemült ötletnek. El tudom képzelni, hogy forgalmas helyeken jól jön a tudat, hogy a gyerek nem tud elkeveredni akkor sem, ha egy milliszekundumig nem nézek oda.

3. Visítozás

Előtte: Nem hiszem el, hogy hagyják üvölteni azt a gyereket. Miért nem mondják meg neki, hogy hagyja abba?

Utána: Eleinte az volt az ösztönös reakcióm, hogy mindent otthagyok, és kirohanok az épületből, amíg a gyerek üvölt. Most már eljutottam oda, hogy próbálok beszélni hozzá, hátha akkor hamarabb abbahagyja. De érdekes módon fel kellett fedeznem, hogy nem fogja befejezeni csak azért, mert én felszólítom: “hagyd abba”.

4. Alvás

Előtte: Tényleg az egész napodat az alapján szervezed, hogy mikor van a gyerek délutáni szundija? Azért ez nem lehet olyan nagy dolog, majd elalszik a kocsiban.

Utána: Minden egyes napot a délutáni alvások köré szervezek. Nagyon alaposan meg kell szerveznem, mert ha belelóg a hazaút az alvás idejébe, az tönkreteszi az egész délutánt. Az alvás a legfontosabb szervezőerő.

5. Időbeosztás

Előtte: Ha el akarsz menni a barátaiddal ebédelni, menj el. A gyerek majd alkalmazkodik.

Utána: Mindent a gyerekem megszokásai köré szervezek. Tudom, hogy a megszokott rend a biztonságot jelenti neki. Ha valami nem volt tervbe véve, akkor egyszerűen nem csináljuk.

6. Utazás

Előtte: Induljatok útnak! Vegyetek egy gyerekülést, és nyomás!

Utána: Az biztos, hogy egy darabig még nem utazunk sehova! Egyszer megpróbáltuk, nem volt jó. A gyereknek teljesen felborult a napirendje, nem aludt egész éjszaka, én fáradtabb voltam, mint itthon. Nekünk egyelőre az is nagy program, ha lemegyünka  boltba vásárolni.

7. Védelmezés

Előtte: Nem játszhat a gyerek a többiekkel? Nem hagyod inkább a baby sitterre?

Utána: Soha, semmilyen körülmények között nem hagyom, hogy a fiam kikerüljön a látókörömből. Mint egy anyatigris. Amint megszületett, máris láttam azt a rengeteg veszélyt, amit a legapróbb dolgok is jelenthetnek rá nézve, és kötelességem megvédeni.

8. Bacik

Előtte: A bacik nem olyan nagy dolog. Erősítik az immunrendszert.

Utána: A bacik mindenhol ott vannak! Sehova nem mennék a fertőtlenítő nélkül. Mert a bacik rosszak. Beteg lesz tőlük a gyerek, és az gyötrelem.

9. Koszos arcok

Előtte: Miért nem törlöd le a gyerek arcát? Azért nem olyan nehéz.

Utána: Nincs annyi törlőkendő a világon, ami elég lenne ahhoz, hogy tiszta legyen a gyerekem pofikája egész nap. Úgyhogy, néha csak úgy hagyom.

10. Étterem

Előtte: Nem hiszem el, hogy a szülei hagyták, hogy ilyen disznóólat egyen maga alá az a gyerek. Tanítsa meg normálisan enni!

Utána: Elnézést kérek azért a disznóólért, amit magunk alá termeltünk, megtanulni rendesen enni nem megy egy-kettőre.

Milyen hülyeségeket gondoltam az előtte verzióban? Most már szégyenkezem, milyen tudatlan okostojás voltam. Mi a tanulság? Próbáljunk meg kevesebbet ítélkezni mások felett, mert nem tudjuk, épp min megy keresztül.”

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog