Quantcast
Kezdőlap Aktuális 10 dolog, amit a kisgyerekektől megtanulhatunk

10 dolog, amit a kisgyerekektől megtanulhatunk

pottyos

A gyereknevelés nem egyszerű dolog, ezt te is tudod. Azt viszont el kell ismerni, hogy a totyogós korszak az egyik leghálásabb időszak. Amellett, hogy egy őrült időszak, a gyerek olyan dolgokat tanít meg neked, amikre nem is számítottál.

1. Állj meg egy szép virág mellett és szagold meg

Állandóan rohansz, és semmire nincs idő? Menj el egy órára sétálni a gyerekkel egy parkba. Lehet, hogy sokkal kisebb távot tesztek meg, mint amennyit egyedül haladnál, de jó lecke lesz: így lassíts le, és vedd észre a körülötted lévő dolgokat – tudj rácsodálkozni.

2. Azt vedd fel, ami kényelmes

Legyen az három különböző színű póló egymáson, vagy két össze nem illő stílus kombinációja, azt vedd fel, amiben jól érzed magad. A divatok jönnek-mennek, de egy jól körülhatárolt saját stlíus és annak magabiztos viselése sose megy ki a divatból.

gyerektol felnott 02

3. Egy puszi és egy ölelés a legjobb a léleknek

Beütötted a térded? Felidegesítettek a munkahelyeden? Egy puszi és egy ölelés majd elmulasztja.

4. Mindig kérdezz!

Miért kék az ég? Miért eszünk csirkét vacsorára? Apának miért szőrös a mellkasa? Miért jár a kutya négy lábon kettő helyett? Sosem vagy túl öreg, hogy tanulj valami újat!

Senki nem fog olyan erővel emlékeztetni, hogy milyen keveset tudsz a világról, mint egy totyogós.

5. Egy mosoly többre képes, mint gondolnád

Van aranyosabb egy mosolygós totyogósnál? Még ha épp rosszat csinált, magára öntötte a doboz hintőport, akkor is elgyengülsz, ha odavigyorog.

gyerektol felnott 03

6. Állj ki az igazadért

Nem szeretnél brokkolit enni vacsorára? A gyerekek mesterei annak, hogy elérjék, amit akarnak. Ha nem szeretnék a brokkolit, nem fogják megenni. Ez neked is jó példa lehet. Állj ki azért, amit te szeretnél és hallgass az ösztöneidre!

7. Ne izguld túl a dolgokat

Ha valami nem jön be neked, lépj túl rajta. Ennyire egyszerű.

8. Csinos ruha = a legjobb dolog

Néha más sem kell, hogy feldobd a napod, mint hogy felteszel egy koronát, és emlékezteted magad, milyen csodás vagy.

gyerektol felnott 04

9. A meglepetés jó kedvre deríthet

Semmi nem dobja fel úgy egy kisgyerek napját, mint egy meglepetés. Mindegy, hogy az egy drága ajándék vagy egy üres doboz. Ha váratlanul éri, akkor már örül.

Ez felnőttkorban sincs másként, csak nem is figyelünk rá. Egy meglepetés virág, vagy egy kis ajándék desszert jó kedvre derít egy nehéz munkanap után.

10. Az alvás túlértékelt

Senki nem érti meg ezt jobban, mint egy kisgyerek. Még ha szeretsz is aludni, ezt akkor is felülírja, ha fél a gyerek éjszaka, és te simogatod, hogy el tudjon aludni. Ezek miatt megéri a táska a szem alatt.

A világ néha túl érdekes, hogy aludj. Ezt egy gyerek aztán nagyon jól tudja.

Te milyen leckéket tanultál kisgyerekedtől?

Forrás: babyology.com.au

gyerektol felnott 05

Ez is tetszeni fog