Quantcast
Kezdőlap Aktuális 10 kihívás, amellyel minden fiús anyuka szembenéz

10 kihívás, amellyel minden fiús anyuka szembenéz

pottyos

Amikor az életed 24 órájában veled van legalább egy fiúcska, akkor bizony az ellenkező nem szakértője leszel.

Íme, 10 dolog, amit egy fiúval biztos tapasztalsz.

1. Búcsút mondhatsz a csendnek
Ha minden egyes alkalommal, amikor pisszegtél a csendért, kaptál volna tíz Ft-ot, már kacsalábon forgó palotád lenne. Igen, a fiúk hangosak. Még ha egy méterre is vannak a másiktól, akkor is úgy érzik: hangosan kell közölniük a mondanivalójukat. Főleg, ha izgatottak. És hát az esetek többségében azok. Lehet, hogy nem beszélnek sokat, de valamilyen zajt akkor is kiadnak. A játékaik is hangosabbak!

2. Hajrá a gender-semlegességhez
Hiába igyekszel nem csak fiús játékokat választani, és elmagyarázod, hogy nincsenek fiús és lányos színek, csak színek, és hiába játszanak eleinte szívesen a konyhában is főzőset, egy ponton elkezdenek fújolni a “lányos” dolgokra. Nem tudod elkerülni, lesz egy ilyen korszak.

3. A verekedés rutin
Engedd össze a fiú barátaival, és biztos, hogy hamarosan verekedni fognak. Nem mintha összevesznének valamin, de élvezik ezt. Jól érzik magukat. Ami két okból is problémás. Egyrészt összetörik a dolgokat a lakásban, másrészt…

4. A baleseti osztályon már ismerni fognak
A lila foltok és a kitörött tejfogak még egy dolog, de a betört fejek, lehorzsolt testrészek elég sokkolóan tudnak hatni. Mindig felkészültnek kell lenni, és a baleseti osztályon sem kell téged soká útbaigazítani.

5. Minden fegyver
Például a banán. De gyakorlatilag bármi más is. A kisfiúk mindenben meglátják a fegyvert, és nem félnek használni. Hiába döntesz úgy, hogy nem engedsz pisztolyos játékot a lakásba, előbb-utóbb megcsinálják maguknak.

6. A lányos sztorizásokat elfelejtheted
Amikor arra gondoltál, ha már elég nagy lesz, megmutatod a lányodnak a kamaszkori naplód, mesélsz a szerelmeidről és drámáidról, ezt elfelejtheted. A fiút nem fogja érdekelni.
Ezt más anyukák is tudják, és majd sajnálnak, amiért neked nincs részed anya-lánya programokban. De hát miért sajnálnak? Az összebújós-ki-tud-nagyobbat-fingani játék is pont olyan izgalmas!

7. Ó, az a nyomás
Hatalmas felelősséget érzel, hogy nehogy a te fiadból egy rémes ex, egy horror randi-sztori legyen. Ami a legnehezebb benne, hogy nem nagyon tudod kitalálni, mit tesznek a rossz-randis srácok anyukái, és nem adják készen a kézikönyvet sem az úriember-neveléshez. Mivel te nem vagy férfi, nem nagyon tudod, mi játszódik le azokban a férfiakban, akik sosem lennének kellemetlenek egy nővel. Szóval csak próbálkozol. De hogy sikerül-e, azt ráadásul nem is tudod meg az első komolyabb párkapcsolatokig. Hét, ilyen ez.

8. Büdös foltok vannak minden ruhán
Tisztán tartani egy fiút és foltmentesen a ruháit kicsit olyan, mintha beugranál a medencébe és megpróbálnál száraz maradni. A legtöbb foltról nem is tudod, micsoda és hogy kerülhetett oda – de az biztos, hogy büdös.
Sebaj, legalább hosszan tudsz beszélni a különböző folteltávolító- és tisztító szerekről.

9. A fiú ruhák unalmasak
Persze, könnyebb is öltöztetni a fiúkat, hiszen minden megy mindenhez. Nem sok fazon létezik, és a színeket sem nagyon variálják, szóval ebben nem sok élvezetet találhatsz. Fiúknak kiegészítők sem nagyon vannak, és cipőből sincs sok variáció. Persze, ez a pénztárcának legalább jót tesz.

10. Néha egyszerűen nem is érted
Meg tudod vígasztalni, ha szomorú, örülsz, ha örül, de ha tökéletesen meg akarod érteni, ott egy dologban elakadsz. Igaz dologban. És ez pedig a pénisz. Sosem fogod megérteni, hogy miért kell annyit “szellőztetni”, miért kell annyit fogdosni, és hogy tud akkora problémát okozni, ha most északnak áll dél helyett. Nem tudsz nekik tanácsot adni egy olyan testrész kapcsán, ami neked nincs, szóval marad a Google a barátod.

A “kérdezd meg apádat” kifejezés sok szituációban segíthet, de ne feledd: nincs olyan konfliktus, amelyet egy jól időzített böfögés ne oldana fel.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog