Quantcast
Kezdőlap Aktuális 12 csodás tény még meg nem született gyerekedről

12 csodás tény még meg nem született gyerekedről

pottyos

Amikor terhességi rosszullétek gyötörnek, fáradt vagy és már hatalmas is, néha könnyű elfelejteni, milyen csodálatos dolog a terhesség.

Ezért szeretnénk emlékeztetni rá 12 dologgal, nehogy elfeledd, milyen csodálatos dolgok történnek benned!

1. A gyerekednek van arcszőrzete

Akármilyen különlegesnek is hangzik, minden baba szép kis bajszot növeszt amíg anyukája hasában van. Ez aztán fokozatosan megjelenik az egész testen, végül pedig a baba konkrétan megeszi, hogy aztán az első székletével távozzon.

2. A gyerek több csontot növeszt, mint te

Mire a baba megszületik, 300 csont lesz abban a pici testben – de egy felnőttnek csak 206 van! Természetesen több csont összenő majd, és abból lesz ez a kevesebb szám.

3. A gyerek szíve hihetetlen

A babának mindössze egy hónapjába telik, hogy kialakuljon a testben a szív és el is kezdje használni!

4. Tud már sírni

Nagyjából a 26. héttől már tudnak sírni a méhben a babák. Mivel elég sokáig ez lesz a legfontosabb kommunikációs eszközük, ne izgulj, nem baj, ha gyakorolnak!

5. Nagyon viccesnek talál

Bár nevetni nem tudnak, de reagálnak az anya nevetésére, fel-le kezdenek mozogni. Ez nagyjából a 32. héttől felfedezhető.

6. Megijesztheted

Nagyjából a 23. héttől a baba képes megijedni például olyan hangoktól, ha tüsszentesz. A legújabb kutatások szerint a mobiltelefon csengése is meglepheti és zavarhatja a babákat.

7. Megtanul egy nyelvet

Megismerik az anyanyelv intonációját és ritmusát már az anyaméhben. Állítólag ez a gügyögésükben is visszaköszön!

8. Lehet, hogy álmodozó

A negyedik héttől kezdve alszanak a babák, de a REM alvás és az ezzel összefüggésbe hozható álomműködés csak a 30. hétben kezdődik el.

9. Érzi ugyanazokat a szagokat, amelyeket te

Nagyjából a 28. héttől érzi azokat a szagokat, amiket te is. Grimaszolni és mozgolódni is el tud kezdeni, ha valami bűzlik. 🙂

10. Máris szereti az édességet

A magzatvíz ízét befolyásolja az, amit eszel. A 15. héttől megfigyelhető, hogy ha édesebb dolgot eszel, akkor a baba több magzatvizet nyel le.

11. Pisil is

Nagyjából a 12. héttől pisilnek is. Valószínűleg a magzatvizet, amit lenyeltek, dolgozza fel a vese, és üríti utána vissza a méhbe.

12. Nincs térdkalácsa

A baba térdkalácsa nem fejlődik ki a méhben. Anélkül születik, és nagyjából fél éves korára fejlődik ki.

Forrás: netmums.com

Ez is tetszeni fog