Quantcast
Kezdőlap Aktuális 14 tény az újszülöttekről, ami bizonyítja, milyen különleges teremtmények ők

14 tény az újszülöttekről, ami bizonyítja, milyen különleges teremtmények ők

pottyos

Érdekes teremtmény a kisbaba, amikor megszületik.

1. Fekete, kemény és száraz. A köldökzsinór csonkja bizarr tud lenni, szerencsére 5-15 napon belül leesik.

2. Mivel a baba elég szűk helyen át érkezik meg a külvilágba, eldeformálódhat a feje. Semmi baj, ez később elmúlik.

3. Ne ijedj meg, ha nagyon furcsa hangokat ad ki. Mivel még nagyon pici, nem tudja kifújni az orrát – mármint a fújásra sem képes -, ezért aztán horkoló, röfögő hangot ad ki sokszor.

4. Minden második baba apró, himlő szerű pöttyökkel születik, ami idővel eltűnik.

5. Vannak olyan babák, akik sok hajjal születnek.

6. Nem, nem törted el a gyereked. Az a lágyabb pont, amit a fején érzel, azért van, hogy könnyebb legyen számára a születés. Az első oldali 4 hónap alatt “összecsukódik”, a hátsó 9-18 hónap közötti idő alatt tűnik el.

7. A babák besárgulhatnak születés után, ez a testben lévő különböző kémiai anyagok miatt van így. Ez általában kezelés nélkül is elmúlik 2 héten belül.

kisbaba 02

8. Ne aggódj, nem úgy született a baba, hogy már örökölte a nagypapád felkop hajkoronáját. A két kopasz folt természetes, majd idővel eltűnik magától.

9. Pedig tegnap még biztos, hogy volt ott egy anyajegy… Az újszülöttkori anyajegyek közül több nem állandó, ezek eltűnhetek egyik napról a másikra.

10. Üvölt, de mégsem sír? De, sír bizony, ám a csecsemőknek még nem folyik a könnyük ilyenkor. Csak épp annyi könny termelődik a könnycsatornájukban, amennyi elegendő ahhoz, hogy a szemet megfelelően nedvesen tartsa. 1-3 hónapos kor között ered meg a könnyük.

11. A babádnak még megváltozhat a szemszíne. A születéskor meglévő szemszín még messze nem jelenti a véglegeset, a sötét kék vagy szürke szemek még barnává is válhatnak.

12. Néhány babával előfordul, hogy születés után duzzadt a nemi szerve. Ez a testében lévő nagyobb vízmennyiség miatt van, és néhány nap alatt eltűnik.

kisbaba 03

13. Erről talán még nem is hallottál: észreveheted, hogy gyermeked testének egyik fele piros színűvé válik, míg a másik fele normális sápadt marad. Ez egy ritka változás, teljesen ártalmatlan és csak rövid ideig tart.

14. A babák, ha hamar születnek, magzatmázzal jönnek a világra, ami azt a célt szolgálja, hogy védje a bőrüket az anyaméhben. Ha később születnek, akkor úgy néznek ki, mint egy ráncos öregember – ne félj, ez majd elmúlik.

Forrás: baby.co.uk

Ez is tetszeni fog