Quantcast
Kezdőlap Aktuális 15 szuper családi programötlet a március 15-ei hosszú hétvégére

15 szuper családi programötlet a március 15-ei hosszú hétvégére

pottyos

Itt az első alkalom az évben, amikor négy teljes napot pihenhet az egész család. Ha idén nem utaztok el, vagy Budapesten és környékén jártok, akkor ajánlónknak egész biztosan jó hasznát vesztitek, hiszen 15 programötlettel készülünk a 15-ei hosszú hétvégére.

Itt az első alkalom az évben, amikor négy teljes napot pihenhet az egész család. Ha idén nem utaztok el, vagy Budapesten és környékén jártok, akkor ajánlónknak egész biztosan jó hasznát vesztitek, hiszen 15 programötlettel készülünk a 15-ei hosszú hétvégére.

gatewaytospaceŰrhajós kiállítás utolsó hétvégéje
Ez az utolsó esélyetek, ha a Millenárison rendezett Gateway to Space űrhajós kiállítást szeretnétek megnézni. A nagy érdeklődésre való tekintettel, péntektől vasárnapig egészen este 11-ig beléphettek a kiállítás területére. A jegyeket mindenképpen érdemes előre megvenni, hogy minél kevesebbet kelljen sorban állnotok.

ViziCirkuszb vNyit Fővárosi Nagycirkusz
Az űrkiállítás bezár, a Fővárosi Nagycirkusz pedig ismét megnyitja kapuit: március 12-én, szombaton tűzik először műsorra legújabb előadásukat, az Atlantisz gyermekeit. Az elmerült, titokzatos kontinens világát idézi meg a vízi cirkuszi show, látványos, Magyarországon eddig még soha nem látott különleges technikai megoldásokkal.

macskakiallitasNemzetközi macskakiállítás
Jobbnál-jobb kiállítások is várják a családokat ezen a hétvégén. Macskabarátoknak ajánljuk a Lurdy Házban március 12-én és 13-án rendezett nemzetközi macskakiállítást. A sok száz szebbnél szebb cica mellett törpe- és óriásnyulak, vadászgörények, tengeri malacok, törpesünök és még számos más állat is tiszteletét teszi.

lego kiallitasLEGO Kiállítás és Vásár
Ha az állatoknál jobban érdekli a családot a legózás, akkor a Tárogató úti IBS Kollégiumban, a Kockajáték által szervezett négy napos LEGO Kiállításon és Vásáron a helyetek. A 340 négyzetméteren megrendezett eseményen különleges terepasztalok, Star Wars csatajelenetek, Technic modellek is várnak, de a szervezők interaktív programokkal is készülnek.

vasutmodellVasútmodell kiállítás
A tavasz a vasútmodellezés évszaka, így ez a hétvége sem múlhat el vasútmodell kiállítás nélkül. Március 11 és 13- között a zuglói Lipták Villában állítja ki az 1-es Villamos Klub a legérdekesebb alkotásait. A H0-ás vonatok a 30 méter hosszú terepasztalunkon fognak dübörögni egyik teremből a másikba, lesz interaktív játszóház a kisebbeknek, a LEGO szerelmeseinek pedig LEGO várossal készülnek, benne új épületekkel.

marcius15Budavári vásári forgatag
Március 15-én is számos ünnepi program közül választhattok. A Budai Vár különböző szegleteiben rendezett ingyenes családi programokat helyszínek szerint gyűjtöttük össze. A teljesség igénye nélkül: gyerekkoncertek és előadások a Halászbástyánál Gryllus Vilmossal és a Kolompossal, forradalmi forgatag a Hadtörténeti Múzeumban, népi játékok a Magyarság Házában, időutazás az Országos Levéltárban.

villamosÜnnepi nosztalgiajáratok
Március 15-én ünnepi nosztalgiajáratokon is utazhattok. Ezen a napon nosztalgia HÉV közlekedik az Örs vezér tere és Gödöllő között, favázas nosztalgia villamoson döcöghettek ki Kamaraerdőbe vagy trolibuszozhattok a Jászai Mari térről egészen a Puskás Ferenc Stadionig. A nosztalgiajáratokra Budapest határán belül 500 Ft-ért válthattok jegyet. 6 éves kor alatt az utazás díjmentes, 6 és 14 éves kor között 300 Ft.

teljesitmenyturagyvasutGyermekvasutasok teljesítménytúrája
És végül, de nem utolsósorban március 15-én is hív és vár mindenkit a természet. Ha nincs ötletetek, hogy merre is kiránduljatok, csatlakozzatok a gyermekvasutasok teljesítménytúrájához. Ezt a kirándulást edzettebb túrázóknak ajánljuk, hiszen a Széchenyi-hegytől a Hűvösvölgyig tartó túra távja 20 kilométer, amit nem több, mint 7 óra alatt kell teljesíteni. A csodás helyek és a célban váró meleg ebéd feledteti majd a fáradalmakat.

muzeumIngyenes múzeumlátogatás
Érdemes március 15-én múzeumlátogatást is betervezni, hiszen az ezen a napon nyitva tartó állami múzeumokba, nemzeti ünnep lévén, mindenkinek ingyenes a belépés. Egyes helyeken, mint például a Nemzeti Galériában vagy a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban extra programokkal is készülnek ezen a napon. A budapesti múzeumok listáját megtaláljátok oldalunkon.

kalandparkKalandparki kirándulás
Ha a négy napból legalább egyet családi sportolással szeretnétek eltölteni, de a 20 kilométeres gyermekvasutas túra túl nagy falat, akkor keressétek fel valamelyik kalandparkot, ahol akár már 3-4 éves kortól is találtok a gyerekek számára megfelelő pályákat. A hosszú hétvégén nyitva tart például a lőrinci Bókay Kalandpark, a csillebérci Challengeland vagy az óbudai Római Kalandpark.

tarzanNyit a Tarzan Park
Budapest legjobb szabadtéri játszóparkja, az újpesti Tarzan Park is erre az időszakra időzíti nyitóhétvégéjét, így szombattól keddig 10 és 17 óra között kis és nagyobb gyerekek is kitombolhatják itt magukat. Picúrvár, Hintarét, Pattanjdomb, Liándzsungel, Felhővárak és még számos izgalmas, mozgásra csábító attrakcióval vár idén is mindenkit a Tarzan Park.

 

pal völgyi barlangBarlangi túrák
Március idén is, mint az elmúlt két évben a barlangok hónapja. Látogassatok el a négy napos ünnep alatt a Pál-völgyi- vagy a Szemlő-hegyi-barlangba és a belépőjegy árából 100 Ft, ill. 150 Ft kedvezményben részesültök. Figyelem! A Pál-völgy-barlang hétfőnként, a Szemlő-hegyi-barlang pedig keddenként zárva tart. Ez utóbbi korhatár nélkül, akár babakocsival is látogatható.

vacratotCsodaszép botanikus kert
Ha kellemes tavaszi sétára vágytok, akkor keresve sem találhattok jobb helyet a vácrátóti Botanikus Kertnél. A séta során megismerhetitek a park kora tavaszi virágait. Ehhez segítséget nyújt a „Hónap érdekességei” vezetőlap, amelynek segítségével gyerekjáték lesz eligazodni a virágok között. A lapot a jegypénztárban kérhetitek. Március 12-15. között a Kert minden nap 8:00-16:00 között látogatható.

mozizasEgy kis mozizás
A hosszú hétvégébe, talán egy esősebb napon, egy családi mozilátogatás is minden bizonnyal belefér. A Lurdy Ház és az Atrium Eurocenter MiMozink hálózatában a Hókirálynő 2. részét nézhetitek meg kedvezményesen 690 Ft-ért. A Pólus Moziban szintén ezt a filmet vetítik szombattól keddig 990 Ft-os áron. A Sugár Moziban 790 Ft-os matinéjeggyel ülhettek be A kis herceg és a Dínó tesó című filmekre.

visegradibobVisegrádi bobozás
Talán megérett az idő egy kis bobozásra is. Visegrádon télen-nyáron hódolhattok a lesiklás élményének. Szülővel együtt akár már bátor háromévesek is kipróbálhatják a 700 méteren át kanyargó pályát. A bobpálya a Nagy-Villám kilátó közvetlen közelében van, így akár egy kisebb kirándulással is összeköthető ez a program. És ha úgy igazán ki akartok rúgni a hámból, akkor akár egy családi ebédre is beülhettek a közeli, lélegzetelállító panorámával bíró Nagyvillám Étterembe, amely szombaton és vasárnap várja a vendégeket.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog