Quantcast
Kezdőlap Aktuális 15 tipikus anyós viselkedés, amit én nem fogok elkövetni

15 tipikus anyós viselkedés, amit én nem fogok elkövetni

pottyos

“A barátnőimmel leültünk, összeszedtük a 15 legidegesítőbb anyós viselkedési mintát, és megbeszéltük: mi sosem fogunk így viselkedni, vagy ha mégis, akkor egymás fogjuk felpofozni.

Azért tettük ezt, mert mind megtapasztaltunk néhány nagyon jellegzetes viselkedési mintát, amelyeket mi szeretnénk elkerülni, ha a mi gyerekünk lesz házas.

1. Fel fogom szólítani a fiam, hogy helyezze elém a feleségét

Ha már megnősült, akkor a felesége az első. Ez még nem most lesz, de már most elkezdem magam érzelmileg felkészíteni. El is várom, hogy felpofozzanak, ha levágok neki akár egy hisztit is, amiért valamiért a párját részesítette előnyben, vagy hogy őt jobban szereti, mint engem. Szeresse is, hiszen az a nő lesz a gyerekei anyja.

2. Sose fogom rávenni az unokáim, hogy valami tartsanak titokban a szüleik előtt

A szülők a legfontosabbak. Amit ők mondanak, az úgy van. Lehet véleményem arról, amit csinálnak, de nem bírálhatom felül a döntésüket, és cselekedhetek a hátuk mögött. Ha édesség-tilalom van, nem fogok cukorkákat dugdosni a gyerekek zsebébe.

3. Nem fogok beleavatkozni a gyerekem házasságába

Egy anyósnak nem kell beleütnie az orrát a gyerek házasságába, mert nem tartozik rá! Ha megkérdezik a véleményét, adhat tanácsot. De ne gondolja, hogy jobban tudja, vagy hogy jobban ismeri a gyereke feleségét, mint a gyereke.

4. Átrendezni a házukat

Lehet, hogy van egy elképzelésem, hogy minek hol a helye, és lehet, hogy ez nem fog egyezni azzal, ahogy a fiam felesége gondolja. De az az ő házuk. Mindennek ott lesz a helye, ahol ő szeretné. Ha bármit átrendezek, pofozzatok fel!

5. Belenyúlni a mosásba

Van persze kedvesség az olyan segítségben, amit kérés nélkül teszel. De van ennek egy határa. Ilyen a mosás is. Nem biztos, hogy el kell hajtogassam azt a csipkealsót, amiben a fiam felesége éjszakáként villant.

6. Ruhákat vásárolni a fiam feleségének

Talán te is találkoztál már azzal az anyóssal, aki olyan ruhákat kezd vásárolni a menyének, amiket csak ő venne fel. Talán van mögötte egy olyan logika, hogy a fiú szereti ezt a nőt, ha a nő úgy fog öltözni, mint én, akkor engem is szeretni fog? Nem tudom, mindenesetre soha nem fogok a saját ízlésem alapján ruhákat vásárolni a menyemnek!

7. Sosem fogom azt gondolni, hogy a fiam tökéletes

Avagy: nem fogom automatikusan feltételezni, hogy mindig a menyem a hibás. Ez nyilván nem így van, lehetnek mindketten egyformán hibásak egy helyzetben, vagy viselkedhetett rosszul épp a fiam is.

8. Sosem fogom azt gondolni, hogy a menyem tökéletes

Ez még talán rosszabb, mint az előző, és nincs semmi értelme. Nem használ senkinek. Ezek az anyós-meny összefogások csak egy bizonyos pontig jók.

9. Sosem fogok benyitni a menyemhez kopogás nélkül

Azt képzelni, hogy egy legyintés az ajtón és én már be is nyithatok a hálójukba, a privát szférájukba, teljesen téves. Remélem, ha egyszer mégis megteszem, arra fogok benyitni, hogy a menyem meztelenül van, és a fiamon lovagol. Pont ez a sokk az, amit érdemelnék. A privát szféra szent, a fiam feleségéé pedig főleg, hiszen ő azt soha nem osztotta meg velem.

10. Tanácsok osztogatása, kéretlenül

Senki nem szereti a kéretlen tanácsokat, egy meny az anyósától a legkevésbé. Majd odajön és megkérdez, ha kíváncsi a véleményre. Soha nem szeretném, ha úgy érezném, hogy pont az én megmondásomra van szüksége.

11. Nem állítok be bejelentés nélkül

A menyem nem a legjobb barátnőm, azt gondolni, hogy hozzá is bármikor beugorhatok, anélkül, hogy szóltam volna, téves gondolat. Lehet, hogy más tervei voltak, de nem meri megmondani, vagy könnyen kínos helyzethez is vezethet (ld. 9-es pont).

12. Sose kritizálom a főztjét

Nem fogom elmondani, hogy ez a recept szerintem hogyan lenne jobb. Nem fogok ketchupot tenni valamire, amire alapvetően nem kell. Úgy főzte meg, ahogy neki ízlik, és ahogy ők esznek. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg le akart nyűgözni. Igyekezett valami finomat főzni, ha tudja, hogy jövök. Ezért szépen, mosolyogva meg fogom enni.

13. Soha nem fogok a fiamon keresztül veszekedni a menyemmel

Üzengetésekkel. Megjegyzésekkel. Soha nem fogom a fiamnak szidni a menyem, ha valamit szerintem rosszul csinált. Ha nem értek vele egyet, lerendezem vele én, vagy úgy döntök, hogy nem ütöm bele az orrom. De a fiam nem fogom ennek kitenni.

14. Sose viselkedek passzív-aggresszíven

Az előző pont kiterjesztéseként, nem fogok alamuszi megjegyzéseket sem tenni mások előtt a menyem egy-egy döntésére. Ha problémám van, azt továbbra is vele beszélem meg.

15. Sose fogom magam a menyem szüleihez hasonlítgatni

Lehet, hogy matematikailag több időt töltenek náluk, mint nálam. Lehet, hogy a lány jobban igényli a szülei társaságát. Lehet, hogy a gyerekek jobban el tudják foglalni magukat abban a házban. De ha ezt valaha is megemlítem a fiamnak, hát akkor igazán pofozzatok fel!”

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog