Quantcast
Kezdőlap Aktuális 16 tény a dolgozó anyuka életéből

16 tény a dolgozó anyuka életéből

pottyos

Visszamenni dolgozni a kicsi gyerekek mellől mindig egy komoly dilemma (legalábbis abban az esetben, ha meglenne a lehetőséged otthon maradni), és egy dolog garantáltan érkezik vele: a bűntudat.

Egyrészt bűntudatod van, mert nem vagy ott minden pillanatban a gyerekkel, és még félsz is, hogy lemaradsz a fontos pillanatokról. Ugyanakkor bűntudatod van a munkáddal kapcsolatban is, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy a fontossági sorrendben igen messzire esett vissza: te nem az leszel, aki beleteszi még azt a pluszt egy kis energiaráfordítással, hanem az, aki megpróbálja teljesíteni a minimumot, és minél hamarabb menni a gyerekért.

Megvannak persze az előnyei is: nem véletlenül választottál és tanultál egy szakmát, örülsz, ha tudod hasznosítani. Jót tesz a szellemi kihívás, és örülsz, ha az anyuka-identitásod mellett van egy másik is. Az viszont tagadhatatlan, hogy nehéz kivitelezni.

Ha tehát te is ebbena cipőben jársz, az alábbi 16 tény ismerősen fog hangzani:

1. Van lehetőséged meleg kávét inni. Gyermektelen kollégáid nem értik, miért okoz ez neked önmagában örömöt.

2. Kifejlesztetted a képességet, hogy egészen kicsi mennyiségű alvással is képes vagy funkcionálni.

3. Legalább egyszer mentél kajamaradékkal a ruhádon dolgozni.

4. Ha a gyerkőc meg van fázva reggelre, akkor ügyvédeket megszégyenítő módon bonyolult és összetett tárgyalási folyamatot vágtok le a férjeddel: ki maradjon otthon.

5. Ugyanígy, ha a bébiszitter vagy az óvoda száma tűnik fel a telefonodon bejövő hívásként, pánikba esel, és fél perc alatt végiggondolod, mi is volt még a napi időbeosztásodban.

6. Lemaradsz dolgokról. Előadás az oviban, sportmeccs, amin a gyereked részt vesz: mindegyiken egyszerűen nem tudsz ott lenni.

7. Délután 5 és 8 közötti időszak egy őrült hajtás, minden nap.

8. …ahogy a reggel 6 és 8 között is.

9. Az egy hónapban a bébiszitter számára kifizetett pénz összege vetekszik egy albérleti díjjal. Azon kezdesz gondolkodni, mire ment el a pénz korábban, és milyen luxus életmódot fogsz folytatni, ha a gyerekek már nagyobbak lesznek.

10. Reggel nem tudod rávenni a gyereket, hogy engedje el a lábad ölelését és menjen be az oviba. Visszaülsz az autóba és sírsz. Délután, amikor érte jössz, gyakorlatilag tudomást sem vesz az érkezésedről, és alig tudod elrángatni a játéktól, amiben épp benne vannak.

11. Nem egyszer megkapod a megjegyzést másoktól, hogy ők “nem tudták volna elképzelni, hogy azért szüljenek gyereket, hogy az óvónő nevelje fel”.

12. Megdöbbentően személyes kérdéseket kapsz random emberektől arról, hogy milyen dolgozó anyának lenni, hogyan osztod be az időd. Lefogadod, hogy a férjedtől senki nem kérdezte meg soha, milyen dolgozó apának lenni.

13. Örökös harcban vagy magaddal, hogy mindkét területen a számodra megfelelő mértékben állj helyt: nem tudsz 100%-ot adni a munkádban, de nem tudsz 100%-ot adni az anyaságban is. Folyamatosan attól félsz, vajon megtaláltad-e a jó egyensúlyt.

14. Jobban meg tudod szervezni a feladataid, és hatékonyabb vagy, mint valaha.

15. Beadni a gyereket a bölcsődébe kicsi korában a legnehezebb dolog volt, amit valaha tettél. De az óvónő sokat ad a gyermekednek, sokat tanul ott, és barátokat is szerez. Idővel megtanulod látni ezeknek az előnyét.

16. Hihetetlen erős példát mutatsz a gyerekeidnek.

A dolgozó anyukáknak azt üzenjük tehát: hihetetlen munkát végeztek és fantasztikusak vagytok!

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog