Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok 2018-ban érkeznek az első fenntartható forrású anyagból készült LEGO® elemek

2018-ban érkeznek az első fenntartható forrású anyagból készült LEGO® elemek

pottyos

Az olyan zöld ’’növényi’’ LEGO® elemek, mint például a levelek, bokrok és fák 2018-tól cukornádból előállított, növényi műanyagból készülnek. Az új elemek még idén a boltok polcaira kerülnek.

Megkezdődött a fenntartható forrásból származó, cukornádból előállított műagyagból készült LEGO elemek gyártása. Az új, fenntartható ’’növényi’’ LEGO elemek olyan változatos formákban fognak megjelenni, mint a levelek, bokrok és fák.

„Mi a LEGO Csoportnál pozitív hatást szeretnénk gyakorolni a körülöttünk lévő világra, keményen dolgozunk annak érdekében, hogy fenntartható anyagokat használjunk a játékok készítésénél. Büszkék vagyunk arra, hogy az első fenntartható forrású műanyagból készült LEGO elemek idén dobozba kerülnek. Ez egy nagy lépés abban az ambiciózus vállalásunkban, hogy minden LEGO elemet fenntartható anyagokból állítsunk elő.” – mondta Tim Brooks, a LEGO Csoport környezetvédelemért felelős alelnöke.

Ez a lépés része a LEGO azon elkötelezettségének, miszerint 2030-ra a termékekhez és azok csomagolásához használt anyagok fenntartható forrásból származzanak.

Az új, fenntartható LEGO elemek polietilénből készülnek, amely lágy, tartós és rugalmas műanyag, és habár cukornád alapú anyag, megjelenésében és minden tulajdonságában azonos a hagyományos műanyagból készült termékekkel. Az elemeket komoly teszteknek vetették alá annak érdekében, hogy a növényi műanyag megfeleljen a LEGO Csoport minőségi és biztonsági szabályainak, valamint a vásárlók elvárásainak egyaránt.

Ez is tetszeni fog