Quantcast
Kezdőlap Aktuális 4 dolog, ami megváltozik szülés után

4 dolog, ami megváltozik szülés után

pottyos

A tested egy gyerek-ellátó géppé alakult át. A szerelmed apuka lett. Ezekhez már hozzászoktál, de vajon az alábbi négy dolog tudatosult-e már benned?

1. Nem töltesz lustálkodással több délelőttöt

Igen, lehet, hogy egy őrült összeg kifizetése után a baby-sitternek a férjeddel el tudtok menni egy romantikus vacsorára kettesben, ahol egész este a gyerekről beszéltek, és arról, hogy nem kellene a gyerekről beszélnetek, de hát mit csináljatok, ha olyan édes. Viszont akármit csinálsz, a randi-este után is korán fel kell kelned – ha nem már éjszaka -, hogy ellásd azt az édes gyereket.

Lehet, hogy visszasírod az időt, amikor egész délelőtt a pizsamádban maradtál és zenét hallgattál, vagy olvasgattál, de azért ne keseredj el: ezentúl megtapasztalod, milyen szép tud lenni a napfelkelte, vagy milyen jó illata van nyáron a reggelnek.

2. Nevetséges dolgokat mondasz. Állandóan.

Persze, erre egy kicsit számítasz. Sőt, talán észre se veszed magad. Természetesen jön a “csak még egy falatot” kérlelés, vagy a “majd megérted, ha idősebb leszel” bölcselet. De amikor hallod magad, amint azt mondod, hogy “de nem tudom megmutatni a fényképet, ameddig nem készítettem el”, vagy “vedd ki a kezed a fenekedből, amíg eszel”, az mókás.

Ugyanakkor beköltözöl egy varázslatos világba. Komoly beszélgetéseket fogsz folytatni képzelt állatokról, és tündérek, manók létezését feszegeted majd.

3. Minden ijesztő

Azt hitted, anyukád túloz, amikor rettegve fordul el a tévétől, ha egy veszélyben lévő gyereket mutatnak? Hát, most majd te is megkönnyezed a híradót, és nem lesz gyomrod egy horror filmhez se. A világ egy veszélyekkel teli, ijesztő hellyé válik a szemedben, amely mindenhonnan a te gyereked fenyegeti.

De ettől empatikussá is válsz egyszerre, sokkal érzékenyebb leszel, és befogadóbb a világ dolgaival kapcsolatban.

4. Nincs többé időd a hülyeségre

Irodai pletyka? Valaki kínos Facebook bejegyzése? Senkit nem érdekel, haza kell érned altatásra. Kellemetlen csevegés a bőbeszédű szomszéddal? Bocs, erre nincs időd.

Ugyan a hobbijaid nagy részét elveszíted, viszont azt is megtanulod, hogyan kell a fontos dolgokra koncentrálni. A családod, a célod az életben: ezek hirtelen sokkal élesebb kontúrt kapnak, és nem vesznek el felesleges dolgok masszájában. Nincs energiád másra. Mosnod kell, és képzelt állatokról beszélned. Szerencsés vagy.

Forrás: fitpregnancy.com

Ez is tetszeni fog