Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia 4 egyszerű tipp, hogy biztonságosabbá tedd az internetet gyermeked számára

4 egyszerű tipp, hogy biztonságosabbá tedd az internetet gyermeked számára

Éva Magazin

Nem tudod gyermekedet mindentől megvédeni a neten, de a veszélyesnek tűnő helyzetek kezelésére nagyon is fel tudod készíteni!

Amennyire segítségünkre van, annyira ártalmas is tud lenni. Amennyire nem akarjuk, annyira életünk része. Amennyire távol akarjuk tartani tőle gyermekünket, annyira szippantja be őket. Ez nem más, mint az internet. Most ez kicsit úgy hangozhat, mintha valamiféle rémisztgetős, internetfélő kampánybeszéd része lenne. Szándékosan túloztam, mert valóban legtöbben a mumust is látjuk az internet világában. Mint két kistini anyja, nálam ez a “net-dilemma” mindennapos kérdés.

Mert van egy rakás dolog, amiben a segítségemre van a munkában, a hétköznapi életben –például egy recept keresése, a bevásárló lista összeírása, majd egy válaszemail megírása nettó 10 perc alatt megvan- viszont egy mély bugyorba össze lehet gyűjteni a web árnyoldalának rémségeit is, amiktől meg szeretnénk kímélni, védeni gyerekedet.

A biztonságos internetezésre nyíló ajtó kulcsa valahol a kölcsönös szülő-gyermek bizalom és a felelősségteljes hozzáállás között keresendő.

4 lépcsőben érdemes felkészíteni gyermekünket és vele együtt magunkat is a gyerekbarátabb internetezésre >>

Ez is tetszeni fog