Quantcast
Kezdőlap Szórakozás 5 anyás sorozat, amit érdemes megnézni

5 anyás sorozat, amit érdemes megnézni

Kovács Móni

Amióta a fiam belépett az éjszakát átalvó korszakba – ez nem olyan régen kezdődött azért – néha van időm sorozatot nézni. És mivel szülés előtt is imádtam a filmeket, most úgy érzem, hogy RENGETEG bepótolni valóm van.

Tévét egyáltalán nem nézek, viszont két szuper szolgáltatásra is előfizettem. Az HBO Go és a Netflix együttesen az antiszociális anyák paradicsoma. Az utóbbinál lehetőség van a filmek letöltésére is, ezért még folyamatos internetkapcsolatra sincs szükség. Nyaralásra nélkülözhetetlen;). Szóval álljon itt egy filmajánló. Olyan sorozatok ezek, amiktől vagy jobb kedved lesz, vagy örülsz neki, hogy nem te vagy a főszereplő.

Workin’ moms – Dolgozó anyák

Forrás: https://www.goldenglobes.com/sites/default/files/media/workin_moms.jpg

Vegyünk négy anyát: egyet, amelyik szülés utáni depresszióval küszködik; egyet, amelyik a baba születése után menekül a férje, a kislánya és a felelősség elől; egyet, amelyik pszichológus, de nem ért szót a saját lányával és úgy ahogy van szaranyának érzi magát és végül még egyet, amelyik imádja a karrierjét ÉS a fiát is. Mi a közös bennük? Nos, egyrészt az, hogy minden héten ugyanabba a baba-mama klubba járnak beszélgetni, és az, hogy mind a négyen visszatérnek a munkahelyükre.

Minden adott egy jó kis vígjátékhoz. Vagy mégsem?

A kényelmetlen igazságokat feszegető szériában többször is magunkra ismerhetünk – akár mind a négy anyában egyszerre – és ez a felismerés sem mindig tölt el felemelő érzéssel. Szórakoztató, de ugyanakkor elgondolkodtató, hiánypótló sorozat a Netflixen. És ami még nagyon jó benne, hogy egy rész csak 20 perces!

Better things – Jobb idők

Forrás: https://pmcvariety.files.wordpress.com/2017/09/better-things-season-2.jpg?w=1000&h=563&crop=1

Az HBO sorozata szintén anyabarát – és nem csak a hosszát illetően. Itt is 20 perc egy epizód, szóval akár főzés közben is nézheted. A negyvenes éveiben járó Sam egy egyedülálló anya, aki három lányát neveli az anyja – túlságosan is közeli – szomszédságában. A színésznőként dolgozó főszereplő karaktere már önmagában is nagyon vicces, köszönhetően Pamela Adlon remek játékának. A néha megható, de inkább szórakoztató sorozat az egyedülálló anyák általános problémáival foglalkozik: gyereknevelés, mindenhova odaérés és a szinte lehetetlen társkeresés. Az IMDB-n is 7,7-et kapott a sorozat, elég valószínűleg te sem fogsz rossz választásnak tartani.

Sharp objects – Éles tárgyak

Forrás: https://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/55/2018/08/hbo-sharp-objects-netflix-streaming-920×518.jpeg

Szintén HBO gyártású filmsorozat a ragyogó Amy Adams főszereplésével. Ha mást nem látnánk az egész filmből, csak őt, akkor is káprázatos lenne végignézni az egész évadot. Az alkoholista, önvagdosásra hajlamos újságírónő, Camille Preaker kezéből teljesen kicsúszott az irányítás. Az őt szinte apjaként szerető főnöke úgy dönt, elküldi Camillet a szülővárosába, hogy szimatoljon egy lány eltűnésének ügyében. Titkon azt reméli, hogy a család újraegyesülése és az otthoni levegő jót tesz majd Camille-nak, de nem is tévedhetne nagyobbat. Egy új “apa” és egy új “testvér” elfogadása nem könnyű az újságírónő számára, ráadásul egy állandóan felbukkanó rendőr jelenléte sem segíti a kutatómunkát.

Egy kevésbé boldog – inkább mérgező – anya-lánya kapcsolat bontakozik ki a szemünk előtt ebben a cseppet sem vidám, fordulatos és nagyon izgalmas sorozatban. Jókedvre ne is számíts, de az garantált, hogy ha végignézted, még hetekig nem enged a fojtogató hangulat. Én már alig várom a következő évadot!

Gilmore Girls – Szívek szállodája

Forrás: https://www.filmtekercs.hu/wp-content/uploads/2016/12/gilmore-girls-trio.jpg

Óh, hát ki ne ismerné a híres Gilmore családot? Lorelai, Rory no meg Emily egy három generációs család, ahol Lorelai egyedülálló anyaként igyekszik egyengetni lánya, Rory tanulmányait, és később a magánéletét is. Teszi ezt úgy, hogy iszonyatosan hadar, egy hektoliter kávét megiszik naponta, a lányával pedig inkább barátnői, mintsem szülő-gyerek kapcsolatot ápol. Nem tudom hányszor néztem végig az összes évadot, de megunhatatlan és kötelező sorozat, amit Lauren Graham miatt a pasik is szívesen néznek. Ha jól emlékszem évekig olyan akartam lenni, mint Lorelai. Talán még most is.

SMILF

Forrás: https://am22.akamaized.net/tms/cnt/uploads/2018/12/SMILF.jpg

Úgy látszik az egyedülálló anyák élete nagyon megihlette a forgatókönyvírókat, a rendezőket, meg engem is, mert egyfolytában ezekbe a filmekbe botlok. Sorozatunk főhőse egy fiatal –csak nem?! – EGYEDÜLÁLLÓ anya. Bridgette a gyermeke apjával jó kapcsolatot ápol, de igyekszik magának és gyermekének is egy jobb élet feltételeit megteremteni. Gyerekkori álmait üldözi, miközben kétségbeesetten próbál legalább egy gyors numerára befűzni valakit. Kisfiával közös ágya azonban nagyban megnehezíti ezt a küldetést. Ez a vígjáték sorozat inkább keserédesre sikerült, de azért megéri megnézni.

+1 Divorce – Válás

Forrás: https://www.hbo.com/content/dam/hbodata/series/divorce/episodes/s1/divorce-1-3000×1688.jpg/_jcr_content/renditions/cq5dam.web.1200.675.jpeg

Egy kis kakukktojás, mert nem anya-gyermek kapcsolatról szól, hanem egy házasságról. Hát ha van sorozat, amiért odáig voltam, akkor ez az. Nem csak azért, mert Sarah Jessica Parkert mindig öröm nézni, hanem azért, mert a férjét alakító kollégája, Thomas Haden Church annyira jó fazon, hogy képtelenség nem szeretni. Ezek ketten sajnos nem jönnek ki túl jól, ráadásul Frances megcsalja Robertet, ezért válásra adják a fejüket. Természetesen elkezdődik a cicaharc, az önérzetében megbántott férj ott babrál ki a nejével, ahol csak tud. Frances eleinte kínlódik a lelkiismeret-furdalás miatt, de később inkább az önmegvalósításra törekszik. Az eleinte furcsának és butának (no meg érzéketlennek) tűnő férj  pedig szinte idegesítő a sorozat elején, de nagyon lassan azért kiderül róla, hogy mégiscsak szereti a feleségét – a maga módján.

Frances barátnői pedig szintén megérnek egy misét. Vagy akár kettőt is. Semmiképp ne hagyd ki!

Ez is tetszeni fog