Quantcast
Kezdőlap Szórakozás Szülinap az erdőben, az erdei tündér segítségével

Szülinap az erdőben, az erdei tündér segítségével

Spuriga Dóra

Hétvégén volt a lányom hetedik szülinapja. Izgatottan várta már napok óta, hogy mi fog történni. Egyik este megérkezett a levél az erdei tündértől, melyben leírta, hogy másnap várja a barátaival a Hármashatár hegyen. Különböző kincseket rejtett el számukra, melyeket ha megtalálnak, akkor lelnek rá a célhoz vezető útra.

Nagyon izgatott lett, alig aludt, másnap korán ébredt, és várta a kettő órát, a gyülekező időpontját. Megérkezett az egész csapat, és el is indultunk azon az ösvényen, ami az esti levélben már útmutatóként szolgált.

Másfél óra alatt tettük meg az Árpád-kilátóig az utat, ahol elérkeztünk az erdei tündér rejtett kincséhez: egy odúban elrejtett fa dobozkához, benne sok-sok arany kővel és amulettekkel a gyerekeknek.

Mire visszaértünk a kiindulási ponthoz, szerencsére felszabadult az egyik sütögetős hely, így tüzet raktunk, a gyerekek pillecukrot sütöttek, a szülők pedig szalonnát. Jót beszélgettünk, miközben a gyerekek játszottak, rohangáltak.

Előkészületek a részemről

  • A meghívóban már kitértem arra, hogy szeretném, ha minél kevesebb szemetet termelnénk a szülinapon, ezért mindenkit megkértem, hogy hozzanak maguknak bögrét, én pedig termoszokba készítettem teát.
  • Vettem fa villákat (bármelyik papír- írószer boltban lehet kapni) és papír tányérokat a tortának, süttettem három quiche-t, amit a szülők előszeretettel fogyasztottak 🙂
  • A fa villákat és papír tányérokat a tűzben el is égettük utána, így szerencsére nagyon kevés szemetet vittünk csak magunkkal haza a buli után (persze készültem szemeteszsákkal, hiszen az erőben nem hagyunk szemetet magunk után!), és ezeket a szelektív hulladéktárolóban el is tudtam helyezni.

Ajándékozás

  • A meghívóban leírtam, hogy minden kis baráttól egy kézzel készített ajándékot szeretnénk, ez lehet rajz, festmény vagy bármi, amibe nem a szülőnek kell beletenni az idejét és az energiáját, hanem gyerkőcnek. Ezeknek Nadin iszonyatosan örült, mindegyiknél egyesével tudja, hogy kitől kapta, és örök emlék marad neki az egész délutáni élménnyel együtt.

A visszajelzések alapján nagyon jól érezte magát mindenki, a túrától, a szabad levegőtől és a rohangálástól egyik gyereket sem kellett altatni 🙂

Mi az ilyen szülinapokat szeretjük, ahol igazi élményt adunk mindenki számára, nem pazarlunk (beleértve a rengeteg felesleges műanyag játékot), óvjuk a környezetünket, és a legfontosabb: a szabadban és együtt vagyunk!

Ez is tetszeni fog