Quantcast
Kezdőlap Aktuális 5 ok, amiért ne foglalkozz vele, ha hall a gyerek káromkodni

5 ok, amiért ne foglalkozz vele, ha hall a gyerek káromkodni

pottyos

A férjed tesz egy ígéretet a gyerekeknek, hogy akárhányszor ő vagy te káromkodtok, betesztek egy százast a Káromkodás Tartóba. Te pedig beteszel egy ötezrest, mondván: előre készültél a nyárra.

Aztán persze a férjed is rájön, hogy lassan a fél fizetése a Káromkodás Tartóban áll. Ekkor visszavonja az ígéretet. Mostantól azt mondhattok, amit akartok. Íme 5 ok, hogy miért van ez így:

1. Mert felnőtt vagy

Arra már régen rájöttél, hogy a felnőtt létnek messze nincs annyi menő kiváltsága, mint azt 11 évesen gondoltad. De ezek egyike mégis az, hogy szabadon azt mondhatod, amit csak szeretnél. Anélkül, hogy bárki letolna. Nesze neked, kiváltságok!

2. Mert ők gyerekek

Igen, tudod, hogy jó példát kell mutatnod nekik. Ezért veszel például nadrágot, amikor elviszed őket az iskolába, pedig a téli kabátod alá nem lenne annyira muszáj. Tehát miközben igyekszel nekik megmutatni a helyes irányokat, mégis egyelőre működik a “csináld, amit mondok” elve. Tehát nem káromkodhatnak, nem vezethetnek, nem használhatják a kenyérpirítót, nem mehetnek át egyedül az utcán, nem koktélozhatnak péntek este. Legalább van mire várniuk!

3. Mert a gyerekekkel minden gyerekbeszéd, kódolva

Olyan gügyögéseket és cuki nyelvet fejlesztettél ki, amivel az étel vagy a lefekvés felé próbálod terelgetni a gyerekeket, hogy ki tudja már, hogy egyáltalán miket mondasz? Az idő felében értelmetlen szavakat használsz. Akkor a káromkodás vajon mennyivel rosszabb, arról nem is beszélve, hogy a szükséges helyzetekben lehet, hogy a gyerek érzi tőle, hogy most tényleg dühös vagy.

4. Mert a szülő-lét egy sor miaf… pillanatból áll

Igazán ki kell fejezned az érzéseid, amikor a harmadik legot veszed ki a sarkadból egy órán belül, kihúzod a zokni a wc-ből, éjjel 1-kor sütsz két tálca süteményt, mert másnap vinni kell az iskolába, a másodikos matek bonyolultabb, mint gondoltad, vagy a három gyerek egyre hangosabban vitázik azon, hogy melyikük szereti a sajtot a legjobban. Mindenki maradjon k… csendben és mindenki nyugodjon le a p…, mert anyunak ezt most meg kell oldania.

5. Mert már annyi szarról lemondtál

Az anyaság oltárán már feláldoztad az alvást, a józan észt, a feszes melleket, a koncertre járást, a karriert, a szépen megcsinált körmöket, minden pénzed, a divatot, a tájékozottságod, a maratoni sorozatnézéseket, és még lehetne sorolni. Fel kell adnod azt a stílust is, ahogy beszélsz? Azt a módot, ahogy szereted kifejezni magad? Na nem, k…-ra nem.

Szóval ne legyen lelkifurdalásod, ha a gyerek néha hall egy-két csúnya szót. Fog még később is.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog