Quantcast
Kezdőlap Aktuális 5+1 tipp a megfelelő cipőválasztáshoz

5+1 tipp a megfelelő cipőválasztáshoz

pottyos

Kevés ruhadarab kiválasztása okoz annyi fejtörést egy anyának, mint a gyerekcipőé! Milyen típus, milyen árfekvés, milyen alapanyag, mit ajánl az ortopéd orvos… A millió szempont már szinte követhetetlen. Tényleg nem könnyű a döntés… De mi segítünk!

Kevés ruhadarab kiválasztása okoz annyi fejtörést egy anyának, mint a gyerekcipőé! Milyen típus, milyen árfekvés, milyen alapanyag, mit ajánl az ortopéd orvos… A millió szempont már szinte követhetetlen. Tényleg nem könnyű a döntés… De mi segítünk!

cipo 01

1. Először is, milyen az ideális gyerekcipő?
A járás megindulásával hatalmas teher nehezedik a gyereklábakra, így fokozottan figyelni kell arra, hogy a cipő egyenesen tartsa, és ne engedje befelé fordulni az apró sarkat, amivel megelőzhető például a lúdtalp kialakulása. Persze az is fontos, hogy kényelmes és pillekönnyű legyen a cipő, ahogyan az is, hogy a gyerkőcnek is tetsszen.

2. De olyan drágák a gyerekcipők…Miért?
Egy minőségi cipő elkészítésénél több éves, szakértők által felügyelt fejlesztés szükséges, és persze rendkívül fontos a kiváló minőség. Ennek nyilván ára van, magasabb, mint egy egyszerű tornacipőnek, vagy flip flop papucsnak, de a különbség égbe kiáltó.
A hívogatóan olcsó cipők minősége rengeteg kívánnivalót hagy maga után, rövidebb ideig bírják, több pár kell belőlük, így hamar kirepül az ablakon egy jobb cipő ára.

cipo 023. Milyen anyagból készül, milyen előnyei vannak a pediped™ cipőknek?
Egy gyerekcipő alapanyaga, így tartóssága is nagyon fontos szempont, de ott van még az is, hogy jól szellőzzön, bírja a strapát, mégis legyen könnyű, jó minőségű és kényelmes.
A pediped™ tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak.
Magasított gumitalp védi a cipő orrát a korai kopástól, ami valljuk be, folyton bukdácsoló apróságok esetén igen nagy előny. A tépőzáras felsőrész az anyukák kedvence, mert pillanatok alatt le lehet kapni a gyerkőcről a cipőcskét.

4. Tavaszra és nyárra inkább zárt vagy nyitott cipőt vegyek?
A mindent megmászó, szélsebesen futó gyerekek lába is igényli a jó szellőzést, amint beköszönt a meleg, de pont az igénybevétel miatt még inkább szükséges a lábacskák megfelelő védelme is.
A pediped™ szandálok, cipők orra zárt, így védi a lábujjakat, mégis nyitottak annyira, hogy a melegebb időben is komfortosak legyenek.

5. Na jó, de mekkora gyereknek milyen cipő kell?
Ha már felállt a pici és kapaszkodva lépeget, akkor a pediped™ Originals cipőcskéket ajánljuk, melyek annyira puhák és finomak, hogy szinte olyan, mintha szabadon, mezítláb tennék meg az első lépéseket a kis felfedezők.

Ha olykor még elkél a segítő kéz a tipegőd számára, de már inkább önállóan totyog a kiszemelt cél felé, akkor neki a pediped™ Grip&Go-t javasoljuk! Ebben a formában már minden benne van, amit az előzőekben elmondtunk, plusz a rugalmas gumitalpaknak és a különleges sarokkiképzésnek köszönhetően az egész lábfej optimálisan fejlődhet.

Ha pedig már mi sem természetesebb, mint hogy a gyerek önállóan jár, sőt, inkább szalad, akkor számára is van megfelelő választás! A stabil mozgáskoordináció, a magabiztos járás idején sem kell lemondani az organikus, kényelmes, rugalmas és anatómiailag is megbízható felépítésű cipőkről! A pediped™ Flex tökéletes választás a nagyobb, ovis és kisiskolás gyerekek számára, több modell 36-os méretig is elérhető!

+1 De az ortopédiailag megfelelő cipők csúnyák, nem?
Tévedés! A pediped™ cipők nem csak egészségesek, praktikusak, de divatosak és csinosak is! Királylányok és balerinák, kalózok és focisták, kicsik és nagyok is találhatnak kedvükre valót.

Nehéz ügy a megfelelő kiscipő kiválasztása, bizony. De nem lehetetlen. 🙂

Ez is tetszeni fog