Quantcast
Kezdőlap Aktuális 6 dolog, amit megtettél volna a terhesség alatt, ha már akkor tudod, amit most tudsz

6 dolog, amit megtettél volna a terhesség alatt, ha már akkor tudod, amit most tudsz

pottyos

A terhesség megváltoztatja a tested. Ezt tudod előre, de hogy pontosan hogyan, azzal csak akkor szembesülsz, amikor már valóban terhes vagy. És ilyenkor már tisztán látod, mit kellett volna már a terhesség elejétől másképp csinálnod, hogy a változás ne legyen ennyire látványos.

1. Duplázd meg a kálcium-bevitelt.

A terhesség alatt sokkal több kálciumra van szükséged. Azért, hogy ne legyen a hajad vagy a fogaid csúnyák, fogyassz sokkal több kálciumot – jusson a babának és neked is.

2. Ápold a bőröd!

A terhességi csíkok a hason, a combon és a mellen alapvetően a genetikától függnek: van, akinél kialakul, van, akinél nyoma sem lesz. De még ha nem is tudod elkerülni, akkor is kenj magadra mindenféle terhességi csík elleni krémet, amit csak találsz! Biztos fog segíteni, és puha lesz tőle a bőröd.

3. Szexelj többet!

Ne add át magad annak, hogy a terhes nő teste semmi másra nem szolgál, csak a gyermek táplálására! A terhes nő egyrészt szexi, másrészt neked is akár felfokozott élvezetet is okozhat egy-egy aktus. Ha normális, nem veszélyeztetett terhesség alatt élsz szexuális életet, az nem jelent veszélyt a babára.

4. Jógázz.

Ma már nagyon egyszerű elérni a különböző terhes-jóga tanfolyamokat, érdemes kipróbálnod. Természetesen konzultálj előtte az orvosoddal, de alapvetően nagyon egészséges, ha aktív maradsz a terhesség alatt – a babának és neked is. Kezdőknek sem megerőltető, és könnyebbé teszi a szülést.

5. Ne vegyél meg minden felesleges kacatot.

Praktikusnak tűnik, ha majd megszületik a gyerek? Nagyon cuki? Ezeknek a dolgoknak a 80%-át nem fogod a valóságban használni. Ne vásárolj össze olyan dolgokat, amikről első látásra azt gondolod, hogy majd nagyon hasznosak lesznek. Előbb gondold végig. Kérdezz kisgyerekes ismerősiedtől, mi a leghasznosabb eszköz. Semmi értelme felesleges pénzkidobásba bocsátkoznod.

6. Szoptass.

Ha úgy döntessz, szoptatod a babát, akkor készülj fel rendesen. Sokkal több nehézséget okoz neked is és neki is, ha nem tudod, hogyan lehet kellemesen és kényelmesen szoptatni. Olvass utána, és tegyél meg mindent, hogy a legzökkenőmentesebb legyen ez.

Forrás: smartparenting.com

Ez is tetszeni fog