Quantcast
Kezdőlap Aktuális 60 éves a LEGO® kocka és a végtelen kreativitás

60 éves a LEGO® kocka és a végtelen kreativitás

pottyos

60 évvel ezelőtt egy egyszerű ötlet, hogy tegyenek egy műanyag kocka belsejébe rögzítő csöveket, a világ egyik legizgalmasabb és legmeghatározóbb játékának megszületéséhez vezetett – ez lett a LEGO® kocka.

Azóta a LEGO játékélmény az építés öröméről szól, lehetővé téve minden gyerek számára, hogy alkotó játék révén formálják saját világukat.

„A LEGO játékélmény mozgatórugója a képzelet és a kíváncsiság, a lelke pedig maga a LEGO kocka –összerakni a kockákat, majd szétszedni őket újra meg újra úgy, hogy annak csak a képzelet szabhat határt. Ez segíti a fiatal elméket abban, hogy nyitottak maradjanak, folyamatosan kutassanak és fejlesszék az olyan 21. századi* készségeket, mint amilyen a kreativitás, az együttműködés és a problémamegoldás” – mondta Julia Goldin, a LEGO Csoport marketingvezetője.
A LEGO Csoport 1949-ben kezdett el műanyag kockákat gyártani, de csak kilenc évvel később, 1958-ban született meg az általunk ma ismert LEGO kocka. Több éves kísérletezéssel jutottak el az ikonikus dizájnhoz, amin lényegében azóta sem változtattak. Az egyedülálló forma, és hat évtizednyi megalkuvás nélküli minőségre és a biztonságra való törekvés gondoskodik arról, hogy a hatvan év különbséggel készült LEGO kockák is összeilleszthetők legyenek egymással.

A világ kreativitását építi több mint 60 éve
A LEGO kocka kiváló minőségének, az újragondolás állandó lehetőségének és a szórakozás végtelen óráinak köszönhetően időtlennek bizonyult. A LEGO játék minden generáció számára vonzó, és ma is éppen olyan szórakoztató és aktuális, mint 1958-ban – a játék erején keresztül inspirálja az építők, az alkotók és az álmodozók generációit.
Miközben a LEGO Csoport folyamatosan új játékélmények kifejlesztésén dolgozott, az eredeti küldetése változatlan maradt: a játék és a képzelet révén építeni a gyerekek jövőjét. A LEGO ügyfélszolgálatának csapata minden évben több ezer levelet kap fiatal és kreatív LEGO géniuszoktól, akik folyamatosan emlékeztetik őket küldetésükre. Íme, csak néhány példa:

„Olyan, mintha csak átugorhatnál egy másik világba, amit csupán a gondolataiddal mennyországgá változtathatsz” – mondta Helen (11 éves).

„Szeretem, mert építhetsz, játszhatsz, és használhatod a képzeletedet” – mondta Lincoln (7 éves).

„Minden gyerek nagy képzelőerővel és hihetetlen potenciállal, kíváncsisággal és kreativitással vág neki az életnek. Fontosak a játékos tanulási tapasztalatok, mert segítik a kicsiket a kreativitásuk és kíváncsiságuk megtartásában egész életük során. Szeretnénk felszítani a következő fiatal generációk képzelőerejét is, és továbbra is ösztönözni a gyerekeket arra, hogy olyan világokat álmodjanak meg, amilyenekre mi még csak nem is gondoltunk soha” – mondta Julia Goldin.

60 évnyi korlátlan kreativitás és vég nélküli játékos pillanat ünneplése okán a LEGO tanácsot kért egy csapat gyerektől – árulják el, hogyan maradjunk kreatívok és játékosak akkor is, amikor öregebbek leszünk. Nézzék meg, mit mondtak:

Ez is tetszeni fog