Quantcast
Kezdőlap Aktuális 7 dolog, amit nem tudsz értékelni az újszülöttben, amíg totyogóssá nem lesz

7 dolog, amit nem tudsz értékelni az újszülöttben, amíg totyogóssá nem lesz

pottyos

Az újszülött baba mellett az életed nem szól másról, mint pelenkacseréről és éjszakai etetésekről. Ez nagyon fárasztó. Legalábbis annak tűnik, amíg aztán nagyobb nem lesz a gyerek!

Az igazság az, hogy nem sokkal később már visszasírod majd azt az időszakot, amikor félálomban járkáltál egész nap a büfiztetések nyomaival mindenütt. Mert:

1. A babák sokat alszanak
Persze, az nem úgy van, hogy az újszülött alszik, te meg azt csinálsz, amit akarsz. Sokat alszik, de rövid szakaszokban. Mikor elálmosodik, neked ott kell lenned, be kell takargatnod. Ám ha végre elaludt, az csak fél órát tart, és mindketten pityeregtek, mikor újfent felébredt. Szóval, a kisbaba alvása fárasztó feladat neked. De, majd meglátod, a totyogós alvása is fárasztó feladat neked, csak még kevesebb van belőle.

2. Csendesebbek, mint gondolod
Persze, a kisbabák sokat sírnak. És bár ez hangosnak tűnhet kialvatanságodban az újdonsült anyuka-füleidnek, hidd el, hogy még rosszabb lesz. A sírásból sikítás lesz, és arra szolgál majd, hogy kifejezze a nemtetszését olyan dolgokkal szemben, amelyek, bizony, újszülött korában még nem jelentettek problémát: ruhát adsz rá, kiveszed a fürdőkádból, vacsora van, játszani szeretne azzal a játékkal, ami korábban egyáltalán nem érdekelte, de most valaki más kezdett vele játszani…

3. Elég egyszerűek a szükségleteik
Az újszülöttekkel az a nehézség, hogy elég sokat kell találgatnid. Éhes? Fáradt? Fáj a hasa? Lehet, hogy csak szeretné, hogy felvedd? Bár fárasztó, mégis alapvetően egyszerű ilyenkor a feladatod: érd el, hogy a baba komfortos legyen.

Aztán jön a totyogós korszak. Ilyenkor továbbra is kell csinálnod, amit eddig, csak a feladat összetettebbé válik. Kezelned kell az érzelmi kríziseket, az ébredező igényt a függetlenség, a társaság-keresés felé, a válogatósságot, a bilire szoktatást.

4. Elmenni valahova igazából sima ügy
Korábban azt gondoltad, hogy egy kisbabával elindulni: mission impossible. A totyogóssal aztán ugyanazokra a dolgokra továbbra is szükséged van, de közben meg kell birkóznod egy bevásárlókocsiból kivetődni készülő kis emberrel is.

5. Egy helyben maradnak
Lesed a kisbaba fejlődését, várod, hogy mikor tanul meg felülni, mászni, menni. Izgulsz, hogy időben teszi-e ezeket, nehogy ne fejlődjön elég gyorsan.

Ne tedd. Élvezd, hogy nyugodtan elfordulhatsz egy pillanatra a gyerek irányából, mert nem fog tudni elszaladni, fejjel belevetődni valamibe. Örülj minden pillanatának, mert hamar elmúlik.

6. Ha kitakarítasz, tisztaság lesz
Egy újszülött mellett sok a szennyes, és a mosogatni való üveg. Ez elsőre fárasztónak tűnhet. De.

A totyogós elővesz majd minden játékot, amivel rendelkezik, és szanaszét hagyja a lakásban. Kiönti és eldobálja az ételt, a szórakozás kedvéért. És az a szuperképessége, hogy a lakás minden pontját ragacsossá tudja tenni. Akármilyen keményen dolgozol, hogy tiszta legyen a lakás, a totyogós még keményebben dolgozik, hogy összemaszatolja azt.

7. Fantasztikus az illatuk
Van bármi, ami felér egy újszülött baba illatával? Bármikor, ha magadhoz öleled, minden fáradtságod elszáll ettől az illattól.

Totyogós korban inkább az előbb említett ragacsos izét, és fingszagot érzel.

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog