Quantcast
Kezdőlap Aktuális 9 anyatípus a Facebook-on

9 anyatípus a Facebook-on

pottyos

A Facebook sok anyuka mentsvára: belépsz alvásidőben, vagy a délutáni séta alatt, esetleg szoptatás közben. És bizony a Facebookod jelentősen megváltoozott, mióta anya lettél. Megismerkedsz más anyukákkal, akiket ismerősnek jelölsz, a régi barátoknak is gyerekük született, és mielőtt észrevennéd, babaklubbá alakult a Facebook hírfolyamod.

Íme, a 9 legjellemzőbb anya-típus, akivel a Facebook-on találkozni fogsz!

1. Az MLM-vadász

Gyanúsan sok a termékajánló egy ismerősödnél? Kiderül, hogy rajta keresztül is megveheted a legújabb csodát? Manapság a privát közösségi média fiókok használata az MLM típusú értékesítésben már nem ritka, a kérdés csak az, hogy te például milyen hamar tiltod le a bejegyzéseit?

2. A szerencsés

A gyerekei mosolyognak, jól viselkednek a fotókon, amelyeken összeillő, csinos ruhácskákban szerepelnek. A férje jól néz ki, és látszik, mennyit segít. A háza tiszta, és mennyeien dekoratív ételeket főz. Dolgozik? Akkor oda is top menő szerkóban érkezik, amit biztos szintén megoszt veled. Minden posztja optimista és vidám. A kedvenc hashtag-je a #blessed. Néha azt érzed, bárcsak te is ilyen lennél, néha azt, hogy szívesen fejbe vernéd.

3. A világfájdalom

Az egyik végletet kiegészíti a másik. Itt van az az anyuka is, akivel minden idegen gonosz az utcán, akinek mindig a LEGhosszabb sorokat kell kiállnia, és akinek keserű megjegyzéseiből kiderül az is, hogy “gondolom, most már tudom, kik az igazi barátaim”.

4. Az örökké posztoló

Reggel a gyerek evett egy kis zabpelyhet. Később elmentek a játszótérre. Délután még beugrottak a boltba is. Honnan tudod mindezt? Nos, mindegyikről láttál fotót. Emoji-kkal, filterekkel ellátva. Néha úgy tűnik, az egész hírfolyam az ő posztjaival van tele. Ilyenkor azon kezdesz gondolkodni, vajon mikor van ideje valóban elintézni dolgokat, ha egész nap a történések dokumentációjával van elfoglalva.

5. A tartalom kurátor

A saját életéről kevés bejegyzést oszt meg, de a virális tartalmak virágoznak nála. Videók, top 10 listák, kvízek, mémek, receptek. Igen, a cuki videót még élvezed is, és a gyerekkel utazási tippeknek is örülsz, de mondjuk arra nem voltál feltétlen kíváncsi, melyik Disney hercegnő lenne a mesében.

6. Az aktivista

Úgy érzi, társadalmi kötelessége minden hasznos cikket megosztani – ha van tudományos alapja, ha nincs. Néhány tippje persze értelmes, de némelyik teljesen el van rugaszkodva a valóságtól, és te arra vágysz, bárcsak egyszerű baba-képeket látnál újra.

7. A misztikus

A profilképe több éves, a falán szinten nincs semmi. Ha most ismerted meg, és arra gondoltál, hogy majd a Facebook alapján megállapítod, hogy akarod-e szorosabbra fűzni az ismerettséget, csalódni fogsz. Ha már régebb óta ismered, ha véletlen megoszt valamit, késztetést érzel, hogy felhívd: nem törték-e fel a fiókját. Miért van fenn mégis Facebook-on? Egyszerű, különben hogyan lenne képben a mások dolgával.

8. Az anya, aki nincs a Facebook-on

Őt értelemszerűen nem fogod látni a hírfolyamodban. Ez a típus tudatosan kerüli a Facebook-ot: vagy filozófia áll mögötte, vagy technikai ok. Csodálod a független szellemét, ugyanakkor idegesít, amikor hívogat egy eseménnyel kapcsolatban, aminek minden részlete le van írva a Facebook eseményben, és olyasmit kérdez, amit már részletesen megválaszolt valaki a baba-mama csoportban.

9. A Facebook-hős

A nő, akinek a posztjai a Facebook-szüneteid fénypontjai. Rendszeresen posztol, de nem túl sűrűn, kedves és cuki dolgokat oszt meg. Jó hangulatúak a bejegyzései, de nem cukormázasak. Néha megoszt egy videót vagy egy cikket, amire ilyenkor általában kattintasz, mert érdekesek és relevánsak. Mesteri szintre vitte a Facebook-os szórakoztatásod. Bárcsak minden Facebook-ismerősöd ilyen lenne!

Forrás: huffingtonpost.com

Ez is tetszeni fog