Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke 9 tipp, ha a gyerekeid már az utolsó idegszálaidon táncolnak

9 tipp, ha a gyerekeid már az utolsó idegszálaidon táncolnak

Pöttyöslabda

A gyermek egy csodás ajándék. Tele vagy szeretettel. Mindez igaz, mégis, néha van az a pont, amikor nagyon nagyot kell nyelned, hogy továbbra is toleránsan mosolyogj, és ne vetkőzz ki magadból. Ezekre a percekre adunk pár tippet. Nem feltétlen annyira komolyan veendőket..

1. Foglalkozz a saját szükségleteiddel

Ahogy a legtöbb esetben a gyerekek sem ok nélkül nyűgösek, ugyanez igaz rád is. Csak neked már rég eszedbe sem jut, hogy a saját apró kényelmeiddel foglalkozz. Hát jusson eszedbe! Törődj egy kicsit magaddal és szentelj figyelmet annak, amin már napok óta jár a fejed: amint egy kicsit jobban érzed magad, türelmesebb is leszel, és mindenki jól jár.

2. Időkérés

Időkérés a sportban, ház a fogócskában: az az 1-2 perc, amíg egyszerűen kizárod magad a helyzetből, amiben vagy, és amit már nem bírsz elviselni. A gyerek korától és az adott szituációtól is függ, hogy hogyan tudod ezt megteremteni, de egy szusszanás nagyon-nagyon sokat tud segíteni ilyenkor.

3. Nyúlj a titkos készleteidhez

Legyen otthon egy kis csoki, amiről a gyerek nem tud. Ami a tiéd, és számíthatsz rá. A te titkos szövetségesed a nehéz percekre. Na most, most jött el pillanat, amikor hozzá fordulhatsz.

4. Nyújtsd ki rá a nyelved

Emlékszel, amikor gyerekkorodban, amikor a szobádba küldtek, és rád csukódott az ajtó, kinyújtottad a nyelved a szüleid után? Persze szemtől szembe soha nem merted volna megtenni. Nos, ez a kiváló fegyver most is a kezedben van, nyújtsd ki bátran a nyelved a szemtelen és rakoncátlan gyerkőcre, ha elfordult! Felnőttes? Nem. Jól esik? Nagyon!

5. Tegyél úgy, mintha más gyereke lenne

Megvan az az érzés, amikor a gyereked barátja iszonyú idiótán viselkedik, de persze nem kiabálhatsz rá, hiszen nem a saját gyereked? Legfeljebb visszafogott és elegáns módon felhívhatod a figyelmét a saját illetlenségére. Nos, elő a szerepjátékkal! Amikor úgy érzed, a gyereked már minden húrt túlfeszített, képzeld azt, hogy ő a másik gyereke, és úgy tedd helyre! És igen, közben fantáziálj arról, hogy hazaküldöd a szüleihez..

6. Ne lépj be a Facebook-ra

Facebook-on mindenki a szép pillanatokat mutogatja, így egy-egy rossz pillanatodban úgy tűnhet, mintha mindenki más gyereke sokkal jobban tudna viselkedni, mint a tiéd. Szóval, ezekben a kényes pillanatokban ne lépj be a Facebook-ra. Semmi szükséged rá, hogy cukin és illedelmesen mosolygó babákat láss, mikor az elmúlt egy órát azzal töltötted, hogy a rágógumit megpróbáltad kiszedni a kutya szőréből.

7. Idézd fel a pillanatokat, amikor a saját gyereked cuki

Természetesen a te gyerekedről is tudnak olyan képek készülni, mint azok a fent említettek, amiket most nem akarsz megnézni másokéról. Idézd fel ezeket a pillanatokat, mikor már tényleg a türelmed utolsó szalmaszálaiba kapaszkodsz: segít, hogy ismét elöntsön a szeretet és lenyugodj.

8. Ha nem tudod legyőzni, utánozd!

Elvágja magát is hisztizik, miután egész délelőtt is ezt csinálta? Csináld utána! Ne a bolt közepén, de ha nem lát senki, vagy legalábbis nincs meg a veszélye, hogy rendőrt hívnak rád, ülj le a földre és kezdj el óbégatni te is! Feszültséglevezetőnek biztos jó lesz, de még az is lehet, hogy annyira megleped, hogy abbahagyja.

9. Gondolj arra, hogy egy nap ő is átéli ugyanezt

Keress vigasztalást a gondolatban, hogy egy nap neki is lesz gyereke, és ugyanezeket a nehéz perceket neki is végig kell majd élnie. Milyen hálás vagy a saját szüleidnek, hogy ők megbirkóztak a te nyűgös időszakaiddal, bár lehet, hogy a fejedhez is vágták, hogy remélik, egyszer majd neked is lesz egy saját hasonló. Hát lett. És a sajátod is megküzd meg az övéi nehéz perceivel. Ez egy ilyen csodálatos körforgás.

Forrás: Scary Mommy

Ez is tetszeni fog