Quantcast
Kezdőlap Aktuális A Debreceni Állatkert kitiltotta az egyszer használatos műanyagokat

A Debreceni Állatkert kitiltotta az egyszer használatos műanyagokat

Pöttyöslabda

A Debreceni Állatkert úgy döntött, nem vár 2021-ig, már június 5-től, a környezetvédelmi világnappal kitiltotta az egyszer használatos műanyagokat. Miközben minden másodpercben körülbelül 700 kiló műanyag kerül az óceánokba, úgy érzi, az állatkertek felelőssége ma abban is áll, hogy környezettudatos magatartással védje a természeti értékeket.

Az EU-ban 2021-től megtiltják az olyan eldobható műanyag termékek használatát, amelyek alternatív termékekkel helyettesíthetőek. Ám a Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőn létesített állatpark nem vár addig, és már most beszünteti az egyszer használatos műanyag termékek árusítását.

Mint mondják: “A magyar állatkerteket, mint leglátogatottabb közintézményeket évente összesen közel 4 millióan keresik fel. A mai modern állatkertek küldetésükből adódó egyik feladata és felelőssége a természeti értékek védelme, így környezettudatos és fenntartható megoldások alkalmazása és megismertetése látogatóikkal.”

Mivel azt nem akadályozhatják meg, hogy a látogatók kintről vigyenek be magukkal ilyen műanyag szemetet, erre szelektív hulladékgyűjtőket hoznak létre.

Mi nem lesz viszont? Egyszer használatos műanyag- szívószálak, keverőpálcikák, poharak, tányérok, evőeszközök és műanyag zacskók használata a vendéglátóhelyeiken.

Reményeik szerint példájukat más állatkertek és közintézmények is követni fogják. Mi is bízunk benne!

További infó: ZooDebrecen

Ez is tetszeni fog