Quantcast
Kezdőlap Aktuális A kamaszgyerekek nem hallanak jól, ugye?

A kamaszgyerekek nem hallanak jól, ugye?

pottyos

Most már muszáj azt mondanom, hogy a kamaszgyerekek valami fura “betegségben” szenvednek, mert itt lebzsel az otthonomban egy 12 éves fiú és egy 15 éves lány és mindketten elkapták. Rögtön háromféle fülnyavalyát sikerült diagnosztizálnom és egyelőre azt tudom, hogy a kamaszkori hallásproblémák egyenes arányban vannak az anyai ősz hajszálak gyakoriságával.

Bosszantó.

Nézzük csak, mik ezek a tünetegyüttesek.

A szelektív hallás

A szelektív hallás nevű betegség a “kisfiam, pakolj össze a szobádban” mondatra alakul ki. Haladók már a “levinnéd a szemetet?” és a “vidd ki a koszos zoknidat a szennyeskosárba” mondatokra is érzékenyek lehetnek.

A roppant kellemetlen tünet gyógyítása érdekében vagy a szülő pakol össze (viszi le a szemetet vagy ki a koszos zoknit), vagy további decibelnövelési kísérletekre van szükség. Profi édesanyák bevethetik a csípőre tett kezet!

A kütyüsüketség

Kelléke egy mobiltelefon-tablet-laptop és egy fej- vagy fülhallgató. Hangerő a plafonon. Az egyik tünet a szülőnél jelentkezik, aki a betegséget tapasztalván elfelejti, hogyan hallgatta ő annak idején a walkmanjét.

A másik érdekesség akkor jelentkezik, amikor a szülő nevén szólítgatja gyermekét, de az nem reagál. A gyermek mindeközben tátogva vonaglik az ágyában (vagy a szoba közepén), esetleg táncol, rosszabb esetben fejhangon énekel és/vagy riasztó hangerővel röhög.

Megoldása a “kapcsold már le azt a szart!” avagy a “halkítsd már le az ég áldjon meg, hát hozzád beszélek” litánia mondogatásában rejlik.

A totális süketség

Ez a tünet akkor lép fel, amikor a szülő baromságokat kérdez, amikre a gyereknek nincs érkezése válaszolni.

Olvasd tovább Bouvet oldalán >>

Ez is tetszeni fog