Quantcast
Kezdőlap Aktuális A tudomány mai állása szerint a nők túl fáradtak a szexhez

A tudomány mai állása szerint a nők túl fáradtak a szexhez

pottyos

Vagy a brit tudósok mondták? Már nem is tudom. A lényeg, hogy valószínűleg előtted sem ismeretlen a jelenség, amikor egész nap, egészen héten rohansz és fáradt vagy, akkor nincs akkora kedved a hálószobai kalandokhoz, mint amikor először aludtatok el együtt a közös lakásban.

Ezt mindenki átéli.

Van olyan, amikor ez az utolsó dolog, ami eszedbe jut, még akkor is, he ültök a tévé előtt, a párod kedvesen simogat és a gyerekek már alszanak. Egyszerűen túl fáradt vagy hozzá.

Sok oka van, amiért a hosszútávú kapcsolatokban a szexuális feszültség idővel csökken, egy új kutatásban, ahol 4839 férfit és 6669 nőt kérdeztek meg, a férfiak 15%-a, míg a nők 34,2%-a mondta, hogy egy évben legalább 3 hónapnyi idő van, amikor nem igazán vágyik a szexre.

Valami oka csak lehet, hogy a nők kétszer annyian vannak, mint a férfiak, nem?

Az evidens válasznak az tűnik, hogy a nők egyszerűen túl fáradtak.

A kutatás azt is mutatta, hogy nagyobb arányban vannak alacsony libidóval azok a nők, akiknek gyerekük is van. Na, ne mondjátok.

Miután egész nap egy (vagy több) apróság rángatja a ruhaujjad, az igenis a libidó csökkenéséhez, vagy elvesztéséhez vezethet. Néha nulla energiád van örömet okozni a partnerednek, mikor egész nap azzal voltál elfoglalva, hogy mindenki megkapjon mindent, amire szüksége van. Aludnál inkább ilyenkor szex helyett? Bizony, aludnál.

Nem arról van szó, hogy a szexet a nők ne tartanák fantasztikusnak. De igen. Szüksége van rá a női testnek is. De van annak oka, amiért egyszerűen nem akarod, és már hetek óta nem akarod. Talán lehetne ez a mérőszáma, hogy mennyire fáradt is vagy.

A gyerek születése elsősorban a nők életében hoz változást a libidóban, és ez nem véletlen. A nőben felébred az anyai ösztön, egész nap a gyerek kedvét lesi, és ez a törődés fárasztó. A másik ok pedig az, hogy egyszerűen nehéz a törődő anya-szerepből gyorsan átváltan a szex-démon szerepére.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a kommunikáció és ezen keresztül az érzelmi kapcsolat megmaradjon, hiszen tovább gerjesztheti a problémát, ha nem beszéltek róla. Mondd el a párodnak, hogy miért nem érzed ma este egyáltalán szexinek magad, beszéljetek róla, és így nem lesz valódi probléma a fáradtság miatt elmaradó szexből.

Néha az egyetlen dolog, amire egy nőnek szüksége van ahhoz, hogy újra szexinek érezze magát, az egy éjszaka összebújás, és beszélgetés. Az, hogy megértsék.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog